De beste crime films en series op Netflix

Op Netflix staan ontzettend veel films en series en elke maand komt er wel weer iets nieuws bij. Zo is er nu zelfs een mogelijkheid om samen Netflix te kijken! Ben jij gek op misdaadverhalen? Dan heeft Netflix een groot aanbod voor jou. Om je op weg te helpen zodat je door de bomen het bos weer ziet hebben wij de beste crime films en series op een rij gezet. Met deze films en series ben jij de komende tijd wel weer even zoet!

Sherlock

We beginnen natuurlijk met de BBC-serie Sherlock. Deze serie zit ontzettend goed in elkaar en voor crimeliefhebbers is dit een must-watch. Iedereen is bekend met Sherlock Holmes, maar in deze nieuwe serie wordt Sherlock in een nieuw jasje gestopt. Het speelt zich namelijk af in het hedendaagse Londen! Sherlock moet samen met de hulp van Watson verschillende misdrijven oplossen. 

Bron: Hartswood Films, BBC

Lost Girls

De crime film Lost Girls is gebaseerd op ware feiten en gaat over een moeder die wanhopig probeert om haar vermiste dochter te vinden. Ze vecht voor de waarheid en ondertussen helpt ze om een reeks onopgeloste moorden op te helderen. 

crime films en series op NetflixBron: Langley Park Pictures

Zodiac

Ook de film Zodiac is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en een aanrader voor de crime liefhebbers. In Zodiac wordt er jacht gemaakt op een beruchte seriemoordenaar, de zogeheten Zodiac Killer. In de jaren '60 en '70 raakt een cartoonist helemaal in de ban van deze moordenaar en hij blijft geobsedeerd zoeken naar de waarheid.

crime films en series op NetflixBron: Paramount Pictures

La Casa de Papel (Money heist)

Deze serie is momenteel mateloos populair en heel bingewatchwaardig! In La Casa de Papel sluiten acht dieven zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. 

crime films en series op NetflixBron: Vancouver Media

Extremely wicked, shockingly evil and vile

De film is gebaseerd op het ware verhaal van de misdaden die gepleegd werden door Ted Bundy in de jaren 1960 en 1970 in de Verenigde Staten. Het levensverhaal van Ted Bundy wordt verteld vanuit het perspectief van zijn toenmalige vriendin, Elizabeth Kloepfer, die moeite had met het accepteren van de werkelijke aard van haar vriendje, en jarenlang aantijgingen tegen Bundy ontkende.

crime films en series op NetflixBron: COTA Films

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Een dierentuineigenaar draait door in dit waargebeurde verhaal vol excentrieke personages over een huurmoord in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen.

crime films en series op NetflixBron: Netflix

Mindhunter

Mindhunter is gebaseerd op het boek Mind Hunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit dat geschreven is door special agent John Douglas en Mark Olshaker. Douglas heeft jarenlang jacht gemaakt op beruchte seriemoordenaars. In de jaren 70 krijgen twee FBI agenten de taak om seriemoordenaars te interviewen om nieuwe profiling technieken te ontwikkelen en open zaken op te lossen. 

Bron: Patrick Harbron, Netflix

How to get away with murder

In deze spannende serie geeft advocaat Annalise Keating les over de strafrechtelijke wet aan Middleston University. Ze kiest een groep studenten uit om stage te komen lopen bij haar bedrijf. Al snel worden de studenten op de proef gesteld wanneer ze verwikkeld raken in een moordcomplot en ze ontdekken hoe ver ze willen gaan om succes te bereiken. 

Bron: ABC Studios 

Unbelievable

Ook de miniserie Unbelievable is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de serie wordt een jonge vrouw beschuldigd van liegen over verkrachting. Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen en gaan op zoek naar de waarheid.

Bron: CBS Television Studios

Narcos

Cocaïnebaron Pablo Escobar was de grote man achter het Medellinkartel: de beruchte misdaadorganisatie die in de jaren ’70 en ’80 dood en verderf zaaide in Colombia. In Narcos zien we hoe de genadeloze Escobar zich opwerkt naar de top van de criminele wereld. We maken ook kennis met de gedreven Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña. Zij zetten letterlijk hun leven op het spel om het snel groeiende drugskartel te ontmantelen en de grote leider achter de tralies te krijgen. Een bijna onmogelijke opgave, want vrijwel iedereen in Colombia is doodsbang voor de machtige en schatrijke Escobar. En terecht...

Bron: Daniel Daza, Netflix

Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes

Als je van waargebeurde verhalen houdt, dan is de vierdelige documentaire Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes iets voor jou! In deze miniserie worden door middel van interviews, archiefbeelden en geluidsopnames vanuit de dodencel een beeld geschetst van de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy.

Bron: RadicalMedia, Netflix.

22 July

22 July is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op 22 juli heeft de terrorist Anders Behring Breivik 77 mensen om het leven gebracht op Utøya Island buiten Oslo. In 22 July zien we hoe het met de overlevende gaat, het politieke leiderschap van Noorwegen en de advocaten die betrokken waren bij de zaak.

Bron: Scott Rudin Productions, Netflix

Lees ook: 12 x de beste crime boeken series

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Zoek in artikelen