10 romantische films op Netflix

Af en toe heb je gewoon even zin om lekker naar een romantische komedie te kijken. Dat pleziertje mag je jezelf ook best eens gunnen. Lachen doet een mens namelijk hartstikke goed en je vergeet even al je zorgen! Maar niet alle romantische films zijn even leuk om naar te kijken. Gelukkig heb je ons en kunnen we je daarbij helpen! Wij hebben voor jullie hieronder de 10  beste, mooiste en grappigste romantische films op een rijtje gezet! 

Het mooiste van alles is dat deze 10 romantische films op Netflix te vinden zijn! Dus plan maar snel een avondje in om deze romantische films samen met je vriend(inn)en te kijken. En bij de meeste valt er ook nog wel wat te lachen ook, een romantische komedie doet het natuurlijk altijd goed op een filmavondje!

1. It's Complicated (2009)

De eerste in het rijtje van romantsiche films is It's Complicated. In deze romantische komedie volgen we het verhaal van Jane Adler (Meryl Streep). Ze gaat al 10 jaar als single door het leven. Tijdens het afstudeerfeestje van haar zoon komt ze weer in contact met haar ex-man Jake. Als snel ontwikkelen zij een affaire. Er is alleen één probleem; Jake is nu getrouwd met Agness. Toch weerhoudt dit Jane niet. Zij vindt het allemaal heel erg spannend en opwindend. It's Complicated is een heerlijke romantische komedie waarbij je heel wat kan lachen.

Romantische filmsBron: Universal Pictures

2. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

How to Lose a Guy in 10 Days is al iets ouder, maar behoort zeker tot de top van de romantische films! Andie Anderson (Kate Hudson) wil graag inhoudelijke artikelen, het liefst met een politieke inslag, schrijven. Haar baas wil haar dat best gunnen, als ze een succesvol artikel schrijft over wat vrouwen verkeerd doen in een relatie. Hiervoor moet ze een man aan de haak slaan en zorgen dat hij haar weer dumpt. Deze man is Ben Barry (Matthew McConaughey), die weer een weddenschap met zijn baas heeft gesloten: hij beweert dat hij een vrouw in 10 dagen verliefd op hem kan laten worden. Dit zorgt natuurlijk voor hilarische situaties en een hoop romantiek! How to Lose a Guy in 10 Days is dus een heerlijke romantische komedie!

Romantische filmsBron: Lynda Obst Productions

3. No Strings Attached (2011)

Nog een heerlijke romantische komedie is No Strings Attached. Twee beste vrienden, Emma en Adam, besluiten om geen relatie met elkaar te beginnen, maar ze willen wel graag met elkaar naar bed. Dat kan natuurlijk nooit goed aflopen, want de twee krijgen langzaam gevoelens voor elkaar. Om dit op te lossen spreken ze af dat ze allebei met een ander naar bed gaan. Kunnen ze echt zonder elkaar? Of komen ze uiteindelijk toch bij elkaar? Deze romantische komedie mag dus zeker niet ontbreken op jouw avondje vol met romantische films!

No Strings AttachedBron: Paramount Pictures

4. The Accidental Husband (2009)

Dit is echt één van de beste romantische films aller tijden als je gewoon lekker naar een film wil kijken zonder er bij na te hoeven denken. In de romantische komedie The Accidental Husband staat Emma Loyd op het punt om met haar droomman te trouwen, maar dan blijkt opeens dat ze al getrouwd is. Om dit misverstand uit de wereld te helpen gaat ze op zoek naar de man waarmee ze getrouwd blijkt, Patrick. Maar wie wil er nou niet per ongeluk getrouwd zijn met zo een knappe man als Jeffrey Dean Morgan? Wij zouden geen nee zeggen hoor! Het is dus anderhalf uur genieten van deze leuke romantische komedie!

The Accidental HusbandBron: Yari Film Group

5. Just My Luck (2006)

Één van de grappigste romantische films is toch wel Just My Luck. In deze romantische komedie lijkt het Ashley (Lindsay Lohan) allemaal voor de wind te gaan en volgens sommige is ze zelfs het gelukkigste meisje uit de buurt. En dan komt ze ongeluksvogel Jake (Chris Pine) tegen op een feestje, ze zoenen en dat loopt niet helemaal zoals Ashley zou willen. Hij krijgt haar geluk en zij krijgt zijn ongeluk. Dit zorgt voor een aantal hilarische scènes. Just My Luck is een onmisbare romantische komedie, die iedereen gezien moet hebben!

Just my luckBron: New Regency Pictures

6. Romeo & Juliet

Natuurlijk kan deze ultieme zwijmelfilm niet ontbreken in ons lijstje. Bij Romeo & Juliet straalt de romantiek er vanaf. Het klassieke Shakespeare verhaal gaat over de jonge tieners, Romeo (Douglas Booth) & Juliet (Hailee Steinfeld). Hun strijdende families keuren hun relatie niet goed. Toch houden ze zoveel van elkaar en willen ze niets liever dan samen zijn. Een verboden liefde, een prachtig maar ook tragsisch verhaal. Je zult er misschien wel een traan bij laten, maar het is en blijft het al die jaren waard! 

Romeo & JulietBron: Icon Productions

7. Four wedding and a funeral

Four wedding and a funeral is een romantische komedie over twee mensen die voor elkaar geschapen zijn, maar niet in het huwelijksbootje kunnen stappen. Charlie (Hugh Grant) is altijd de ceremoniemeester, maar nooit de bruidegom. Hij probeert elke verplichting te vermijden en is altijd te laat. Maar op een dag overtreft hij zichzelf, hij vergeet niet alleen de ring maar ziet ook een pracht van een vrouw (Andie MacDowell)! Helemaal in de wolken verlaat Charlie diezelfde avond het feest. De weken daarop komt hij haar steeds tegen bij allerlei ceremonies. Hij kan het niet meer ontkennen, hij wilt met haar trouwen. Deze komedie is té leuk om niet gezien te hebben!

Four weddings and a funeralBron: General Film Distributors

8. Love Actually

De romantische feelgood film Love Actually is een favoriet van ieder! Het is niet één liefdesverhaal, nee het zijn er 10! Een enorm pluspunt is dat deze overlappende verhalen plaats vinden rond kerstmis. Dit geeft meteen een sfeer waar je blij van wordt! De manier waarop zoveel liefdesverhalen vloeiend verlopen is prachtig om naar te kijken. Zo is er de prille liefde, kalverliefde, totaal onbereikbare liefde, ontrouwe liefde... ga zo maar door. Je kunt onder andere genieten van de prachtige acteurs: Hugh Grant, Keira Knightly en Liam Neeson. Love Actually is een hilarische romantische film waar je blij van wordt! 

Love actuallyBron: Universal Studios

9. The Best of me

The Best of me is een prachtige romantische dramafilm. Twintig jaar geleden werden twee totaal verschillende tieners verliefd op elkaar. Waarneer de relatie stuk loopt vanwege criminele activiteiten, leven ze ieder hun eigen leven. Twintig jaar later wanneer hij een bijna doodervaring had, kwam hij terug in zijn oude dorp. Ze ontmoeten elkaar weer. Dit brengt veel mooie maar ook vooral oude, verdrietige en pijnlijke gevoels met zich mee. De film is gemaakt van de makers van The Notebook en net zoals bij deze klassieker, zul je bij The Best of me kans hebben op een traan. Deze film brengt kippenvel met zich mee. 

The best of meBron: Relativity Media

10. Hitch (2005)

Tot slot hebben we nog de romantische film Hitch voor jullie! Alex Hitchens (Will Smith) is een specialist in eerste indrukken en helpt mannen die hier problemen mee hebben! Voor deze mannen organiseert hij de eerste drie afspraakjes, zodat het bijna niet mis kan gaan! Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen. Hitch  behoort met recht tot het rijtje van romantische films!

HitchBron: Columbia Pictures Corporation

Wij gaan alvast een filmavondje met romantische films inplannen! Met een romantische komedie kan je even heerlijk ontspannen met al je vriend(inn)en. Dus sla alvast genoeg popcorn in, spreek af met je vriend(inn)en en geniet van deze romantische films!

Wat is jouw favoriete romantische film?

Lees ook: 10x de beste Romeo and Juliet films

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • 21 romantische series die je wil zien

  • 12 x de beste romantische tiener films

  • Beste romantische komedies Netflix 2019

  • The kissing Booth 2 komt eraan

  • LOL: Laughing Out Loud

Zoek in artikelen