10 komedies op Netflix voor vrouwen

Ben jij een filmavondje met vriendinnen aan het plannen? Of ben je gewoon nog op zoek naar een aantal leuke films om te kijken? Dan heb jij vast op dit artikel zitten wachten! Wij hebben namelijk 10 ontzettend leuke, grappige en hilarische komedies op Netflix voor vrouwen op een rijtje gezet. Deze films moet je, als vrouw, zeker een keertje gezien hebben. Dus kom maar op met dat filmavondje, met deze films ben je er helemaal klaar voor!

1. So Undercover

De eerste in het rijtje van komedies op Netflix voor vrouwen is So Undercover. FBI Molly Morris (Miley Cyrus) gaat undercover bij een studentenvereniging. Zij moet van een taaie privédetective in een geraffineerd, stijlvol universiteitsmeisje! Ze moet namelijk de dochter van een grote maffioso beschermen. Met meerdere verdachten op haar lijst ontdekt Molly onverwachts dat niet iedereen is wie men lijkt te zijn, inclusief zijzelf.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Alchemy

2. Bridesmaides (2011)

Bridesmaides is met recht één van de grappigste komedies van de laatste tijd. In deze romantische komedie gaat de beste vriendin van Annie, Lilian, trouwen. Zelf gelooft Annie niet echt meer in de liefde en als ze als getuige wordt gevraagd besluit ze alles voor even om te gooien. Samen met alle bruidsmeisjes gaat ze op een wilde trip voordat de bruiloft begint! Bridesmaides staat dus zeker met recht in het rijtje van komedies op Netflix voor vrouwen!

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Universal Pictures

 3. Easy A (2010)

De derde film in het rijtje met komedies op Netflix voor vrouwen is Easy A. Misschien niet de meest romantische film die er bestaat maar wel heel leuk! Nadat Olive (Emma Stone) de uitnodiging voor een feestje van een vriendin afwijst met de smoes dat ze een date heeft valt haar leven compleet in duigen. Er wordt een gerucht verspreid dat ze snel het bed met jongens induikt. Olive besluit om niet in zak en as te blijven zetten en draait het gerucht om in iets positiefs!

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Olive Bridge Entertainment

4. Clueless (2000)

Clueless is echt een heerlijke meidenfilm waarbij je heel wat kan aflachen. Het zit vol met clichés, maar dat is juist zo leuk aan deze film! Cher is een rijkeluisdochter en om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraren bij elkaar. Als dit lukt besluiten zij en haar vriendin Dionne zich te storten op een nieuw meisje, Tai, die nog geen flauw benul heeft van de normen en waarden van de huidige tieners. Ze zullen haar net zo populair maken als zij zelf zijn. Cher zoekt tegelijkertijd ook nog eens naar haar droomvriendje.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Paramount Pictures

5. View from the top (2006)

Als je zelf een stewardess bent dan zal View from the top perfect voor jou zijn! Deze film mag daarom ook niet ontbreken op jouw filmavondje vol met komedies op Netflix voor vrouwen. De droom van Donna is om ooit een stewardess te worden. De weg erheen is alleen niet zo makkelijk als ze dacht. Ze vraagt zich dan ook steeds vaker af of ze haar droom moet laten vallen of dat ze alles op alles moet zetten om haar droom te verwezenlijken.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Miramax

6. The Holiday (2012)

De echte romanticus gaat natuurlijk voor de geweldige film The Holiday. Amanda woont in Amerika en zij heeft nogal een paar problemen in haar relatie. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse vrouw, Iris. Hierdoor nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Bron: Universal Studios

7. Mamma Mia (2008)

Mamma Mia is eeen hilarische komedie waarin Donna haar dochter Sophie moet loslaten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is namelijk op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader en daarom nodigt ze drie mannen uit haar moeders verjaardag uit.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Universal Studios

8. Legally Blonde (2007)

De volgende in het rijtje met komedies op Netflix voor vrouwen is Legally Blonde. De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Paramount Pictures

9. She's the man (1999)

Viola's meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert. She's the man is de ideale film om lekker te lachen op een filmavondje met  vriendinnen!

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: DreamWorks Animation

10. Mean Girls (2004)

Natuurlijk kan de film Mean Girls niet ontbreken in ons rijtje met komedies op Netflix voor vrouwen! Cady Heron verhuist vanuit Afrika naar Amerika en heeft tot nu toe alleen thuis les gehad. Ze weet dus niet hoe hiet op een middelbare school werkt en sluit zich op verzoek van Janis en Damian aan bij de populairste meiden, de Plastics. Maar dan wordt ze verliefd op het vriendje va Regina George, Aaron. Regina zegt dat ze een goed woordje bij hem gaat doen voor Cady, maar kust met Aaron voor haar ogen. Dat kan natuurlijk nooit goed aflopen.

Komedies op Netflix voor vrouwenBron: Paramount Pictures

Welke komedie op Netflix ga jij kijken?

Lees ook: 10 romantische films op Netflix

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen