10 Netflix tips die je moet weten

Kan Netflix nog beter? We zouden haast denken van niet, maar niets is minder waar. Met deze Netflix tips krijg je dus echt de ultieme kijkervaring. Pas het aan op je eigen stijl en word een pro in supersnelle shortcuts om het kijken naar je favoriete films en series nog makkelijker te maken! Dit is wat we willen dus daarom hieronder 10 handige Netflix tips.

1.     Ondertiteling veranderen

Nummer 1 van deze Netflix tips heeft rekening gehouden met jouw voorkeuren. Ben je die saaie witte letters zat? Of blokkeert de tekst teveel van wat je kijkt? Dit kan je compleet aanpassen aan jouw smaak. Een groter, kleiner of een ander lettertype, met een vrolijk kleurtje en zelfs met slagschaduw. Log in, ga naar account onder je profielfoto en klik vervolgens op Weergave van Ondertitels.

2.      Verwijder titels uit de kijkgeschiedenis

Deel jij een account met vrienden of familie? Of ben je die persoon die niet betaalt maar er wel lekker gebruik van maakt? Dan wil je misschien niet dat ze zien hoeveel uren je kijkt of jouw beschamende Netflix tips tegenkomen. Wat je dan kunt doen is je kijkgeschiedenis verwijderen. Ga naar je profiel rechtsboven en klik op Kijkactiviteit. Hier kan je met het kruisje titels verbergen.

3.     Beoordeel je series en films 

Meestal klikken we de vraag om een beoordeling meteen weg, maar naast dat de streamingdienst weet of je het leuk vond, heeft het ook voordelen voor jou. Het algoritme let erop welke series en films je bekijkt en welke je het leukste vindt op basis van het aantal sterren/duimpjes dat je het geeft. Je krijgt hierdoor Netflix tips gebaseerd op jouw likes. De content die je wel bekijkt maar weinig sterren/duimpjes omhoog krijgen zullen langzaam uit je feed verdwijnen.

4.     Keyboard shortcuts

Dit is een topper in het lijstje met Netflix tips. Als je vaak je films en series op de laptop of computer kijkt is het handig om supersnel jouw gewenste functie te krijgen. Daarom hier een aantal handige sneltoetsen om mee te oefenen.

F: full screen-modus

Esc: full screen-modus uitschakelen

Spatiebalk of Enter voor play of pauze

PgUp om af te spelen

PgDn om te pauzeren

Shift + pijl naar links: terugspoelen

Shift + pijl naar rechts: doorspoelen

Pijl omhoog: volume omhoog

Pijl omlaag: volume omlaag

M: Mute, geluid helemaal aan of uit

5.     Pak de meelifters

Denk jij dat er personen meeliften op jouw account? Met je zuurverdiende centjes betalen voor anderen is natuurlijk niet de bedoeling, dus kijk nu wie er profiteren door te zien wanneer en op welke apparaten jouw account is gebruikt. Nummer 5 van de Netflix tips kan je vinden bij het kopje account en dan Recente streaming-activiteit op het apparaat

6.     Profielen voor elke stemming

Voor als je zin hebt om te huilen, zin hebt om te lachen, of voor als je zin hebt om even weg te zwijmelen bij een romantisch drama. Als je een account deelt met andere mensen heb je waarschijnlijk al meerdere profielen gemaakt met de namen van de personen. Maar als je je account voor jezelf hebt kun je deze ook gebruiken voor verschillende stemmingen. Dan doe je in plaats van de namen bijvoorbeeld: ‘huilbui’, of ‘hahahahah’. Of maak een profiel met 'Netflix tips' waar je jouw aanbevelingen voor de rest van je familie of vrienden kan zetten.

7.     Word testdeelnemer

De streamingdienst wil zijn aanbod natuurlijk optimaal en de dienst zo gebruiksvriendelijk mogelijk houden. Daarom testen ze eens in de zoveel tijd de nieuwe aanpassingen en features op een groepje gebruikers. Wil jij graag testen en Netflix tips geven? Ga naar account, kies voor Testdeelname en zet het aan. Bedenk wel dat deze testjes niet allemaal successen zijn.

8.     Vraag nieuwe series en films aan

Mis je nog iets in het scala aan series en films, oftewel heb je zelf nog Netflix tips? Vraag het aan! Er bestaat een formulier waar je de titel kan invullen. Het is al vaker gebeurd dat de streamingdienst aan de wensen van fans voldoet. Bij het kopje Snelkoppelingen op help.netflix.com staat er Vraag series en films aan

9.    Codes

De online streamingdienst denkt jou erg goed te kennen en geeft Netflix tips gebaseerd op de genres die jij veel kijkt. Alleen wil je ook weleens wat anders kijken, een film of serie buiten je eigen filterbubbel. Nu is er een tool waarbij je heel specifiek een genre kan opzoeken met een code. Ga naar Netflix.com/browse/genre/CODE maar in plaats van CODE vul je een getal in. Elk genre heeft zijn eigen code, Thrillers heeft bijvoorbeeld de code 8933, Nederlandse films 10606 en Comedy 6548. Klik hier voor de complete lijst met codes. Zo kan je andere genres verkennen en nieuwe Netflix tips vinden! 

10.  “Ben je nog steeds aan het kijken?” JA.

De streamingsdienst stelt deze vraag als je (naar hun mening) lang genoeg zit te kijken en je leven wel weer verder kan oppakken. Vind je dit een goede reminder, laat het dan vooral zo staan. Maar wil je niet geconfronteerd worden met je overmatige gebruik, kijk dan even naar Flix Assist. Deze Google Chrome extensie verwijdert deze vraag en ook het aftellen tussen twee afleveringen van je serie. Zo begint de volgende aflevering nog sneller!

Met deze Netflix tips kunnen we weer lekker gaan bingen!

Welke van deze Netflix tips gaan jullie gebruiken?

Bron: Nsmbl, Want, Netflix

Lees ook: Deze films en series verschijnen in januari op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen