De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

Waar zouden we zijn zonder Netflix? Op de redactie kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe we ooit zonder hebben gekund. Netflix werd in 1997 opgericht in California, maar het is pas sinds 2013 dat ze ook daadwerkelijk zelf films en series zijn gaan produceren. Deze films en series worden op Netflix aangeduid als zogenaamde Netflix Originals. Inmiddels is het Netflix Originals assortiment uitgegroeid tot een zeer indrukwekkende lijst met een heleboel populaire titels. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 21 allerbeste Netflix Original series in willekeurige volgorde. Kijk je mee?

Stranger Things

Stranger Things is een sciencefiction serie met een flinke dosis horror. De serie gaat over een stadje waar een aantal vreemde, bovennatuurlijke dingen aan het licht komen wanneer een jongetje spoorloos verdwijnt. De serie is een enorme hit en ontzettend bingewatchwaardig!

Bron: Netflix

Anne with an E

Anne With an E is een romantische dramaserie over het weesmeisje Anne. Na in vele opvangtehuizen gewoond te hebben wordt ze eindelijk geadopteerd door een familie in Green Gables, Canada. Deze familie bestaat uit broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert. Echter, hebben ze niet om een meisje gevraagd, maar om een jongen die mee kan helpen op het land. Anne is naast een meisje ook nog eens heel bijzonder. Zij is erg wijs en dit wordt niet door iedereen in het dorp gewaardeerd.

Bron: Canadian Broadcasting Corporation (CBC), Netflix

Orange is the New Black

Orange is the New Black is een komedie-drama serie gebaseerd op het boek Orange is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman. De serie draait om Piper Chapman die zich staande moet zien te houden in de Litchfield gevangenis in New York. De serie heeft al veel prijzen gewonnen en wordt ook geprezen voor de aandacht die wordt besteed aan controversiële onderwerpen zoals racisme en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Kijken op eigen risico, want voor je het weet zit je gevangen in een bingewatch cycle.

Bron: Lionsgate Television, Netflix

Orphan Black

Orphan Black is een super spannende sciencefiction serie over Sarah Manning. Sarah is altijd alleen geweest. Ze heeft geen ouders, geen familie. Ze leeft op straat en komt aan geld door te stelen. Op een dag ziet ze een jonge vrouw op het treinperron die als twee druppels water op haar lijkt. Wanneer de vrouw zelfmoord pleegt door voor de aankomende trein te springen, is Sarah in shock. Maar vervolgens ziet ze een kans, een uitweg voor haar problemen. Sarah neemt de identiteit aan van de overleden vrouw. Ineens heeft ze een leven, een woning, geld en zelfs een vriend. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking: zij en de overleden jonge vrouw zijn klonen. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

Bron: Temple Street Productions, Netflix

Unbreakable Kimmy Schmidt

Natuurlijk hebben we ook ruimte voor een wat luchtigere serie in dit overzicht. Het idee achter de serie Unbreakable Kimmy Schmidt is namelijk wel een beetje out-of-the-box. De serie gaat over de 29-jarige Kimmy Schmidt die samen met nog drie andere vrouwen gered wordt uit de handen van een religieuze sekte. Eenmaal vrij probeert Kimmy met vallen en opstaan een leven op te bouwen in New York.

Bron: Universal Television, Netflix

Ozark

Ozark is een spannende thriller/drama serie waarin we kennismaken met de familie Byrdes uit Chicago. Samen met hun kinderen Charlotte en Jonah leven Marty en Wendy een standaard leven. Marty is een financieel adviseur en staat aan het hoofd van de witwas-afdeling van een van de grootste Mexicaanse drugskartels. Als er iets fout gaat is de familie noodgedwongen Chicago te verlaten en duiken ze onder in de regio Missouri Ozarks.

