De leukste vrouwen series op Netflix

Soms wil je, als vrouw zijnde, even een dag voor jezelf of vriendinnen hebben. Af en toe moet je gewoon heerlijk relaxen met de leukste vrouwen series. Ga lekker op de bank liggen, doe een maskertje op, pak een kopje thee en geniet van jouw favoriete personages op de buis. Heerlijk even wegdromen voor de tv met échte vrouwenseries. Maar welke serie is het waard om te bingewatchen op zo'n vrouwendag? Wij hebben voor jou, en je vriendinnen, de leukste vrouwen series op een rijtje gezet.

Emily in Paris
Lily Collins vertolkt de rol van Emily, een marketingmanager uit Chicago. Wanneer het bedrijf waarvoor ze werkt een Frans luxe marketingbureau overneemt, bemachtigt Emily geheel onverwachts haar droombaan. Zij mag in Parijs gaan werken om de social media strategie te vernieuwen. Haar leven in Parijs zit vol met avonturen en uitdagingen, terwijl ze ook vrienden probeert te maken en in een aantal romances verwikkeld raakt. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Emily in Paris. 

Bron: Netflix

Survival of the Thickest

Survival of the Thickest draait om Mavis Beaumont (Michelle Buteau). Zwart, plus-size en pas vrijgezel (niet door haar keuze!), moet Mavis onverwachts haar leven als een worstelende styliste opnieuw opbouwen. Ze is vastbesloten om niet alleen te overleven, maar ook te gedijen met de steun van haar gekozen familie, een lichaamspositieve houding en een schattige v-hals met wat lipgloss. De gescripte komedie is gebaseerd op het veelgeprezen essayboek van Buteau.

Bron: Netflix

Sweet Magnolias

De Netflix-serie Sweet Magnolias is gebaseerd op de Sweet Magnolias-serie van Sherryl Woods. De serie gaat over de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue die in het stadje Serenity wonen. Deze drie powervrouwen worden ook wel de sweet magnolias genoemd, maar ook deze vrouwen krijgen te maken met vele uitdagingen op het gebied van relaties, familie en carrière. 

Bron: Netflix

Lucifer

Lucifer is de duivel maar is er helemaal klaar mee om de heerser van de Onderwereld te zijn. Daarom doet hij afstand van zijn troon en gaat hij in Los Angelos wonen, waar hij de LAPD helpt met het oplossen van zaken door zijn speciale gave.

Bron: Netflix

Gossip girl

Zes seizoenen lang hebben de onthullingen van de anonieme blogger de Upper East Side onveilig gemaakt. De meest spannende geheimen van de hogere kringen werden onthuld, hun smerigste plannen werden gelekt, de gelukkige nieuwe stelletjes werden op film vastgelegd en er werd verslag uitgebracht over de meest explosieve scheidingen. Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. 

Bron: Netflix

Bridgerton

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn over de familie Bridgerton. Het eerste seizoen gaat over Daphne, die een goede man aan de haak moet slaan om mee te trouwen. Om anderen jaloers te maken legt ze het aan met de hertog van Hastings, die vooral met rust gelaten wil worden. Maar geen van beiden rekenden ze op de aantrekkingskracht die tussen hen ontstaat.

Bron: Netflix

Never Have I Ever
Deze grappige en herkenbare serie heeft inmiddels vier seizoenen van ieder tien afleveringen op Netflix staan! De Indisch-Amerikaanse tiener Devi Vishwakumar heeft twee beste vriendinnen, de Oost-Aziatisch Eleanor en de half zwarte, half witte lesbienne Fabiola. Bij de leerlingen op hun middelbare school Sherman Oaks staan ze bekend als de UN, vanwege hun slimheid en diversiteit. Na een traumatisch jaar wil Devi populair zijn in plaats van een buienbeentje, maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Never Have I Ever. 

Bron: Netflix

XO, Kitty
De spin-off sequel op de To All The Boys I’ve Loved Before-reeks! In XO, Kitty vertrekt de 16-jarige Kitty Song Covey naar Seoul, Zuid-Korea. Dit doet ze omdat ze naar dezelfde school wil gaan als waar haar overleden moeder op heeft gezeten. Dit is niet de enige reden, haar lange-afstandsvriendje Dae gaat toevallig naar dezelfde school! Kitty lijkt overtuigd dat ze goed is in de liefde, ze heeft het inmiddels al zo vaak goed gehad met het koppelen van anderen! Toch komt ze erachter dat alles een stuk moeilijker wordt als het je eigen hart is dat op het spel staat. Lees HIER onze recensie van XO, Kitty. 

Bron: Netflix

Grace & Frankie
Zolang ze zich kunnen herinneren, liggen Grace en Frankie met elkaar overhoop. Maar hun relatie verandert plotseling als ze horen dat hun echtgenoten Robert en Sol op elkaar verliefd zijn geworden en om een scheiding vragen, zodat ze met elkaar kunnen trouwen. Als de wereld van de vrouwen uit elkaar valt, is het enige waar ze echt op kunnen bouwen, elkaar.

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

GLOW
GLOW is gebaseerd op een echte worstelcompetitie in Los Angeles die in de jaren 80 werd gehouden. Het hoofdpersonage is een actrice die zonder werk thuis zit. Ze ziet in de vrouwelijke worstelcompetitie haar kans om toch nog een poging te wagen om beroemd te worden.

Bron: Netflix

Good Girls
Drie voorstedelijke moeders orkestreren een overval op een plaatselijke supermarkt om financieel uit het slop te komen en onafhankelijk te worden. En dat doen ze samen. Kijk zoveel je wilt.

Bron: NBC

Firefly Lane
Boezemvriendinnen Tully en Kate delen sinds hun tienerjaren lief en leed. Ondanks het feit dat de twee vrouwen elkaars tegenpolen zijn, Kate een grijze muis en Tully steeds het middelpunt van de belangstelling, kunnen ze zich geen leven inbeelden zonder de ander. In dit seizoen volgen we Tully en Kate tijdens verschillende periodes in hun leven: als tienermeisjes die elkaar net leren kennen, tijdens hun universitaire studies, hun gezamenlijke eerste stappen in de televisiewereld en het heden. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Firefly Lane. 

Bron: Netflix

Gilmore Girls
Gilmore Girls gaat niet alleen over een moeder die haar dochter in haar eentje opvoedt, maar ook over het zijn van een dochter van een alleenstaande moeder, je eerste zoen en het vinden van de ware liefde. Daarnaast gaat het ook over het uitvinden wie je bent als persoon. Zwijmel ondertussen weg bij de knappe mannen en geniet van een grappig en goed verhaal bij Gilmore Girls!

Bron:  Warner Home Video

Riverdale
Riverdale is een Amerikaanse serie gebaseerd op de personages uit de Archie stripreeks. In deze gloednieuwe serie volg je een groep jongeren die het nodige meemaken op het gebied van liefde, school en familie. Op het eerste gezicht is het dorpje Riverdale, waar zij wonen, een saaie plek vol brave burgers waar nooit iets spannends gebeurt. Maar wanneer Archie en zijn vrienden betrokken raken bij een moordzaak ontdekken ze het ware gezicht van Riverdale. Riverdale is een razend spannende serie die je op het puntje van je stoel laat zitten. Daarnaast is het ook nog eens herkenbaar voor jou, als kijker. Dit komt omdat iedereen zich wel kan inbeelden hoe het is om verliefd te worden, ruzie te hebben met familieleden of problemen op school te hebben. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Riverdale. 

vrouwen series op NetflixBron: Netflix 

Outlander
Claire is een Engelse verpleegster in de tweede wereldoorlog, die de meeste heftige wonden hecht. Samen met haar man gaat zem wanneer de oorlog gestopt is, op reis. Ze gaan naar het Schotse Iverness om de familiegeschiedenis van haar man te leren kennen. Hier gebeurt wel iets heel geks. Ze komt opeens terecht in het jaar 1743. Hier wordt Claire gedwongen om te trouwen met Jamie, een strijder. De schotten kunnen Claire haar helende kunsten goed gebruiken en zijn dan ook niet bereid om haar weer te laten gaan. Claire zit vast tussen twee werelden en moet kiezen tussen de twee mannen in haar leven. Vanaf het moment dat je Outlander kijkt raak je verliefd op de personages en zul je zeker willen blijven kijken. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Outlander. 

vrouwen series op NetflixBron: Starz!

Suits
Bij Suits stap je in de wereld die geheel in het teken staat van advocaten. Je volgt Mike, een advocaat die niet de benodigde diploma's hiervoor heeft. Hij is dus een fraudeur. De succesvolle Harvey neemt hem aan. Mike heeft zo'n grote kennisschat en een buitengewoon goed geheugen, dat hij hem wel moét aannemen. Na een tijdje komt Harvey erachter dat hij helemaal geen diploma heeft. Samen houden zij het gebrek aan scholing geheim. Mike leert veel mensen kennen en krijgt speciale banden met deze personen. Dit zorgt voor veel spannende en interessante scènes. Suits bevat veel humor, powervrouwen en hele knappe mannen!

vrouwen series op NetflixBron: USA Network

Jane the Virigin
Jane, een jonge meid, kreeg van haar oma te horen dat ze maagd moest blijven tot het huwelijk. Ze luistert hier netjes naar en heeft ook geen seks met haar vriend. Tijdens een controle-afspraak bij de gynaecoloog gaat er iets fout. Ze wordt per ongeluk geïnsemineerd met het zaad van een stel dat zwanger wilde worden. Nu is Jane zwanger en de vader is een jongen met wie ze een aantal jaren geleden ooit mee gezoend heeft, die hierdoor weer in haar leven komt. Jane the Virgin is een onwijs leuke, grappige en herkenbare serie voor elke vrouw! Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Jane the Virgin. 

vrouwen series op NetflixBron: The CW Network

Dynasty
De reboot van Dynasty volgt twee van de rijkste gezinnen van Amerika, de Carringtons en de Colbys, zoals zij voor controle over hun fortuin en hun kinderen vechten. De serie richt zich op Fallon, de dochter van miljardair Blake Carrington. Ze denkt dat haar nieuwe stiefmoeder een golddigger is en vertrouwt haar voor geen meter! Ze is dus erg ontevreden wanneer blijkt dat ze verloofd zijn. Als wraak sluit ze zich aan bij Jeff Colby, de aardsvijand van haar vader. Deze serie zit boordevol drama en spanning. 

vrouwen series op NetflixBron: Netflix

The Crown
The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Groot-Brittanië verkeert op dat moment in een lastige periode, de Tweede Wereldoorlog is sinds een paar jaar afgelopen. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin. Ze is erg jong maar dit komt omdat haar vader is overleden. Met beperkte ervaring moet konigin Elizabeth II nu plotseling het land sturen. The Crown zit vol drama, maar vooral prachtige beelden. 

vrouwen series op NetflixBron: Netflix

Heb jij al een keuze kunnen maken?

Bron: Giphy.com

Lees ook: Deze films en series verschijnen in maart op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen