10 romantische komedies op Netflix

Vind jij het ook heerlijk om weg te zwijmelen bij een romantische komedie? Dan ben je niet de enige! Wij houden ook enorm van dit genre en kijken het dan ook geregeld. Heb je al veel romantische komedies gezien en weet je nu even niet wat je moet kijken? Wij hebben 10 romantische komedies die op Netflix staan voor jullie op een rijtje gezet. Al deze komedies worden hoog gewaardeerd door de kijkers en onze bezoekers. Dus met deze romantische komedies kan je niet misgaan!

Romantische komedies   Romantische komedies   Romantische komedies   Romantische komedies   Romantische komedies

1. To all the boys I've loved before

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en niet om gelezen te worden door iemand anders. Maar dan worden op een dag al haar liefdesbrieven verstuurd naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van de jongens die ze een brief heeft gestuurd.

Romantische komedies   Romantische komedies

2. The kissing Booth

Elle Evans, een zestienjarig meisje, is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer zesamen met haar beste vriend een 'kissing booth' organiseert. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is, de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

3. Set it up

Harper en Charlie zijn twee assistenten die werkzaam zijn in New York. Hun werkgevers zijn beiden verslaafd aan hun werk en maken het hun personeel weleens lastig. Harper en Charlie vinden hierop een oplossing en organiseren een date voor de bazen. Tijdens het plannen en uitvoeren van hun idee beseffen de assistenten dat er ook romantiek voor hen in de lucht hangt.

4. Bridget Jones's diary

Op nieuwjaarsdag, met een stevige kater maar nog steeds zonder man, besluit de 30-plusser Bridget dat haar leven drastisch moet veranderen. Haar eerste daad: het bijhouden van een dagboek om al haar belevenissen en hersenspinsels in te noteren. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...

romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies

5. Sierra Burgess Is a Loser 

De knappe cheerleader Veronica geeft in een café de leuke jongen Jamey het telefoonnummer van de onpopulaire tiener Sierra. Dit leidt tot een romance tussen een slimme, onpopulaire tiener en een lieve sporter die denkt dat hij met de knappe cheerleader Veronica praat.

romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies

6. Alex Strangelove 

De leerling Alex Truelove heeft een relatie met zijn beste vriendin Claire en is van plan om met haar zijn eerste keer seks te beleven. Dit verandert wanneer hij de knappe en charmante Elliot ontmoet, die op jongens valt. Alex is meteen gebiologeerd door deze onbekende en begint aan een zoektocht naar zijn seksuele identiteit.

7. Coming to America

Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

Romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies

8. Clueless

Het is niet makkelijk om het meest populaire meisje van Beverly Hills te zijn. Zeker niet als je het doelwit bent van de afgunst van de "Betties" (trutjes), de volhardende "Barneys" (lelijke sukkels), de losers, en leraren die overstuur raken wanneer je je huiswerk te laat inlevert. Toch weet de 15-jarige Cher zich er doorheen te slaan en weet ze bovendien nog tijd vrij te maken voor een paar buitenschoolse activiteiten. Haar wereldje verandert in een chaos als er twee ontzettende "Baldwins" (spetters) op het toneel verschijnen; de sexy stijlvolle nieuwe klasgenoot en Cher's degelijke, maar leuke "ex-stiefbroer". Dan merkt ze dat als het om liefde gaat, ze....euh....radeloos is.

romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies    romantische komedies

9. My big fat greek wedding

De Griek-Amerikaanse Toula is het zorgenkindje van de familie. Ze is niet getrouwd en heeft geen kinderen op de wereld gezet, terwijl dat toch het levensdoel van de Griekse vrouw is? Als alle bemoeienissen haar te veel worden en ze de niet-Griekse man Ian tegenkomt, besluit ze haar leven drastische om te gooien. Ze ondergaat een totale metamorfose, verlaat het oude vertrouwde Griekse restaurant van haar vader en wil trouwen met Ian. Binnen haar familie ontstaat daardoor grote consternatie. 

10. Down with love

Schrijfster Barbara Novack brengt het boek Down With Love uit, waarin zij vrouwen aanspoort op dezelfde manier met mannen om te gaan als zij met vrouwen doen. Met andere woorden: Liefde, nee dank je! Sex, ja graag! Dit leidt tot grote ergenis bij het mannelijke geslacht, zo ook bij top-journalist en womanizer Catcher Block. Wanneer hij wordt gevraagd een interview met Barbara te houden, grijpt hij deze kans met beide handen aan. Hij zal bewijzen dat haar verhaal op leugens berust en proberen Barbara te laten bezwijken voor zijn charmes... 

Welke romantische komedie ga jij zeker kijken op Netflix?

Lees ook: 11 dingen die je denkt tijdens bingewatchen

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen