16 van de leukste Disney+ tiener komedies

Meidenavond! In deze tijd van thuis zitten kan iedereen wel wat extra tips gebruiken. En ondanks dat het misschien niet de beste films zijn zijn het wel hele leuke en vrolijke films. Dus ga met je familie lekker op de bank zitten of zet je vriendinnen op Skype en kies 1 (of meerdere) van de onderstaande Disney+ films voor tieners uit.

Hannah Montana The Movie

De serie van Hannah Montana was al geweldig, maar ook de film is zeker een must-see! Wanneer Miley Stewart (oftewel Hannah Montana) teveel verzonken raakt in de lifestyle van een beroemde superster, besluit haar vader dat het tijd is voor een hele andere omgeving. Miley moet alle glitter en glamour van haar leven in Hollywood inruilen voor een versleten spijkerbroek op de familieboerderij op het platteland, en zich afvragen of ze zowel Miley Stewart als Hannah Montana kan zijn. Zal ze met een beetje hulp van haar vrienden een keuze kunnen maken tussen Hannah en Miley?

Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: It's a Laugh Productions, Walt Disney Pictures

Princess Protection Program

Hou je van prinsessen? Dan moet je Princess Protection Program een keer gezien hebben! Het land van prinses Rosalinda wordt binnengevallen waardoor ze moet vluchten. Ze komt terecht in het beschermingsprogramma voor prinsessen en ze wordt opgenomen bij haar nieuwe 'nicht', de stoere Carter. Rosie leert daar hoe ze zich als een gewoon meisje moet gedragen terwijl Carter ontdekt dat er ook in haar een prinses schuilt. Als ze er eenmaal achter zijn gekomen wat ze gemeen hebben, bewijzen ze dat beste vriendinnen echt voor het leven zijn!

                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: Disney Channel

Cadet Kelly

Hilary Duff heeft niet alleen Lizzie McGuire gespeeld, ze vertolkte ook de rol van Cadet Kelly in de gelijknamige Disney film. Kelly Collins woont in New York waar ze zich bezighoudt met mode en erg populair is. Maar wanneer haar moeder trouwt met het hoofd van de George Washington Military Academy moet Kelly plotseling verhuizen. Ze moet haar modieuze kleren inruilen voor een legeruniform. Ze probeert zich zo goed als mogelijk aan te passen, maar ze botst erg met Captain Jennifer Stone. Jennifer doet er alles aan om Kelly te breken, maar Kelly laat zien dat ze stoerder is dan ze denkt. Langzaamaan leert ze het militaire leven te waarderen, zeker wanneer ze indruk maakt op cadet Major Brad Rigby, de leukste jongen van de school.

                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: Disney Channel

Lemonade Mouth

Als je van muzikale films houdt dan is Lemonade Mouth de film voor jou! Wanneer vijf brugklassers elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens het nablijven, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben. Maar door muziek ontstaat er al gauw een sterke verbondenheid en ontdekken ze dat ze het in zich hebben om de beste garageband op een middelbare school te worden in de geschiedenis! Door de tegenslagen die ze te verwerken krijgen, komen Olivia, Stella, Wen, Mohini en Charlie erachter dat ze een verschil kunnen maken als ze op elkaar leren te bouwen en alles loslaten wat hun dromen nog in de weg staat.                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: Colleen Hayes, Disney Enterprises

Ice princess

Deze film is perfect voor een filmavondje! De boekenwurm Casey Carlyle wil heel graag een gracieuze kunstschaatskampioene worden, maar in werkelijkheid is ze slechts een intelligent buitenbeentje. Haar dominante moeder stoomt haar klaar voor een studie aan een topuniversiteit. Maar wanneer Casey de kans van haar leven krijgt en mag trainen met schaatsster Gen en diens moeder/coach komen haar dromen uit. Als ze haar hoofd gebruikt en haar hart volgt zal ze moeten kiezen tussen haar moeder en haar eigen idealen. 

            Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: Rafy, Disney Enterprises

High School Musical

Wie is er niet opgegroeid met High School Musical?! Deze film is echt tijdloos en tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend leuk om te kijken! Tijdens een karaoke optreden ontdekken basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de twee te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella's wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen? 

                        Disney+ tiener komedies                        Disney+ tiener komediesBron: Salty Pictures, Disney Channel

Geek Charming

Deze vrolijke komedie laat een populaire diva nadenken over wat het nu echt betekent om populair te zijn. Om een populariteitswedstrijd op school te winnen, huurt de diva Dylan een filmnerd in om haar populaire leven te filmen. Maar de twee hebben een heel ander idee over hoe de film eruit zou moeten zien.

Bron: Sergei Bachlakov, Disney Enterprises

The Cheetah Girls

Raven-Symoné heeft al met That's So Raven laten zien dat ze een komisch talent heeft, maar ook in The Cheetah Girls zien we haar humoristische kant naar boven komen! De meidengroep Cheetah Girls gaan naar de Manhattan High School for the performing arts. Hier proberen ze om de eerste eerstejaarsstudenten te worden die de talentenshow van de school wint. Tijdens de audities maken ze kennis met een grote producer genaamd Jackal Johnson. Hij probeert van de groep een superster te maken, maar de meiden krijgen met veel problemen te maken. Zo verandert Galleria in een snob die haar vrienden vergeet, Dorinda moet kiezen tussen haar vrienden en de dansclub en daarnaast zijn er nog meer problemen waardoor de groep voor altijd uit elkaar kan vallen.

Bron: Disney Channel

Camp Rock

This is real, this is me! Dit heerlijke nummer komt voort uit deze leuke tiener komedie die je zeker een keer gezien moet hebben. Mitchie wil tijdens de zomer dolgraag naar een Rock camp, maar ze kan daar alleen maar heen als ze in de keuken gaat werken als een van de koks. Wanneer ze aan het zingen is hoort de popster Shane dit, maar hij kan haar niet zien. Hij is meteen helemaal ondersteboven van haar stem en hij doet er alles aan om het meisje te vinden die bij de stem hoort. Maar voordat Mitchie in de spotlight kan stappen, moet ze eerst haar angsten overwinnen.

Bron: Disney Channel

Bekentenissen van een jonge drama queen (Confessions of a Teenage Drama Queen)

Lindsey Lohan heeft in veel leuke films geschitterd zoals Freaky Friday (die ook in deze lijst staat) en The Parent Trap, maar ook in Bekentenissen van een jonge drama queen speelt ze een leuke rol. Als Lola van New York naar een voorstad verhuist, raakt ze de glitter en glamour van de stad kwijt...maar haar droom om een ster te worden, zal ze nooit verliezen!

Bron: Walt Disney Pictures

Prom

Prom vertelt het verhaal van middelbare scholieren die hun eigen weg naar volwassenheid proberen te zoeken. Tijdens deze zoektocht zullen oude relaties sneuvelen en nieuwe relaties opbloeien. Zo is Nova Prescott verliefd op een jongen die juist haar perfecte avond probeert te verpesten. Terwijl klasgenoten Mei en Tyler worstelen met hun eigen geheimen, wordt iedereen geconfronteerd met onzekerheden en hoge verwachtingen die allemaal rondom het grote eindfeest draaien. 

Bron: Walt Disney Pictures

The Princess Diaries

Een andere prinsessenfilm in deze lijst is The Princess Diaries. Gegarandeerd dat jij om deze film moet lachen. Mia wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder en komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje genaamd Genova. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

Bron: Walt Disney Pictures

Freaky Friday

Zoals gezegd staat ook Freaky Friday in deze lijst en ook deze film is een heerlijke tiener komedie. Misschien een leuk idee om deze samen met je moeder te bekijken? Dr. Tess Coleman en haar 15-jarige dochter Anna kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze zijn het vrijwel nergens over eens en op een dag bereikt de spanning een hoogtepunt. Door de magische uitwerking van twee identieke Chinese gelukskoekjes worden ze de volgende dag wakker in het lichaam van de ander. En dat terwijl Tess de volgende dag al gaat hertrouwen met haar nieuwe vriend, die van Anna nooit een kans heeft gekregen. Ook Tess heeft het in het lichaam van Anna niet makkelijk, want ze zal moeten optreden met Anna's band en ze heeft altijd al een hekel gehad aan die muziek. Moeder en dochter zullen snel een oplossing moeten vinden om van lichaam terug te wisselen.

Bron: Walt Disney Productions

StarStruck

Hoe zou het zijn als je op stap zou zijn met 's werelds grootste popster? Het overkomt Jessica in deze leuke tiener komedie. Jessica Olsen is op vakantie in Los Angeles en wil alleen tijd besteden met haar grootouders. Haar zus daarentegen probeert er alles aan te doen om de knappe popster Christopher Wilde te ontmoeten. Maar dan loopt Jessica per ongeluk Christopher tegen het lijf en gaan ze op een avontuur door Los Angeles. De twee beginnen elkaar langzaamaan steeds leuker te vinden. Maar wanneer Jessica thuiskomt en de tv aanzet, ziet ze hoe Christopher op nationale tv zegt dat hij haar niet kent en zelfs nooit ontmoet heeft...Bron: Disney

The Lizzie McGuire Movie

Lizzie McGuire was een geweldige serie en de film is al net zo leuk! Lizzie is net afgestudeerd en gaat op schoolreis naar Rome op zoek naar La Dolce Vita... In Rome wordt Lizzie aangezien voor Isabella; de zangeres van een populair Italiaans popduo en raakt ze in de ban van Paolo. Hij is de aantrekkelijke wederhelft van het popduo en Isabella's ex-vriendje...

Bron: Walt Disney Pictures

Teen Spirit

We sluiten deze lijst met de leukste tiener komedie's af met Teen Spirit! Het verhaal gaat over het gemene populaire meisje Amber. Ze wordt geëlektrocuteerd en komt te overlijden. Ze wordt niet toegelaten tot de hemel totdat ze helpt om het minst populaire meisje van school binnen een week om te toveren tot koningin van het bal. Echter loopt alles niet zoals gepland...

Bron: Jim Bridges, Disney Enterprises

Lees ook: Top 10 Disney+ series

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

 • The Vampire Diaries verdwijnt van Netflix, maar verschijnt op deze streamingdienst

 • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

 • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

 • Disney+ Star voegt in februari meer dan 200 films en series toe

Zoek in artikelen