Bovennatuurlijke films op Netflix: van leuk naar doodeng!

Sommige mensen houden van griezelige, maar grappige films en anderen kijken liever naar een doodenge horrorfilm! Omdat iedereen anders is hebben wij een selectie van bovennatuurlijke films op Netflix gemaakt, die je bijvoorbeeld kan kijken met Halloween. De films hebben we gesorteerd op engheidsniveau zodat iedereen een bovennatuurlijke film kan kijken die bij hem of haar past.

 

Griezelig en grappig:

Vampires Suck

Er zijn twee jongens smoorverliefd op Becca. Hoewel dit leuk klinkt, volgt er een hoop narigheid voor Becca als de twee jongens alles op alles zetten om haar voor zich te winnen. Ondertussen hebben haar vrienden ook de nodige problemen op het gebied van romantiek. Alles lijkt te worden besloten tijdens het grote eindbal van school. Vampires Suck is een grappige parodie op Twilight.

Bovennatuurlijke films op NetflixBron: 20th Century Fox

Scary Movie

Cindy Campbell en haar vrienden rijden op Halloweenavond per ongeluk een man aan. Met zijn allen besluiten ze om dit geheim te houden, maar een jaar later worden ze achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar. Het begint met de vreselijke moord op Drew Decker en het duurt niet lang voordat de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Iedereen probeert te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op. Daarbij heeft hij ook nog een behoorlijk grote kennis van horrorfilms.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Entertainment One

Little Evil

Gary heeft de vrouw van zijn dromen gevonden. Binnenkort gaan hij en Samantha met elkaar trouwen. Samantha heeft al een zoontje uit een eerder huwelijk, hij heet Lucas. Gary is vastbesloten om een goede band met Lucas op te gaan bouwen. Maar er lijkt iets niet te kloppen met Lucas en Gary begint zelfs te vermoeden dat de jongen een demon is...

bovennatuurlijke films op netflixBron: Netflix

Hotel Transsylvania

Hotel Transylvania is Dracula's luxe 'vijf-stakenresort'. Hier kunnen monsters en hun families zich helemaal uitleven, zonder dat de mensen zich met hen bemoeien. Misschien denk je alles al te weten over Dracula, hij is namelijk de prins van de duisternis. Maar daarnaast is hij ook een beschermende en liefhebbende vader! Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen. Op die manier hoopt hij haar bij de mensen weg te houden.

bovennatuurlijke films op NetflixBron: Sony Pictures

All Hallows' Eve

Tijdens Eva's verjaardag ontdekt ze de waarheid over haar familiegeschiedenis. Haar moeders familie blijkt een oud amulet in zijn bezit te hebben, die de kracht van een heks aan een meisje doorgeeft op haar 18de verjaardag. Deze keer is het Eva's beurt. Terwijl ze haar nieuwe krachten verkent, probeert Eva de geest van haar overleden moeder op te roepen. Haar beste vriend en Barnaby, haar trouwe beschermer, waarschuwen haar om dit niet te doen, maar Eva is erg eigenwijs. Ze probeert toch haar moeder op te roepen, maar dan verschijnt er een wraakzuchtige heks die haar woonplaats wil vernietigen en de drie vrienden moeten vluchten om te overleven.

bovennatuurlijke films op NetflixBron: MarVista Entertainment

 

Spannend:

Penny Dreadful

Penny Dreadful is een horrorserie en bevat 3 seizoenen. Ethan Chandler is een man die houdt van actie, uitdagingen en is niet bang voor een beetje geweld. Toch is hij ook erg charmant en aangenaam! Wat niemand weet is dat er zich ware demonen in hem bevinden. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Daarnaast hebben we ook nog Vanessa, de heldin van de serie. Vanessa is een knappe vrouw met betoverende ogen die bewijst dat ze een kracht is waar rekening mee gehouden moet worden.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Universal Pictures

Odd Thomas

Odd Thomas is een hele doodgewone jongen uit een stadje in de woestijn van Californië. Toch is hij niet helemaal normaal, want hij heeft een een buitengewone gave. Hij is namelijk in staat om te communiceren met de doden. Dat kan niet iedereen en daarom wordt hij opgezadeld met een moeilijke taak. Hij moet een massale ramp voorkomen. Om alles en iedereen die hem dierbaar is te beschermen zal hij de stille hints van de doden moeten gebruiken. 

bovennatuurlijke films op netflixBron: Entertainment One

Stranger Things

Op weg naar huis, na een bezoek aan zijn vrienden, ziet de jonge Will iets angstaanjagends waarna hij spoorloos verdwenen lijkt. Hierna wordt er een mysterie in het kleine stadje onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Netflix

Carrie

In Carrie volgen we een meisje dat er niet echt bijhoort op school en wordt opgevoed door een erg religieuze moeder. Carrie is geen gewoon meisje, als ze boos is kan ze namelijk voorwerpen laten bewegen met haar gedachten. Op de avond van haar eindejaarsgala wordt Carrie zo erg gepest dat ze haar telekinetische krachten loslaat op haar klasgenoten en daardoor richt ze een bloedbad aan in het kleine dorpje waar ze woont.

bovennatuurlijke films op NetflixBron: 20th Century Fox

 

Eng:

Christine

De knullige student Arnie Cunningham zit niet zo lekker in zijn vel en is op school altijd het slachtoffer van grappen. Als hij de auto van zijn dromen ziet, een Plymouth Fury uit 1957, lijkt de toekomst hem toe te lachen. De auto heeft van de vorige eigenaar de naam 'Christine' gekregen. Zijn ouders willen eigenlijk niet dat Arnie de auto koopt, maar hij doet het toch en knapt de auto helemaal op. Langzaam begint Arnie's karakter te veranderen en algauw blijkt er een abnormale band te bestaan tussen Arnie en zijn auto.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Sony Pictures

Dark Skies

Het leven van Lacey, Daniël en hun kinderen neemt een verrassende wending als er steeds vreemdere dingen gebeuren en het gezin rare aandoeningen krijgt. Ze laten dit natuurlijk niet gewillig over hen heen komen en gaan op onderzoek uit. Als niemand gelooft dat ze er zelf niets mee te maken hebben, moeten ze noodgedwongen zelf actie ondernemen om zichzelf te redden voor het echt te laat is.

bovennatuurlijke films op NetflixBron: Entertainment One

American Poltergeist

Lang voordat een groepje vrienden samen naar een vakantiehuisje in Fall River in Massachusetts gaat, is er iets vreselijks gebeurd. In 1892 vermoordde Lizzie Borden namelijk in hetzelfde huis haar ouders. Tijdens haar verblijf in het vakantiehuisje krijgt Taryn een vreemd gevoel wanneer ze meerdere vreemde gebeurtenissen meemaakt. Het blijkt al snel dat een klopgeest het huis terroriseert.

bovennatuurlijke films op NetflixBron: Netflix

The Haunting of Hill House

Deze serie is gebaseerd op het boek van Shirley Jackson. We krijgen in flashbacks te zien hoe de leden van een gebroken gezin worden geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven. Ze beginnen snel na hun aankomst in het huis een breed scala aan bovennatuurlijke verschijnselen te ervaren.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Netflix

 

Doodeng!:

MaleVolent

Jackson en Angela (broer en zus) hebben een winstgevend bedrijfje dat geesten opspoort en verdrijft. Helaas doen ze dit niet helemaal eerlijk. Ze lichten nabestaanden namelijk op met valse detectieapparatuur en Angela's paranormale 'gave'. Op een dag worden ze ingehuurd om een oud internaat te onderzoeken. Jackson en Angela ontdekken al snel de gruwelijke geschiedenis van het internaat. Er werden jonge meisjes op brute wijze afgeslacht en hun monden werden dichtgenaaid door een sadistische moordenaar. Angela staat op het punt haar verstand te verliezen en weet niet meer wat de realiteit is. Ze is ervan overtuigd dat ze de meisjes hoort schreeuwen in de duisternis..

bovennatuurlijke films op NetflixBron: Netflix

The Ring

In The Ring cirkelt er een mysterieuze videoband rond. Iedereen die de video kijkt, krijgt even later een telefoontje met de boodschap dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Er wordt hierdoor een heus bloedbad onder tieners aangericht en de jonge reporter Rachel gaat op onderzoek uit. Ze kijkt de videoband helaas samen met haar zoontje en raakt verwikkeld in een race tegen de klok.

bovennatuurlijke films op netflixBron: Universal Pictures

Insidious

Josh en Renai zijn ontzettend gelukkig met elkaar en met hun kinderen. Ze verhuizen naar een nieuwe woning en de toekomst lacht hen toe. Maar dan blijkt het huis problemen te hebben met de nieuwe familie. Er gebeuren vreemde, angstaanjagende dingen en die hebben voornamelijk betrekking op hun jonge zoon Dalton.

bovennatuurlijke films op netflixBron: 20th Century Fox

American Horror Story

American Horror Story is een horrorserie waarin elk seizoen een ander verhaal centraal staat. In seizoen 1 draait het bijvoorbeeld allemaal om Murder House. In dit huis dwalen de geesten van vermoorde mensen rond en de familie die er komt wonen heeft hier erg veel last van. Maar in seizoen 4 van American Horror Story gaat het bijvoorbeeld over een Freak Show en niemand blijkt veilig te zijn voor een moordende clown. Het ene seizoen is dus nog enger dat het andere. 

bovennatuurlijke films op netflixBron: 20th Century Fox

Kijk jij liever hele enge of juist hele grappige bovennatuurlijke films op Netflix?

Lees ook: 6x geestenfilms die niet eng zijn

Nieuwste artikelen

  • De beste volwassen tekenfilms

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen