De beste fantasy op Videoland

Hoe fijn is het om even weg te kunnen zwijmelen bij prachtige werelden die niet bestaan? Waar magie echt is en waar epische gevechten in plaatsvinden. Videoland heeft een ruim aanbod aan leuke fantasy films én series waarbij je even helemaal kan wegdromen. Wij hebben de beste fantasy op Videoland voor jullie op een rijtje gezet.

A Discovery of Witches

In A Discovery of Witches leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort zich op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld.

Bron: Bad Wolf

The Hobbit

Bilbo Baggins wordt door de tovenaar Gandalf meegevraagd op een epische queeste. Samen met 13 dwergen, onder leiding van Thorin Oakenshield, gaan ze op weg om het dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de vreselijke draak Smaug. Hun zoektocht is niet zonder gevaren, ze komen langs aardmannen, orks en Wargen. Onderweg komt Bilbo zelfs in het bezit van een magische ring. 

Bron: James Fisher, Warner Bros. Entertainment

Inkheart

Als Mo Folchart een boek hardop voorleest, komen de karakters tot leven. Wanneer hij voorleest uit het boek Inkheart brengt hij een aantal slechteriken uit het boek naar de echte wereld. Daarnaast verdwijnt zijn vrouw ook nog eens in het boek! Zijn dochter Meggie, die toen nog een baby was, weet niets van zijn vaders talent, alleen dat haar vader haar nooit voor wil lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggies vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen slechte doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggies moeder te redden.

Bron: Murray Close, New Line Cinema

Charmed

Na de dood van hun moeder proberen de zussen Mel en Maggie de draad weer op te pakken. Maar dan ontdekken ze dat ze nog een oudere zus hebben, namelijk Macy! De drie zussen ontdekken dat ze een bijzondere band hebben en elk van hen begint speciale krachten te ontwikkelen...

Bron: 

Beauty and the Beast

Catherine Chandler is een slimme moordrechercheur. Jaren geleden werd haar moeder voor haar ogen vermoord door twee schutters. Catherine zelf zou de schietpartij ook niet overleefd hebben, als ze niet plots door iemand - of iets - gered werd. Niemand geloofde haar, maar zij weet dat de moordenaars niet aangevallen werden door een beest, maar door een persoon. Nu jaren later is Catherine een sterke, zelfzekere en bekwame politieofficier. Wanneer ze samen met haar politiepartner Tess een moordzaak onderzoekt, komt ze op het spoor dat leidt naar de knappe dokter Vincent Keller. Alleen werd Keller volgens officiële bronnen in 2002 gedood in de oorlog in Afghanistan. Catherine ontdekt dat Keller nog leeft en dat hij degene was die haar jaren terug redde van de moordenaars van haar moeder. De band tussen Catherine en Vincent is meer dan alleen vriendschappelijk van aard. De knappe Vincent duikt iedere keer op wanneer Catherine in gevaar is binnen haar werk...

Bron: CBS Television Studios

Lost

In de mysterieuze serie Lost crasht er een vliegtuig neer op een onbewoond eiland. De inzittenden van het vliegtuig proberen door samen te werken van het eiland te onstnappen. Maar al snel gebeuren er mysterieuze dingen op het eiland en blijken ze niet helemaal alleen te zijn...

Bron: ABC Studios

Gods of Egypt

In het Oude Egypte ligt het lot van de mensheid in de handen van een sterveling. Om zijn geliefde te redden roept de dief Bek de hulp in van de God Horus. Samen nemen ze het op tegen de God van de duisternis Set. Hij heeft het rijk in chaos en oorlog gestort en wil zowel dit leven als het hiernamaals vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

Bron: Summit Entertainment

The BFG

Het eenzame weesmeisje Sofie wordt ’s nachts plots uit haar bed gehaald. Voordat ze het weet zweeft ze in de armen van de Grote Vriendelijke Reus. Sofie komt terecht in een magische reuzenwereld met een lieve reus, met een ietwat vreemd woordgebruik.

Bron: Disney 

Rise of the Guardians

Wanneer de boosaardige geest Pitch de aarde bedreigt moeten de Vijf Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen.

Bron: Paramount Pictures

How to Train Your Dragon

De jonge Viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar drakengevechten aan de orde van de dag zijn. Tijdens een inwijdingsritueel moet hij bewijzen een waardig opvolger van zijn vader, het stamhoofd, te kunnen zijn. Maar dan sluit hij vriendschap met een gewonde draak en komt hij erachter dat draken helemaal niet zo gevaarlijk zijn als ze dachten...

Bron: DreamWorks Animation

Lees ook: 16 romantische fantasy films

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen