De beste scifi films op Videoland

Heb je een abonnement op Videoland, maar weet je even niet wat je moet kijken? Geen nood! Wij helpen je uit de brand. Op Videoland staan namelijk heel veel leuke sciencefiction films die zeker de moeite waard zijn om te kijken. Dus pak de popcorn er maar vast bij, plan een filmavondje in en doe inspiratie op met deze scifi tips op Videoland!

E.T.

De film E.T. is een klassieker die je eigenlijk wel gezien moet hebben! Het verhaal gaat over een buitenaards wezentje dat drie miljoen lichtjaren van huis is. Hij is de weg kwijtgeraakt! Wanneer een tienjarig jongetje hem vindt, besluit hij om E.T. mee naar huis te nemen. Samen proberen ze E.T. weer thuis te krijgen. 

scifi films op Videoland       Bron: Universal Pictures

Ex Machina

In Ex Machina komt kunstmatige intelligentie echt tot leven. In het huis van een internet miljardair doet een jongen mee met een experiment. Hij test de kunstmatige intelligentie in het lichaam van een prachtige robot-vrouw. Het experiment wordt een psychologisch gevecht, een driehoeksverhouding, waarin loyaliteit wordt verscheurd tussen man en machine.

scifi films op VideolandBron: Universal Pictures International

Cloverfield

Rob verhuist binnenkort van New York naar Japan en daarom geven zijn vrienden voor hem een afscheidsfeestje. Maar terwijl het feest in volle gang is wordt New York plotseling aangevallen. De vrienden proberen koste wat het kost om te overleven en Manhatten zo snel mogelijk te verlaten. Alles wordt gefilmd door een handheld videocamera...

scifi films op VideolandBron: Paramount Pictures

Super 8

In 1979 wordt een sectie van Area 51 door de Amerikaanse Luchtmacht gesloten. De materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. Echter wordt de trein aangereden en ontspoort hij. Een groepje kinderen stuit op de ravage wanneer ze een zombie-film opnemen met hun Super 8 camera. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

scifi films op VideolandBron: Francois Duhamel, Paramount Pictures

Star Trek

James Kirk en Spock (de half Vulcan, half mens) maken deel uit van de Starfleet bemanning die op het punt staan om het meest geavanceerde ruimteschip ooit te lanceren: de U.S.S. Enterprise. Tijdens hun ruimtereis ontmoeten ze de kwaadaardige Nero, wiens wraakmissie de hele mensheid bedreigt.

scifi films op VideolandBron: Industrial Light, Paramount Pictures

Transformers

De Autobots en de Decepticons zijn al eeuwenlang met elkaar in oorlog, waarbij het lot van het heelal op het spel staat. Wanneer de transformers op de aarde belanden ligt het lot ervan in de handen van Sam Witwicky. Sam is een normale jongen die er geen idee van heeft dat hij de mensheid kan redden, tot hij en zijn vriendin Mikaela terechtkomen in de meedogenloze strijd tussen Autobots en Decepticons. Terwijl het lot van de wereld aan een zijden draadje hangt, leert Sam de ware betekenis kennen van het motto van de familie Witwicky.

scifi films op VideolandBron: Paramount Pictures

Cloud Atlas

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een verhaal van menselijkheid, waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, heden en de toekomst. Wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.

scifi films op VideolandBron: Cloud Atlas productions

Divergent

Tris woont in Chicago in een toekomstige maatschappij waarin de bevolking is opgedeeld in vijf facties. Alle zestienjarigen moeten kiezen bij welke factie ze willen horen. Wanneer Tris de keuze moet maken, besluit ze om haar familie de rug toe te keren en voor de factie Onverschrokkenheid te kiezen. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast maakt ze nieuwe vrienden en krijgt ze gevoelens voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

Bron: Summit Entertainment

Terminator

In 2029 wordt de Aarde gedomineerd door supercomputers, die vastbesloten zijn om het menselijk ras uit te roeien. De machines willen de toekomst van de mensheid vernietigen door het verleden te veranderen. Een Terminator (een onverwoestbare cyborg) wordt naar het verleden gestuurd om Sarah Conner te vermoorden. Zij is de vrouw die in de toekomst het leven zal schenken aan een rebellenleider. Sarah moet alles op alles zetten om zichzelf en haar ongeboren kind te beschermen tegen deze vijand.

Bron: Euro Film Funding,

Lees ook: Scifi rampenfilms

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • The 100 feiten die je nog niet wist

  • 6x de spannendste dystopische boekenseries

  • De beste YA trilogieën

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen