Beste fantasy series Netflix

Het aanbod van Netflix wordt steeds groter en groter. Dit is uiteraard ontzettend leuk, want hierdoor kan je steeds meer nieuwe films en series ontdekken! Als je gek bent op fantasy series dan kan je je hart ophalen. Netflix heeft ook binnen dat genre een uitgebreid aanbod, zo uitgebreid zelfs dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet! Daarom hebben wij voor jullie gekeken welke fantasy series de beste nationale en internationale beoordelingen hebben gekregen en deze voor jullie op een rij gezet. 

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy draait om de broers en zussen Hargreeves. Toen ze ouder werden zijn ze allemaal hun eigen weg gegaan en helemaal uit elkaar gegroeid. Door de dood van hun adoptievader Sir Reginald Hargreeves komen ze echter weer samen. Sir Hargeeves heeft de kinderen opgevoed alsof het zijn eigen kinderen waren. Hij was er namelijk volkomen van overtuigd dat ze de wereld in de toekomst konden redden. Dat is de reden waarom hij ze getraind heeft tot superhelden.

Beste fantasy series NetflixBron: Christos Kalohoridis, Netflix

The Order

In The Order volgen we het verhaal van de nieuwe student Jack Morton. Hij gaat studeren aan de Belgrave University, waar zich het geheime genootschap ‘De Hermetische Orde van de Blauwe Roos’ zou bevinden. Volgens de verhalen is dit een geheim genootschap waarin tovenaars zwarte magie beoefenen om weerwolven te bevechten. Al snel ontmoet Jack de knappe Alyssa en zij zegt dat de orde niet bestaat. Hier blijkt helemaal niks van waar te zijn als hij een blauwe roos ontvangt en zich aansluit bij de orde. 

Beste fantasy series NetflixBron: Netflix

Timeless

In de serie Timeless volgen we Lucy, Wyatt en Rufus. Samen reizen zij door de tijd om tegen (nog) onbekende criminelen te vechten. Op die manier proberen ze de geschiedenis, zoals wij die kennen, te beschermen zodat deze niet verandert. Toch lukt dit niet altijd en soms leidt dit tot hilarishe veranderingen. Zoals in een verhaal over James Bond.

Beste fantasy series NetflixBron: Sergei Bachlakov, NBC

Teen Wolf

In Teen Wolf wordt Scott McCall gebeten door een weerwolf. Al snel blijkt hij nu over buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten te beschikken. Ondanks alles probeert Scott zijn normale leven voort te zetten. Maar tegelijkertijd moet hij ontzettend zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor en kan hij rekenen op de hulp van zijn beste vriend, Stiles.

Beste fantasy series NetflixBron: MTV

The Vampire Diaries

In The Vampire Diaries ontmoet Elena de broers Stefan en Damon Salvatore. Al snel bloeit er een mooie liefde op tussen Elena en Stefan, maar dan wordt Mystic Falls opgeschrikt door een aantal brute moorden. Niet veel later komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampieren zijn. Elena's leven staat hierdoor volledig op zijn kop, zeker als de broers gaan strijden om Elena's liefde. 

Beste fantasy series NetflixBron: Warner Bros

Shadowhunters

Clary Fray komt erachter dat ze een Shadowhunter is: half-engel en half-mens. Een zogenaamde Nephilim. Ze heeft niet zo heel veel tijd om aan het idee te winnen, als haar moeder door een oude vijand wordt ontvoerd. En dan begint voor haar het leven als Shadowhunter pas echt. Jace Wayland staat haar bij om haar alles te leren over de wereld van de shadowhunters. En natuurlijk wordt ze gesteund door haar beste vriend Simon Lewis. 

Beste fantasy series NetflixBron: John Medland, ABC

Stranger Things

In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met de vreemde verdwijning van Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje, genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek naar Will om uit te zoeken wat er met hem is gebeurd.

Beste fantasy series NetflixBron: Netflix

Lucifer

In Lucifer reist de duivel naar de Aarde om daar een nachtclub in Los Angeles te openen. Hij verveelt zich namelijk in de hel en heeft er genoeg van om mensen te martelen. Maar op de Aarde ziet hij een bekende popster voor zijn ogen vermoord worden en dan ontmoet hij rechercheur Chloe Decker. Al snel besluiten de twee samen te gaan werken om dit moordmysterie op te lossen!

Beste fantasy series NetflixBron: Netflix

Van Helsing

Vanessa Helsing stamt af van de bekende vampierenjager Abraham Van Helsing. Zij herrijst en komt  tot de conclusie dat de vampieren de hele wereld hebben overgenomen. En dat de mensheid het zwaar te verduren heeft gehad. Vanessa is hun allerlaatste hoop om de wereld te redden van de ondergang.

Beste fantasy series NetflixBron: Syfy

The Shannara Chronicles

Duizenden jaren na de ondergang van onze beschaving is de wereld verdeeld in de Vier Landen, bewoond door elven, dwergen, trollen, gnomen en mensen. Aan het hoofd staat de Shannara familie, die met oeroude magie de vrede bewaart en door middel van de elvenboom, de Ellcrys, iedereen beschermt tegen de demonenwereld. Wanneer de Ellcrys stervende is, komen langzamerhand de duistere krachten vrij uit hun jarenlange gevangenschap. De enigen die het groeiende kwaad kunnen tegenhouden zijn Amberle, een jonge elvenprinses, Wil, half-mens half-elf en de enige afstammeling van de Shannara familie en Eretria, een menselijke dief...

Beste fantasy series NetflixBron: Sony Pictures

Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina is een 16-jarig meisje, dat door haar vader (een zwarte magiër) en moeder (een mens) aan Satan is beloofd. Toch probeert ze een normaal leven te leiden, maar al snel krijgt ze te maken met duistere krachten die het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden hebben voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

Beste fantasy series NetflixBron: Netflix

Merlin

De mytische stad Camelot, in een tijd voor de geschiedenis begon. Een fantastisch rijk van legendarische schepsels en mysterieuze volkeren. En ook een gevaarlijke wereld waar de genadeloze tiran Uther Pendragon elke vorm van magie heeft verboden. Wanneer Merlin, een jongeman met magische krachten, in het koninkrijk aankomt maakt hij meteen heel wat vijanden. Dankzij zijn mentor Gaius, de wijze lijfarts van Uther, ontdekt Merlin zijn talenten om de mystieke geheimen van Camelot te ontsluieren en daarmee te overleven. Zo ontdekt hij dat zijn lotsbestemming en die van Arthur, de volgende vorst van het koninkrijk, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn…

Beste fantasy series NetflixBron: BBC

Bitten

De serie Bitten is gebaseerd op de bekende boekenserie van Kelley Armstrong. Hierin volgen we de 28-jarige Elena Michaels. Zij is de eerste vrouwelijke weerwolf ter wereld. Elena is een weesmeisje en dacht dat ze eindelijk haar ware liefde had gevonden de knappe en onweerstaanbare Clayton. Helaas kon hij het niet laten om haar te bijten, waardoor ze een normaal mensenleven wel op haar buik kon schrijve. Nu is ze een weerwolf en moet ze zien te overleven in een roedel. En zij hebben haar hulp hard nodig.

Beste fantasy series NetflixBron: Syfy

Avatar: The Last Airbender

In Avatar maken we kennis met de waterstuurder Katara en haar broer Sokka. Zij vinden een jongen in een ijsberg, genaamd Aang. Hij blijkt de Avatar te zijn die al jarenlang vermist is. De avatar kan alle 4 de elementen, water, aarde, vuur en lucht, sturen. Aang gaat samen met Katara en Sokka op pad om binnen een jaar naast lucht, ook de andere elementen te leren te beheersen zodat hij uiteindelijk de slechte vuurheer Ozai kan verslaan.

Bron: Nickelodeon Animation Studios 

Once Upon a Time

Op Emma's 28ste verjaardag staat Henry plotseling voor haar deur. Tien jaar geleden heeft ze hem afgestaan ter adoptie. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft het niet, maar gaat toch met Henry mee terug naar Storybrooke. Hier ontmoet ze de mysterieuze Mr. Gold en botst ze met burgemeester Regina Mills. Dit is Henry's adoptiemoeder, die volgens hem eigenlijk de Boze Koningin is!

Bron: ABC Studios

The Witcher

Geralt of Rivia is een eenzame monsterjager. Hij probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Bron: Netflix

Outlander

Outlander gaat over Claire Randall. In 1945 viert ze de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel, waarna ze wakker wordt in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens. 

Bron: Tall Ship Productions

Cursed

Nimue krijgt van haar moeder de opdracht om het zwaard Excalibur naar de tovenaar Merlin te brengen. Dit doet ze niet alleen, ze vindt namelijk in de huurling Arthur een bondgenoot. Samen gaan ze op pad om de missie te voltooien.

Bron: Netflix

Dark

Dark draait om de gebeurtenissen in het Duitse plaatsje Winden die zich afspelen in het jaar 2019. In dat jaar verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. De serie draait om 4 gezinnen die over 3 generaties met elkaar vervlochten zijn. Vanaf de opening van de kerncentralein in 1953 blijkt er in het grottenstelsel van Winden een gangenstelsel verborgen te liggen, dat in contact staat met 33 en 66 jaar geleden. Middels deze gangen kunnen personen in de tijd reizen en het heden beïnvloeden.

Bron: Netflix
 

Warrior Nun
Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

Bron: Fresco Film Services, Netflix

The 100

Zevenennegentig jaar na de Apocalyps worden er honderd jonge 'criminelen' teruggestuurd naar de Aarde om erachter te komen of het weer bewoonbaar is. Onder hen bevinden zich Clarke, Finn, Bellamy en Octavia. Zij moeten zo snel mogelijk leren omgaan met onvoorspelbare omstandigheden, onbekende roofdieren en het belangrijkste: met elkaar... anders zal het menselijk ras uitsterven!

Bron: The CW

Locke & Key

Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.

Bron: IDW Entertainment, Netflix

DC Titans

Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.

Bron: Warner Bros. Television 

Welke fantasyserie wil jij nog graag zien op Netflix?

Lees ook: Romantische series Netflix

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen