10 onbekendere maar geweldige tekenfilms op Disney+

Op Disney+ staan al veel geweldige Disney films en series om te bingen. Veel van deze films kan je waarschijnlijk wel dromen! Maar Disney heeft ook heel veel leuke tekenfilms uitgebracht die niet zo bekend zijn als bijvoorbeeld Aladdin en Doornroosje, maar die zeker net zo leuk zijn om te kijken! Wij hebben daarom 10 onbekendere maar geweldige tekenfilms op Disney+ voor jullie uitgezocht die zeker de moeite van het kijken waard zijn!

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

Taran en de Toverketel

Taran en de Toverketel is een spannende Disney film met een vleugje magie. De jonge Taran moet in het mystieke land Predanie een heldhaftige taak op zich nemen. Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning zijn bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen. Zal het Taran lukken om met behulp van zijn vrienden de koning te verslaan?

Disney+Bron: Walt Disney Pictures

Aladdin en de Dievenkoning

Aladdin en de Dievenkoning is de derde film die Disney heeft gemaakt over Aladdin, maar zeker de moeite van het kijken waard! In deze derde film is het feest in Agrabah wanneer prinses Jasmine en Aladdin eindelijk lijken te gaan trouwen. Maar voordat het zover is moet Aladdin voorkomen dat de veertig rovers een mysterieus huwelijkscadeau stelen, een orakel dat hen rijkdommen zal brengen...

Bron: Walt Disney Pictures, Buena Vista Home Entertainment

Duimelijntje

Duimelijntje is een klein meisje dat ervan overtuigd is dat, zolang ze haar hart maar volgt, niets onmogelijk is. Ze ontmoet Prins Cornelius, een betoverde elf die net zo klein is als zij, en weet zeker dat ze haar hartewens gevonden heeft. Maar nog voor die romance waarheid kan worden, wordt ze gekidnapt door een bende showbusiness padden, om de tuin geleid door een geniepige tor en gedwongen tot een verloving met een verstrooide mol. De terugkeer naar huis is een groot avontuur.

Disney+ Bron: Warner Bros., Don Bluth

De Speurneuzen

Deze Sherlock Holmes-achtige Disneyfilm is zeker een aanrader! Wanneer de snode Professor Ratigan de beste speelgoedmaker uit de stad ontvoert, gaan de briljante Basil van de Baker Street en zijn vertrouwde maatje Dawson eropuit om hem op te sporen. Maar wat ze niet hadden kunnen voorzien, is dat het spoor van de slechte rat helemaal naar de Britse koningin in Buckingham Palace leidt! Basil probeert er alles aan te doen om Professor Ratigan te stoppen.

Disney+ Bron: Walt Disney Pictures

Ducktales de film

Dagobert Duck gaat met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak op een trektocht door de Egyptische woestijn in een zoektocht naar de legendarische schat van Collie Baba. Ze komen steeds dichter bij de schat, maar de kwaadaardige tovernaar Merlock zit op hun hielen. Als ze de schat vinden, hebben ze niet in de gaten dat er tussen de kostbare juwelen een wonderlamp ligt… waarin een nogal gekke geest zit die wensen in vervulling kan laten gaan!

Bron: Disney Television Animation

Piratenplaneet

Piratenplaneet is een spannende, actievolle film over piraten, schatten en vliegende schepen! Deze leuke film is geschikt voor jong en oud. Jim Hawkins krijgt een legendarische schatkaart in handen die leidt tot een zoektocht naar de piratenschat van de legendarische kapitein Flint. Als kajuitjongen aan boord van een zonnegaljoen ontfermt de bionische John Silver zich over hem. Onder zijn leiding ontwikkeld Jim alle kwaliteiten van een goede ruimte-ontdekkingsreiziger. Samen met zijn kameraad Morph, de  robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht...

Bron: Walt Disney Studios 

De avonturen van Ichabod en meneer Pad

Deze film bestaat uit twee verhalen, namelijk 'De Wind In De Wilgen' en 'De Legende van Sleepy Hollow'. In het eerste verhaal maken we kennis met J. Thaddeus Toad, die gek is op de nieuwste rages. Wanneer er weer een nieuwe rage is, krijgt hij problemen met een groep mensen en het is aan zijn vrienden om hem te redden van zichzelf. In het tweede verhaal wordt Ichabod Crane verliefd op Katrina van Tassel. De pestkop van de stad vindt dat Ichabod iets te succesvol is bij Katrina en vindt dat Ichabod wel kan worden overtuigd dat Katrina niks voor hem is.

Bron: Walt Disney Animation Studios

Atlantis 2: Milo's Avontuur

In de eerste film heeft Milo de verzonken stad Atlantis gevonden. In Atlantis 2: Milo's Avontuur ontdekken Milo en zijn vrienden dat er mysterieuze krachten aan het werk zijn. De zoektocht voert het team vanuit de stoffige woestijnen naar de ijzige hoogten van de Scandinavische bergen. Onderweg komen ze tegenover enorme zeemonsters te staan en krijgen ze te maken met bijzondere geesten en krachtige legenden. Halverwege de reis ontdekt Kida de geweldige kracht van de betoverde kristallen uit haar stad en moet ze uiteindelijk beslissen of het verstandiger is om het Hart van Atlantis te verbergen of om het door te geven aan de rest van de wereld.

Bron: Walt Disney Pictures

Oliver & Co.

Deze klassieke Disney film heeft al vele kijkers weten te ontroeren! Oliver is een eenzame jonge kat die terechtkomt bij een groep honden. Hier leert hij dat de sterken overleven door hun dromen nooit uit het oog te verliezen. Wanneer Oliver wordt geadopteerd door het meisje Jenny weet hij dat hij een vriendin voor het leven en een echt thuis heeft gevonden.Bron: Walt Disney Pictures

Mulan 2

Je hebt waarschijnlijk de eerste Mulan film wel gezien, maar wist je dat er ook een vervolg bestaat? In het tweede deel vraagt Shang Mulan ten huwelijk, waardoor haar leven op slag verandert. Echter probeert Mushu de trouwplannen te dwarsbomen! Mushu vreest namelijk dat hij zijn baan als oppasser van Mulan kwijt raakt zodra zij in het huwelijk treedt. Daarnaast moeten Mulan en Shang drie uitgehuwelijkte prinsessen op een reis dwars door China moeten begeleiden. Als Mulan ontdekt dat de prinsessen helemaal niet willen trouwen, neemt ze een moedige beslissing die de loop van de geschiedenis zal veranderen.

Bron: Walt Disney Pictures

Lees ook: De evolutie van Disney prinsessen

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen