Il Sapone: handmade soap

Jezelf lekker verwennen hoeft helemaal niet zo duur te zijn of veel tijd te kosten. Bij Il Sapone snappen ze dat en helpen ze je graag op weg. Deze webshop staat namelijk vol met hangemaakte zeep en andere verzorgingsproducten. Geitenmelk, cacao en zout uit de dode zee zijn enkele ingrediënten die voor de producten gebruikt worden. Allemaal natuurlijk en daarom vol met goede stoffen die een weldaad zijn voor je huid. Waan je even in een spa tijdens je dagelijkse ochtendritueel en scrub, zeep of masseer alle stress weg met een van de heerlijke Il Sapone producten.


Ambachtelijke zeep
Alle zeep van Il Sapone is ambachtelijk gemaakt. Het bestaat dan ook bijna uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en dat merk je direct. Voor wie gewend is aan douchegel zal een stuk zeep even wennen zijn, maar al snel voel je dat deze zeep je huid echt herstelt en heerlijk zacht maakt. Dat je geen trekkerig gevoel krijgt, komt omdat er nog glycerine in de zeep zit. Bij andere zeep wordt dit er vaak uitgehaald zodat het apart verkocht kan worden. Daarbij gaat de zeep lang mee en belast je het milieu minder. Door de zeep in kleinere blokjes te snijden kan je er makkelijk mee overweg en kan je er langer mee doen. Il Sapone biedt allerlei soorten aan, dus voor ieder wat wils! De African Black Soap is bijvoorbeeld goed tegen acne en de geitenmelkzeep is er speciaal voor de gevoelige huid.

Bad & body
Los van de ambachtelijke zeep heeft Il Sapone ook een scala aan andere verzorgingsproducten in het assortiment. Scrubs, lipbalm, solid shampoo en bodylotion. Allemaal even goed voor je lichaam en vaak ook nog stijlvol verpakt. De zoutscrub bijvoorbeeld, bestaat uit zout uit de dode zee en wordt vermengd met verschillende oliesoorten. Ze maken je benen superzacht en zitten in ouderwetse potten die je badkamer opvrolijken. De massagekaarsen zitten in schenkbakjes. Ze zien er schattig uit en zijn eveneens handig in gebruik. Wie het prettig vind elke dag het haar te wassen zonder het te beschadigen kan de solid shampoo gebruiken, er zit namelijk geen SLS in. De ronde stukjes zeep schuim je op in je hand om er vervolgens je haar mee te wassen. Ondankds dat je de shampoo elke dag mag gebruiken gaan de stukjes zeep eindeloos lang mee.  


Maak van je badkamer een spa
De heerlijke geuren die vrijkomen en de mooie verpakkingen van Il Sapone, verdienen een passende omgeving. Geen kale badkamer, maar een sfeervolle spa waar je lekker kan ontspannen. Op Il Sapone vind je allerlei accesoires die goed in dit plaatje passen. Zeepbakjes, nostalgische flesjes en om het af te maken kleine brandertjes waar je blokjes geurige melts in kan doen om je hele badkamer naar bijvoobeeld Cinnamon of Mystical Forest te laten ruiken. Het zijn kleine veranderingen, maar ontspannen aankomen op je werk, wordt zo wel een stuk makkelijker. 

Chicklit.nl testte het uit: 
Chicklit.nl mocht de olijfzeep testen en was direct enthousiast. Aan het blok zie je meteen al dat het handgemaakt is en vers afgesneden van een groot stuk. Het ziet er beter uit dan zo''n lelijke plastic fles in je badkamer en geeft een veilig gevoel. Van douchegel in flessen heb je eigenlijk geen idee wat er in de fabriek allemaal in gedaan wordt, terwijl je van de ambachtelijke zeep weet dat het uit natuurlijk ingrediënten bestaat. Het veilige gevoel maakt de zeep helemaal waar. Je huid wordt er ontzettend zacht van. In tegenstelling tot douchegel uit een drogisterij waar je huid juist droog van wordt. De lichte geur die de zeep verspreidt heeft een ontspannend effect. De olijfzeep is dus in ieder geval een heerlijke aanwinst voor in je badkamer! (Nydia)

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • That’s it

  • Cathy’s sleutel

  • Verboden voor ons

  • Het tassenkapstokje van ONI: a girl’s best friend

  • Meidengeheimen

Zoek in artikelen