Bron: Zero Gravity Management, Netflix

The Crown

De prachtige serie The Crown is zeker een Netflix Original serie die wij aanraden. De serie volgt het leven van de Britse koningin Elizabeth II. In het eerste seizoen zien we onder andere hoe ze in het huwelijksbootje stapt met haar grote liefde Philip en zijn we getuige van de spanningen die onstaan tussen Elizabeth en haar zus Margaret na haar verloving met Peter Townsend. The Crown werd gelijk overladen met lovende reacties en actrice Claire Foy is al beloond met een Screen Actors Guild Award voor haar rol als koninging Elizabeth II.

The Queen's Gambit

The Queen's Gambit is een ode aan het schaken, maar daarnaast ook nog eens een ijzersterke dramaserie met een geweldige acteerprestatie van Anya Taylor-Joy. Na de dood van haar moeder komt Elisabeth Harmon terecht in een weeshuis. Daar raakt ze als jong meisje gefascineerd door schaken. Ze is vastberaden om 's werelds beste schaker te worden en brengt al haar vrije tijd door in de kelder bij de stugge conciërge meneer Shaibel. Hij merkt al snel dat ze een ongekend natuurtalent is en stoomt haar klaar om op professioneel niveau te schaken. Nadat ze wordt geadopteerd door het echtpaar Wheatley wordt ze door haar verveelde adoptiemoeder gestimuleerd om al haar tijd aan wedstrijden te besteden. Beth ontwikkelt zich tot grootmeester. Ondertussen stijgt haar alcohol- en pillenverslaving echter mee...

Bron: Netflix

Bloodline

De serie Bloodline is een thriller-drama combinatie die sinds 2015 te zien is op Netflix. De serie gaat over een familie in Florida Keys met een heleboel duistere geheimen. Hoewel het eerste seizoen van de serie erg positief ontvangen, kreeg het tweede seizoen iets minder positieve reacties. Desalniettemin is de serie erg populair bij het Netflix publiek en staat Bloodline daarom toch in onze lijst.

Bron: Sony Pictures Television

Riverdale

Riverdale is een spannende, mysterieuze serie met een vleugje romantiek! Als een nieuw schooljaar begint is het stadje Riverdale nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dit ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.

Bron: CBS Television Studios, Netflix

Narcos

Het eerste seizoen van Narcos speelt zich af in Colombia en gaat over het leven van drugsbaron Pablo Escobar. In Narcos zien we hoe de genadeloze Escobar zich opwerkt naar de top van de criminele wereld. We maken ook kennis met de gedreven Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña. Zij zetten letterlijk hun leven op het spel om het snel groeiende drugskartel te ontmantelen en de grote leider achter de tralies te krijgen. Een bijna onmogelijke opgave, want vrijwel iedereen in Colombia is doodsbang voor de machtige en schatrijke Escobar. En terecht...

Bron: Netflix

Virgin River

Virgin River is echt de perfecte serie om even helemaal bij weg te zwijmelen. Melinda Monroe verhuist van Los Angeles naar een klein dorp dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit niet klopt. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Bron: Netflix

Lucifer

Uiteraard kunnen we onze favoriete duivel Lucifer niet buiten beschouwing laten! Deze serie heeft humor, romantiek, spanning én misdaden die moeten worden opgelost. En natuurlijk een duivel waar we maar al te graag een deal mee zouden willen maken... Wat wil je nog meer?! In deze serie reist de duivel Lucifer Morningstar naar de Aarde om daar een nachtclub in Los Angeles te openen. Hij verveelt zich namelijk in de hel en heeft er genoeg van om mensen te martelen. Maar op de Aarde ziet hij een bekende popster voor zijn ogen vermoord worden en dan ontmoet hij rechercheur Chloe Decker. Al snel besluiten de twee samen te gaan werken om dit moordmysterie op te lossen!

Bron: Warner Bros. Television

The Witcher

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski en verdient zeker een plekje in deze lijst! The Witcher is namelijk een geweldige fantasyserie met leuke karakters, een sterk verhaal en prachtige special effects! Geralt of Rivia is een eenzame monsterjager en probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Bron: Netflix

Sense8

Sense8 kan het best omschreven worden als een sciencefiction-drama serie met een flinke dosis mysterie. In de serie volgen we acht individuen verspreid over de hele wereld die mentaal met elkaar in verbinding staan. Helaas zijn er ook mensen die misbruik willen maken van hun telepatische vermogens...

Bron: Anarchos Productions, Netflix

Bridgerton

Bridgerton is een geweldige kostuumdrama serie die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Julia Quinn. Een geweldig verhaal, prachtige kostuums, romantiek... deze serie heeft het allemaal! Het verhaal gaat over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en haar vooruitzichten lijken hoopvol. Maar dan begint haar broer potentiële kandidaten uit te sluiten en schrijft de mysterieuze Lady Whitledown in een high society roddelblad negatief over Daphne. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de eeuwige vrijgezel Simon Basset, de Duke of Hastings, leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen. 

Bron: Shondaland, Netflix

Lupin

Lupin is een spannende, Franse serie met een sterke hoofdrol van acteur Omar Sy. Geïnspireerd door het verhaal van Arsène Lupin bedenkt Assane Diop een grootse list om de dood van zijn vader te wreken. Valse beschuldigingen door een rijke familie lagen aan oorsprong van het onrecht dat zijn vader werd aangedaan. Onrecht waardoor ook het leven van de jonge Assane plots op zijn kop stond. Jaren later is een veiling in het Louvre de uitgelezen gelegenheid om de diamanten ketting te stelen die al die jaren geleden gestolen zou zijn geweest door zijn vader.

Bron: Netflix

Cobra Kai

Deze humoristische serie is een spin-off van de Karate Kid films. Jaren na hun laatste wedstijd in 1984 kruisen Johnny Lawrence en Daniel LaRusso elkaar weer op de karatemat. De rivaliteit tussen de mannen, ondertussen van middelbare leeftijd, is allesbehalve verminderd in de tussentijd. Wanneer Johnny Lawrence beslist een karate dojo te openen met de naam Cobra Kai lopen de gemoederen snel op.

Bron: Sony Pictures Television, Netflix

Dark

Deze Duitse Netflix Original serie zit bijzonder goed in elkaar. Het kan het best omschreven worden als een scifi-serie waarbij je goed moet opletten om alles te begrijpen. De serie bestaat uit in totaal 3 seizoenen. Dark draait om de gebeurtenissen in het Duitse plaatsje Winden die zich afspelen in het jaar 2019. In dat jaar verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. De serie draait om 4 gezinnen die over 3 generaties met elkaar vervlochten zijn. Vanaf de opening van de kerncentrale in 1953 blijkt er in het grottenstelsel van Winden een gangenstelsel verborgen te liggen, dat in contact staat met 33 en 66 jaar geleden. Middels deze gangen kunnen personen in de tijd reizen en het heden beïnvloeden.

Bron: Netflix

BoJack Horseman

BoJack Horseman is een komische tekenfilmserie voor volwassenen! Een aanrader als je van dit genre houdt. In de jaren 90 was BoJack Horseman de ster van de sitcom "Horsin' Around" en nu, 20 jaar later, woont hij in Hollywood, zeurt hij over alles en draagt hij kleurrijke truien. Deze serie zit vol met heerlijk flauwe humor en herkenbare situaties.

Bron: Netflix

Dear White People

In deze geweldige Netflix Original serie komen belangrijke onderwerpen, zoals racisme aan bod. De serie gaat over studenten van kleur die te maken krijgen met dagelijkse vernederingen en achterbaks gekonkel op een Ivy League-universiteit die lang niet zo liberaal is als deze zelf denkt.

Bron: Lionsgate Television, Netflix

 

Wat is jouw favoriete Netflix Original serie?

Lees ook: Top 12 romantische series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen