De leukste Young Adult films op Videoland

Videoland begint zijn aanbod steeds verder uit te breiden. Er komen bijna elke dag wel nieuwe films en series bij. Er zit over het algmeen voor iedereen wel iets leuks te vinden. Maar ben jij nou een echte liefhebber van Young Adult films? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor jou op een rijtje gezet. Hieronder vind je namelijk de leukste Young Adult films op Videoland. Dat wordt weer even bingewatchen!

So Undercover

Molly Morris is eigenlijk een privédetective, maar gaat voor de FBI undercover bij een studentenvereniging. Om overtuigend over te komen moet ze veranderen in een stijlvolle studente aan de universiteit. Alleen dan kan ze de dochter van een belangrijke getuige voor de FBI optimaal beschermen. Maar al snel raakt ze verwikkeld in de alledaagse dilemma’s van een tiener, met alle bijbehorende problemen. Ondertussen wordt de situatie steeds gevaarlijker en is niet iedereen wie hij of zij zegt te zijn.

Young Adult films op VideolandBron: Warner Bros.

Footloose

Ren MacCormack komt uit de grote stad en verhuist naar een klein stadje in het Middenwesten van Amerika. Het cultuurverschil tussen Chicago en Bomont is ontzettend groot. Hij danst graag op rockmuziek, en dat is uit den boze in het stadje Bomont. De leraren zetten hem neer als 'slecht voorbeeld' en hij wordt ook nog eens gepest. Dominee Moore heeft de dansmuziek verboden, maar Ren komt daartegen in opstand samen met zijn beste vriend Willard en de dochter van de dominee, Ariel.

Young Adult filmsBron: Universal Pictures

Mean Girls

Cady denkt dat ze wel weet hoe ze moet overleven. Ze is namelijk opgegroeid in de jungle van Afrika. Toch is overleven op een Amerikaanse highschool net even anders. Eerst sluit ze vriendschap met Janis Ian en Damian en zij sporen haar aan om vrienden te worden met de 'Queen Bee' van de school: Regina. Zo kunnen ze wraak op haar nemen voor alle narigheid die zij hen heeft aangedaan. Al snel krijgt Cady gevoelens voor het ex-vriendje van Regina, Aaron. Regina pikt dit niet en zet alles op alles om het sociale leven van Cady te ruïneren. Cady laat dit natuurlijk niet op zich zitten en slaat terug met als gevolg een oorlog die de hele school op zijn kop zet!

Young Adult films op VideolandBron: Paramount pictures

The Perks of being a Wallflower

Charlie is erg teruggetrokken en is niet echt populair op school. Hij is sociaal een beetje onhandig en daardoor is hij toch wel een muurbloempje. The Perks of Being a Wallflower behandelt de voor velen herkenbare onderwerpen als populariteit, eerste liefde en seks - en de echte vrienden die je tijdens alle verwarrende en lastige situaties door dik en dun bijstaan.

Young Adult films op NetflixBron: Summit Entertainment

Premature

Rob is 17 jaar en is er helemaal klaar voor om zijn maagdelijkheid te verliezen. Eindelijk doet de kans zich voor, met niemand minder dan Angela. Het mooiste meisje van de school. Maar dan wordt hij plotseling in zijn eigen bed wakker. Hij ontdekt al snel dat hij elke keer precies hetzelfde meemaakt. Dezelfde gesprekken en dezelfde gebeurtenissen. Elke avond bevindt hij zich op de kamer van Angela en elke keer wordt hij in zijn eigen bed wakker. Samen met zijn vrienden moet Rob uitzoeken hoe hij deze avond tot een succes kan maken.

Young Adult films op VideolandBron: FilmNation Entertainment

Fashion chicks

Op school is Esmee totaal niet populair en is ze een grijs muisje. Ze wil ontzettend graag modeontwerpster worden en grijpt haar kans als ze stage mag lopen bij het bekendste modebedrijf van Nederland Wolff Fashion. Maar helaas wordt dit geen groot succes, omdat ze wordt gedwarsboomd door een paar talentloze meiden van haar school. Gelukkig wordt haar modeblog wel ontzettend populair, maar niemand weet dat Esmee erachter zit. Als dat maar goed gaat... 

Young Adult films op VideolandBron: Just Productions

Fast Girls

Wanneer de eigenzinnige Shania de ambitieuze Lisa ontmoet, botsen hun twee werelden op de atletiekbaan. Als de twee meiden zich beiden willen kwalificeren voor het wereldkampioenschap atletiek, barst er een strijd los met een dramatische, hartverwarmende en inspirerende reis tot gevolg.

Young Adult films op VideolandBron: British Film Institute (BFI)

Kick-Ass

Dave heeft bijna geen vrienden, is niet populair op school en woont samen met zijn vader. Hij is geobsedeerd door stripboeken en besluit dat hij een superheld wil worden, genaamd Kick-Ass. Hij scoort een flitsend pak met masker en gevechtsstok en is zo klaar om de misdaad te bestrijden. Er is alleen één probleem: Kick-Ass heeft absoluut geen superkrachten. Tijdens zijn eerste confrontatie met echte criminelen krijgt hij dan ook een flink pak slaag. Gelukkig ontmoet hij al snel enkele bijzondere medestanders.

Young Adult films op VideolandBron: A-Film

Charlie Bartlett

Charlie Bartlett wordt steeds van privéscholen afgeschopt en komt daarom op een openbare school terecht. Vanwege zijn psychiatrische consulten in het toilet aan de leerlingen van de school wordt hij uitermate populair. Hij kan het niet goed vinden met de alcoholische en impopulaire directeur van de school, maar met zijn dochter klikt het daarentegen des te beter…

Young Adult films op VideolandBron: 20th Century Fox

Bron: Videoland

Lees ook: De leukste romantische Young Adult films op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen