10 x de beste Netflix Original series

Op Netflix heb je natuurlijk geweldige series zoals Friends, Grimm en Sherlock, maar welke van de Netflix Original series op Netflix raden we echt aan? Netflix lijkt elke week met een nieuwe Netflix Original serie te komen, en dit zijn de series die je echt gezien wilt hebben. Wij zetten de beste Netflix Original series op een rijtje.

1. The End of the Fucking World 

The End of the Fucking World is gebaseerd op de gelijknamige strip van scriptschrijver Charles Forsman. We volgen de tieners James en Alyssa op een roadtrip. Dit lijkt onschuldig, maar het is een stuk grimmiger dan je denkt. James is namelijk een serie-dierenmoordenaar en heeft haar uitgekozen om zijn eerste mensenslachtoffer te zijn. Dit weet Alyssa niet. Zij denkt haar verloren vader te gaan vinden en daarna weer terug te keren. Samen haten ze de wereld en hebben meer gemeen dan ze in eerste instantie verwacht hadden. Ze worden verliefd (op hun eigen vreemde manier), blazen de gestolen auto van zijn vader op en misleiden iedereen die ze tegenkomen. Dit is een van de meest originele series op Netflix met een beetje vreemde, maar interessante verhaallijn. Niet voor niets dat het lyrische reviews krijgt over de hele wereld. Lees hier meer over deze hitserie.

2. Black Mirror

Black Mirror heeft elke aflevering een losstaande verhaallijn en andere acteurs. Het thema is technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw, hoe deze technologie zich verder gaat ontwikkelen, hoe de mens zich daardoor ontwikkelt en hoe de werkelijkheid wordt beinvloed. De maker van de serie, Charlie Brooker, zegt dat de serie de bijwerkingen van de 'drug' technologie aankaart. Black Mirror is donker en satirisch en laat je zeker even nadenken over de wereld. Deze serie is net als The End of the Fucking World heel erg origineel en een verademing na alle comedy of drama series op Netflix.

3. Stranger Things

In Stranger Things verdwijnt de twaalfjarige Will Byers na een fietstocht naar zijn huis in Hawkins, Indiana. Zijn moeder Joyce is doodongerust en eist een onderzoek naar zijn verdwijning. Onder leiding van Jim Hopper start de politie een onderzoek. Zijn vrienden Mike, Dustin en Lucas laten het er ook niet bij zitten en samen met een meisje met psychokinetische krachten, Eleven, ontdekken ze dat een overheidsorganisatie een geheim heeft. Will wordt gevonden maar is niet meer helemaal zichzelf. Mysterieuze krachten hebben zijn lichaam deels overgenomen. Met verschillende genres zoals sci-fi, drama en stukjes comedy is dit zeker een topper van de series op Netflix.

4. Riverdale

In het kleine stadje Riverdale is iedereen geschokt over de dood van een scholier. Het stadje leek altijd heel saai maar na deze moord ontdekken Archie en zijn vrienden het ware gezicht van Riverdale. Een tijdje later terroriseert een moordenaar zelfs de stad. Naast alle problemen die ze zelf hebben, met liefde, zaken, motorgangs en gevangenisstraffen worden ze samen een team die de mysterieuze identiteit van de moordenaar probeert te achterhalen. Ze willen wraak. Riverdale is echt een aanrader en een van de meeste verslavende series op Netflix. 

5. The Crown

The Crown is een Britse historische dramaserie die het biografische verhaal vertelt over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. In 1947 trouwt Elizabeth II met Philip, de hertog van Edinburgh. In het eerste seizoen wordt het verhaal verteld van de eerste tien jaar van haar leven als koningin. Ondanks de vele politieke intriges, liefde, moeilijke beslissingen en een gebroken Britse monarchie, ontwikkelt Koningin Elizabeth zich tot een sterke leidster. 

6. Orange is the New Black

Piper Chapman (Taylor Schilling) moet de gevangenis in voor 15 maanden. Ze vervoerde drugsgeld voor de drugssmokkelaar Alex Vause. Dit deed ze omdat Piper en Alex ex-geliefden zijn. In de vrouwengevangenis heeft ze haar woordje wel klaar, wat zeker nodig is, maar ze komt in aanraking met strijd en broederliefde in de uitgesproken groep gevangenen.

7. Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt past zich aan aan het leven in New York, nadat ze is gered uit een apocalyoptische sekte uit Indiana. Ze werd 15 jaar lang vastgehouden in een bunker door eerwaarde Richard Wayne, samen met drie andere vrouwen. Maar Kimmy is niet zielig, en geen slachtoffer, vindt ze zelf. Ze bouwt een nieuw leven op in de straten van New York en wordt vriendinnen met haar hospita Lillian, haar kamergenoot Titus en socialite Jacqueline. Het aanpassen na 15 jaar uit de running zijn geweest valt haar zwaar, maar met de hulp van haar vrienden gaat het steeds beter. In het comedygenre is dit een van de betere series op Netflix die je zeker moet gaan kijken!

8. 13 reasons Why

Het verhaal van Hannah Baker wordt verteld in 13 Reasons Why. Hannah heeft net zelfmoord gepleegd, en wil na haar dood graag aankaarten waarom ze dat heeft gedaan. De mensen die haar gewetst hebben krijgen een doosje met zeven cassettebandjes (tapes), met een A- en een B-kant. Ze heeft dus 13 redenen waarom ze niet meer wilde leven, en die redenen/mensen staan op de tapes. Haar vriend Clay krijgt de tapes ook, maar wat heeft hij hiermee te maken? 

9. Daredevil

In deze Marvelserie had advocaat Matt Murdock een ongeluk in zijn jeugd waar hij blind raakte. Sindsdien heeft hij versterkte zintuigen, en kan hij dingen die anderen niet kunnen. Daarom vermomt hij zich 's nachts als de superheld Daredevil. Hij doet er alles aan om de straten van Hell's Kitchen van gevaar te behoeden. 

10. Master of None

In Master of None probeert Dev (Aziz Ansari) zijn acteercarrière van de grond te krijgen en meer succes te krijgen op liefdesgebied. Hij krijgt hulp in het datingcircuit van zijn bonte groep van vrienden. Maar of dat een goed idee was? Daarnaast heeft Dev moeite met keuzes maken, van wat hij wilt eten tot wat hij verder wil met zijn leven. Master of None is een van de grappigste series op Netflix dus deze moet je zeker kijken!

Welke van de series op Netflix is jouw favoriet?

Bron: Netflix

Lees ook: 10 Netflix tips die je moet weten

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen