De leukste romantische Young Adult films op Netflix

Netflix heeft een erg groot en uitgebreid aanbod van films. Er zijn zowel oude films als hele nieuwe films op de populaire streamingdienst te vinden. Maar het zijn er zoveel dat je soms gewoon niet meer weet welke film je samen met je vrienden of vriendinnen moet gaan kijken. Wij hebben daarom Netflix afgespeurd naar de leukste romantische Young Adult films en ze op een rijtje gezet! 

The Perfect Date

In The Perfect Date volgen we Brooks Rattigan. Hij wil het liefst een populair meisje daten, in een mooie auto rijden en studeren aan Yale. Helaas zit dat er niet in voor hem. Maar dan bedenkt hij een plan om geld te kunnen verdienen om toch aan Yale te gaan studeren. Hij besluit om de ‘perfecte date’ te worden. Hij lanceert hiervoor een app genaamd 'The Stand-In' zodat meisjes hem kunnen boeken als hun date. Langzaamaan begint Brooks te vallen voor Celia, het eerste meisje waarmee hij op date is geweest. Ondertussen is hij aan het daten met ‘het meisje van zijn dromen’, maar hij komt erachter dat een stoere auto en een knappe vriendin toch niet is wat hij altijd heeft gewild.

romantische young adult films op NetflixBron: Netflix

To All The Boys I've Loved Before

Door de jaren heen heeft Lara Jean verschillende crushes gehad. De één groter en belangrijk dan de ander. Wat ze allemaal gemeen hebben? Iedere keer als Lara Jean verliefd wordt schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen. Hierin beschrijft ze al haar onuitgesproken gedachten en gevoelens. Deze brieven verstuurt ze niet, maar bewaart ze in een doos onder haar bed. Totdat Lara Jean er op een dag achter komt dat haar brieven verstuurd blijken te zijn. Inclusief de brief die ze had geschreven aan de vriend van haar zus… Ook het vervolg To All the Boys: P.S. I Still Love You is te zien op Netflix!

romantische young adult films op netflixBron: Netflix

The Kissing Booth

Elle Evans en Lee Flynn zijn al van jongs af aan de allerbeste vrienden. Om hun vriendschap te beschermen hebben ze een aantal regels met elkaar afgesproken, en één daarvan is dat ze niet verliefd mogen worden op elkaars familieleden. Maar Lee's broer is toch wel ontzettend knap en spannend. Tijdens 'Spring Carnaval' organiseren Elle en Lee samen een attractie: The Kissing Booth. En daar moet ze Lee's broer Noah voor zien op te trommelen. Hij is namelijk de populairste jongen op school. Maar dan lijkt er toch al snel iets op te bloeien tussen Noah en Elle... Ondanks de regels die ze heeft opgesteld met Lee. 

romantische young adult films op NetflixBron: Netflix

Clueless

What if! Het is niet makkelijk om het populairste meisje van Beverly Hills te zijn. Zeker niet als je het doelwit bent van de afgunst van iedereen op school incl. de leraren die overstuur raken wanneer je je huiswerk te laat inlevert. Toch weet Cher zich er doorheen te slaan en weet ze bovendien nog tijd vrij te maken voor een paar buitenschoolse activiteiten. Haar perfecte wereldje verandert in een chaos als er twee ontzettend knappe jongens op het toneel verschijnen. Al snel merkt Cher dat als het om de liefde gaat, ze een beetje radeloos is.

romantische young adult films op netflixBron: Universal Pictures

Sierra Burgess is a loser

Sierra Burgess probeert als een intelligente tiener te overleven op de middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje van de klas en heeft het daardoor niet altijd even gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school, zodat ze haar doel bereikt.

romantische young adult films op netflixBron: Netflix

Alex Strangelove

Alex Truelove heeft een relatie met zijn beste vriendin Claire. Hij is van plan om met haar zijn eerste keer seks te beleven. Dit verandert wanneer hij de knappe en charmante Elliot ontmoet, die op jongens valt. Alex is meteen gebiologeerd door deze onbekende jongen en begint aan een zoektocht naar zijn eigen seksuele identiteit.

romantische young adult films op netflixBron: Netflix

Angus, Thongs and Perfect Snogging

Georgia is bijna vijftien jaar als ze haar zinnen zet op de nieuwe jongen op school, de erg knappe Robbie. Helaas is Robbie al bezet. Hij heeft verkering met haar aartsrivale: de blonde en perfecte Lindsay. Met behulp van haar onwetende ouders, haar kat Angus en haar vriendinnen 'The Ace Gang', werkt Georgia aan een plan om een geweldig vriendje aan de haak te slaan en de beste verjaardag ooit te hebben!

romantische young adult films op NetflixBron: Universal Pictures

Twilight

Bella Swan verhuist naar het regenachtige Forks en ontmoet hier de mysterieuze en knappe Edward Cullen. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is anders. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een vampier, maar hij drinkt geen mensenbloed. Hun relatie is niet makkelijk en ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden...

romantische young adult films op NetflixBron: Warner Home Video

She's The Man

Viola krijgt te horen dat haar voetbalteam vol met meiden wordt opgeheven. Ze is zwaar teleurgesteld en daarom maakt ze een plan om toch te kunnen voetballen. Ze gaat zich voordoen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is. Ze gaat in zijn kamer wonen op de high school. Maar dan wordt ze verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar. Dit levert allemaal misverstanden op.

romantische young adult films op netflixBron: Dreamworks

The Half of It

In The half of it volgen we Ellie, een slimme leerling, waardoor ze zo'n beetje voor de hele school de verslagen schrijft. Op een dag wordt ze door Paul benaderd, hij wil een liefdesbrief schrijven voor Aster. Ellie besluit hem tegen betaling te helpen. Ze verwacht echter niet dat zij en Paul vrienden worden. Of dat ze allebei verliefd worden op hetzelfde meisje...

Bron: Likely Story, Netfix

Let it Snow

Op kerstavond wordt een klein stadje getroffen door een sneeuwstorm. De vriendschappen en liefdeslevens van een groep middelbare scholieren worden op de proef gesteld door de komst van een gestrande popster, een gestolen vat, een groep concurrerende dansers, een mysterieuze vrouw bedekt met aluminiumfolie en een episch feest bij de plaatselijke Waffle Town. Niks zal hierna nog hetzelfde zijn.

Bron: Netflix

After

Als de brave Tessa Young naar de universiteit gaat, is ze van plan om zich enkel en alleen te focussen op haar lessen. Ze is niet voorbereid op haar excentrieke kamergenote, en vooral niet op haar vriend, Hardin. Al vanaf het begin is Tessa geïnteresseerd in bad boy Hardin, die de regels aan zijn laars lapt en de mening van anderen negeert. Ze weet dat hij niet goed voor haar is, maar waarom voelt ze zich dan toch zo tot hem aangetrokken?

Bron: Diamond Film Productions

Wat zijn jouw favoriete romantische Young Adult films op Netflix?

Lees ook: De leukste Fantasy Young Adult films gebaseerd op het boek

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen