De 15 allerbeste Netflix Original series

Waar zouden we zijn zonder Netflix? Op de redactie kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe we ooit zonder hebben gekund. Netflix werd in 1997 opgericht in California, maar het is pas sinds 2013 dat ze ook daadwerkelijk zelf films en series zijn gaan produceren. Deze films en series worden op Netflix aangeduid als zogenaamde Netflix Originals. Inmiddels is het Netflix Originals assortiment uitgegroeid tot een zeer indrukwekkende lijst met een heleboel populaire titels. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 15 allerbeste Netflix Original series. Kijk je mee?

1. Stranger Things

Stranger Things is een science fiction serie met een flinke dosis horror. De serie gaat over een stadje waar een aantal vreemde dingen aan het licht komen wanneer een jongetje spoorloos verdwijnt. Het eerste seizoen was een enorme hit en afgelopen augustus werd bekend dat Neflix ook een tweede seizoen van de serie uit gaat zenden. Helaas moeten fans van de serie nog wel een paar maandjes geduld hebben, want de release staat pas gepland voor oktober van dit jaar.

2. House of Cards

House of Cards is een remake van een mini-serie van de BBC met dezelfde titel. De Netflix Original serie speelt zich af in Washington en gaat over senator Frank Underwood die door middel van manipulatie en machtspelletjes probeert een hogere machtspositie te verkrijgen in het Witte Huis. Het is een spannende politieke serie. Inmiddels zijn er vier seizoenen verschenen en staat er een vijfde seizoen op de planning. De politieke intriges en Kevin Spacey’s vertolking van de sluwe Frank Underwood maken deze serie zeker de moeite waard.

3. Orange is the New Black

Orange is the New Black is een comedy-drama serie gebaseerd op het boek Orange is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman. De serie draait om Piper Chapman die zich staande moet zien te houden in de Litchfield gevangenis in New York. De serie heeft al veel prijzen gewonnen en wordt ook geprezen voor de aandacht die wordt besteed aan controversiële onderwerpen zoals racisme en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Kijken op eigen risico, want voor je het weet zit je gevangen in een binge-watch cycle.

4. Orphan Black

Orphan Black is een super spannende science fiction serie over Sarah Manning die de identiteit van een andere vrouw aanneemt wanneer ze getuige is van haar zelfmoord. Inmiddels staan er vier seizoenen van Orphan Black op Netflix en is het vijfde seizoen in de maak.

5. Unbreakable Kimmy Schmidt

Natuurlijk hebben we ook ruimte voor een wat luchtigere serie in dit overzicht. Het idee achter de serie Unbreakable Kimmy Schmidt is namelijk wel een beetje out-of-the-box. De serie gaat over de 29-jarige Kimmy Schmidt die samen met nog drie andere vrouwen gered wordt uit de handen van een religieuze sekte. Eenmaal vrij probeert Kimmy met vallen en opstaan een leven op te bouwen in New York.

6. Arrested Development

De Amerikaanse sitcom Arrested Development werd voor het eerst uitgezonden op Fox in 2003, maar het vierde seizoen werd exclusief op Netflix uitgezonden. De serie gaat over de familie Bluth, die, ondanks het feit dat ze een aantal financiële tegenvallers hebben gehad, nog steeds op grote voet leven. De serie focust vooral op de onderlinge relaties binnen de familie. Arrested Development heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder zes Emmy Awards en een Golden Globe Award.

7. The Crown

Het eerste seizoen van de dramaserie The Crown is sinds afgelopen november te zien op Netflix en er staan nog vijf seizoenen van elk tien afleveringen op de planning. De serie volgt het leven van de Britse koningin Elizabeth II. In het eerste seizoen zien we onder andere hoe ze in het huwelijksbootje stapt met haar grote liefde Philip en zijn we getuige van de spanningen die onstaan tussen Elizabeth en haar zus Margaret na haar verloving met Peter Townsend. The Crown werd gelijk overladen met lovende reacties en actrice Claire Foy is al beloond met een Screen Actors Guild Award voor haar rol als koninging Elizabeth II.

8. Making a Murderer

De Netflix Original serie Making a Murderer is een documentairereeks over Steven Avery, een man die 18 jaar lang gevangen zat vanwege een onterechte veroordeling voor sexueel misbruik en poging tot moord op Penny Beerntsen. Later werd Avery opnieuw veroordeeld, dit maal voor de moord op Teresa Halbach. De serie werd een beetje met gemixte gevoelens ontvangen, maar het is en blijft een populaire serie op Netflix.

9. Bloodline

De serie Bloodline is een thriller-drama combinatie die sinds 2015 te zien is op Netflix. Inmiddels is er ook een tweede seizoen en staat seizoen drie op de planning voor dit jaar. De serie gaat over een familie in Florida Keys met een heleboel duistere geheimen. Hoewel het eerste seizoen van de serie erg positief ontvangen, kreeg het tweede seizoen iets minder positieve reacties. Desalniettemin is serie erg populair bij het Netflix publiek en staat Bloodline daarom toch op nummer 9.

10. Marco Polo

De serie Marco Polo is gebaseerd op de avonturen van Marco Polo aan het hof van Kublai Khan, de stichter van de Yuan dynastie. Opvallend is dat de serie erg goed ontvangen werd, maar dat Netflix toch besloot om na twee seizoenen de stekker er uit te trekken.

11. Narcos

Het eerste seizoen van Narcos speelt zich af in Colombia en gaat over het leven van drugsbaron Pablo Escobar. In september 2016 kwam Netflix ook met een tweede seizoen, en er staan nog een derde en vierde seizoen op de planning.

12. Hemlock Grove

De eerste Netflix Original horror serie uit het lijstje is er één die in 2013 samen met de series Arrested Development en House of Cards een Primetime Emmy nominatie in de wacht wist te slepen. De serie gaat over het stadje Hemlock Grove in Pennsylvania waar een heleboel mysterieuze dingen gebeuren. Deze serie is zeker een aanrader als je houd van spanning en ook niet vies bent van een beetje supernatural.

13. The Killing

In The Killing zien we hoe verschillende levens met elkaar verbonden worden door de moord op de 17-jarige Rosie Larsen. Inmiddels zijn er vier seizoenen van deze spannende misdaad serie te zien op Netflix. Mocht je genoten hebben van series als Luther en The Fall dan is The Killing zeker ook een aanrader.

14. Penny Dreadful

Penny Dreadful is een gouden combinatie van drama, fantasy en horror die je zeker moet bekijken. De serie speelt zich af in Victoriaans Londen, en alleen al de kostuums zijn een lust voor het oog. Ook komen er veel bekende boekpersonages uit de literatuur uit de negentiende eeuw in de serie voor, zoals Victor Frankenstein, Dorian Gray, Dr. Abraham Van Helsing, en Dracula.

15. Sense8

Sense8 kan het best omschreven worden als een science fiction-drama serie met ’n flinke dosis mysterie. In de serie volgen we acht individuen verspreid over de hele wereld die mentaal met elkaar in verbinding staan. Helaas zijn er ook  mensen die misbruik willen maken van hun telepatische vermogens. 

Wat is jouw favoriete Netflix Original serie?

Lees ook: Deze films en series zijn vanaf februari te zien op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Ben Barnes vertelt over de oorsprong van General Kirigan in Shadow and Bone

  • Deze films en series worden in mei van Netflix verwijderd

  • Fast & Furious 9: De powervrouwen aan het woord

  • 100% Coco Tokyo - Niki Smit

  • Recensie: Rose plays Julie 

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Fate: The Winx Saga seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen