De beste romcoms op Netflix

Wie houdt er nu niet van een avondje heerlijk zwijmelen op de bank met een romcom. Hoe heerlijk is het om even anderhalf uur weg te dromen in een film met een knappe man (of vrouw), waarbij je weet dat het op het einde toch allemaal goedkomt? Ons kun je altijd blij maken met een avondje romcoms kijken, maar de vraag is dan altijd welke? Gelukkig staat onze beste vriend Netflix altijd voor ons klaar die precies weet wat we nodig hebben! We hebben daarom voor jullie de beste romcoms op Netflix op een rijtje gezet.

De beste romcoms op Netflix

1. The Kissing Booth

De zestienjarige Elle Evans is erg populair en feest graag. Maar ondanks haar populariteit is ze nog nooit gekust. Dan komt ze tijdens carnaval terecht bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Hier staat ze oog in oog met de broer van haar beste vriend, Noah. Stiekem heeft ze al een tijdje een oogje op de broer van Noah. Echter heeft ze met Noah de afspraak dat ze nooit een relatie zullen aangaan met een familielid van de ander. Elle besluit de boer van Noah, Lee, toch te zoenen wat leidt tot een verboden romance die haar vriendschap met Noah op het spel zet.                      

De beste romcoms op Netflix

2. Set it up

Harper en Charlie zijn twee assistenten in New York die zich in het zweet werken voor hun bazen en dat terwijl ze maar weinig verdienen. Beiden zijn bijna overspannen en zijn er helemaal klaar mee. Harper en Charlie besluiten om de handen ineen te slaan  en ze smeden een plan om ervoor te zorgen dat ze meer vrije dagen krijgen. Ze krijgen het idee om hun twee onuitstaanbare bazen met elkaar te koppelen. Zal het ze lukken om de twee bazen voor elkaar te laten vallen?

De beste romcoms op Netflix

3. Love, Rosie

Rosie Dunne en Alex Stewart zijn van kleins af aan al beste vrienden. Maar dan verhuist Alex met zijn familie van Dublin naar Amerika en worden Rosie en Alex plots van elkaar gescheiden. Zal hun jarenlange vriendschap bestand zijn tegen deze lange afstand? En zal hun vriendschap ooit veranderen in meer dan alleen vriendschap?

De beste romcoms op Netflix

4. Notting Hill

William Thacker heeft een boekenwinkel in Notting Hill en leidt een rustig leven. Op een dag komt Anna Scott zijn boekenwinkel binnengelopen, een van Amerika’s bekendst actrices. William herkent Anna echter niet, wat Anna erg aantrekkelijk aan hem vindt. Door toeval lopen ze elkaar nog een keer tegen het lijf en hij vraagt of Anna meegaat naar een verjaardagsfeest bij de zus van William. Zal deze ontluikende liefde stand houden?

De beste romcoms op Netflix

5. The Holiday

Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen, de een woont in een romantische Engels cottage, de ander woont in Hollywood. Wel hebben ze een ding met elkaar gemeen. Beiden hebben al heel veel pech ondervonden met mannen. Beiden zijn op zoek naar een vlucht uit hun leven en Iris en Amanda ontmoeten elkaar via internet. Impulsief besluiten ze om van huis te ruilen en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

De beste romcoms op Netflix

6. Love Actually

In de film volgen we 8 (liefdes)verhalen van verschillende Londenaren in de weken voor kerst. Zo wordt de premier van Engeland verliefd op het meisje dat hem thee komt brengen, Mark wordt verliefd op Juliet die op het punt staat te gaan trouwen met een andere man en een jongen wordt verliefd op het meisje dat bij hem in de klas zit.

De beste romcoms op Netflix

7. What If

Wallace woont op zolder bij zijn zus. Zijn relatie is stukgelopen en hij is gestopt met zijn studie geneeskunde. Dan ontmoet hij op een feestje Chantry. Ze heeft alles voor elkaar, een leuke baan en ze heeft een vaste relatie van vijf jaar. Wallace ziet in haar zijn droomvrouw, maar zij heeft een relatie..

De beste romcoms op Netflix

8. Letters to Juliet

Sophie droomt ervan om schrijver te worden en besluit om af te reizen naar het prachtige Verona in Italië. Hier vindt ze een ‘Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Sophie besluit om de twee geliefden uit de brief op te gaan zoeken.

De beste romcoms op Netflix

9. Alles is liefde

In alles is liefde volgen we verschillende liefdesperikelen van zes koppels. Klaasje is gescheiden van Dennis nadat hij haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar graag terug, maar zijn kans lijkt verkeken als Klaasje thuiskomt met een jonge minnaar. Simone is de beste vriendin van Klaasje, zij houdt haar huishouden draaiende waardoor haar man Ted zich overbodig voelt. Victor is badmeester en verheugt zich op zijn huwelijk met Kees. De zus van Victor, Kiki is verkoopster bij de bijenkorf, maar droomt van een prins op het witte paard. Deze is dichterbij dan ze denkt aangezien Valentijn, een echte prins van Kiki droomt.

De beste romcoms op Netflix

10. Down with love

Rokkenjager Catcher Block ontmoet in de jaren zestig de feministische schrijfster Barbara Novack in New York. Barbara heeft het boek Down with love geschreven. Hierin spoort ze vrouwen aan om op dezelfde manier met mannen om te gaan als zij met vrouwen doen. Oftewel: Liefde, nee dank je! Sex, ja graag! Dit leidt tot ergernis bij vele mannen, waaronder journalist Catcher Block. Tijdens zijn interview met haar wil hij bewijzen dat haar verhaal op leugens gebaseerd is en probeert hij Barbara in te pakken met zijn charmes.

De beste romcoms op Netflix

11. How to lose a guy in ten days

Andie Anderson is columnist voor het tijdschrift Composure. Hierin krijgt ze de opdracht om uit eerste hand te beschrijven over hoe je van een man af kunt komen in 10 dagen. Benjamin Barry, een gewilde vrijgezel, wordt Andy’s doelwit. Echter weet ze niet dat Benjamin een weddenschap heeft waarin hij moet bewijzen dat hij elke vrouw om zijn vinger kan winden binnen 10 dagen.

De beste romcoms op Netflix

12. My big fat Greek wedding

De Grieks-Amerikaanse Toula is niet getrouwd en heeft geen kinderen, terwijl haar familie vindt dat dat het doel is van elke Griekse vrouw. Dan ontmoet ze de niet-Griekse Ian en besluit haar leven drastisch om te gooien. Ze neemt een metamorfose, verlaat het restaurant van haar familie en besluit met Ian te trouwen. Wat tot grote paniek binnen haar familie leidt.

Welke romcom uit dit lijstje ga jij kijken?

Bron: IMDB, Netflix

Lees ook: De 15 allerbeste Netflix Original series

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

  • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 10 romantische films op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen