Documentaires op Netflix die je eens moet kijken

Als je na een lange dag je voeten niet meer voelt en je make-up ver onder je ogen zit, weet je hoe laat het is: tijd om te Netflixen. Om de hersencellen uit te dagen, wil je wel een documentaire kijken, maar de veelbesproken Cowsperacy en Making a Murderer heb je al gezien. Wij hebben daarom een aantal spraakmakende docu’s op een rij gezet. 

Living on one Dollar 
1.1 biljoen mensen leven van één dollar per dag. Dit gegeven zorgde ervoor dat 4 studenten besloten naar Guatemala te gaan om te ervaren hoe het is om twee maanden lang van 1 dollar per dag te leven. Ze ervaren hoe moeilijk het is, maar ontmoeten tijdens het filmen de meest inspirerende mensen.

Twinsters 
Wat doe je als je jezelf tegenkomt op het internet, maar jij bent het niet? Het overkwam de Franse student Anaïs Brodier terwijl ze in Engeland studeerde. Ze kwam een meisje tegen dat spreken op haar leek en dit bleek actrice Samantha Futerman te zijn. Net als Anaïs was Samantha geadopteerd en geboren in Zuid-Korea. Wanneer Anaïs ontdekt dat ze allebei op dezelfde datum zijn geboren, stuurt ze Samantha een berichtje op Facebook. De docu Twinsters volgt het verhaal van de mogelijke tweelingzussen. 

Virunga 
Sinds de documentaire Virunga op Netflix verscheen, merkte het grote publiek hoe zo’n indrukwekkend verhaal het is. De film, die het verhaal van vier mensen die het Virguna National Park proberen te beschermen vertelt, werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Documentaire. De film draait om de natuurlijke schoonheid, biologische diversiteit en gorilla's en van Virunga.

How to Change the World 
Milieuactivisten lijken steeds harder uit te rukken om te protesteren tegen milieuvervuilende gebeurtenissen, maar ook tientallen jaren geleden waren ze actief. De documentaire How to Change the World draait om een kleine groep activisten die in 1971 in een oude vissersboot de zee op gaan om een testbom in Alaska te stoppen. 

What Happened, Miss Simone? 
Nina Simone was een legendarische Amerikaanse zangeres en activist voor burgerrechten. Ze werd door velen gezien als een revolutie en de documentaire What Happened, Miss Simone vertelt haar verhaal aan de hand van nooit eerder vertoonde archiefbeelden en interviews met Simone’s dochters en vrienden. 

The Cuba Libre story 
Deze documentaire in de vorm van een serie, laat je de chaotische geschiedenis van Cuba zien. Meerdere bezettingen, de Koude Oorlog en de vrijheidsstrijders komen allemaal aanbod in deze spraakmakende serie. 

Amanda Knox 
In november 2007 werd de Britse student Meredith Kercher dood gevonden in haar studentenwoning in Italië. De Amerikaanse Amanda Knox en haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito worden gearresteerd en veroordeeld, maar later door het Italiaanse hooggerechtshof weer vrijgesproken. Twee documentairemakers spreken vijf jaar lang met betrokkenen van de zaak waaronder Amanda zelf en maakten hier een documentaire van. 

Welke documentaire wil jij graag zien?

Lees ook: De trailer van de nieuwe Netflix serie: A Series of Unfortunate Events is hier!

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen