Top 10 90's films op Disney+

In de jaren '90 zijn er ontzettend veel leuke films gemaakt die nu nog steeds ontzettend leuk zijn om te kijken! Sommige zijn echte guilty pleasures, maar sommige films zijn gewoon tijdloos goed! Disney+ heeft een groot aanbod aan geweldige films die in de jaren '90 gemaakt zijn. Wij hebben voor jullie een top 10 samen gesteld die je écht gezien moet hebben! In deze top 10 hebben we alle geweldige tekenfilms die in de jaren '90 verschenen zijn niet meegerekend. 

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.
 

10. Three Men and a Little Lady (1990)

Op nummer 10 staat de film Three Men and a Little Lady. Deze film is het vervolg op Three Men and a Baby. In dit vervolg is de baby Mary ondertussen een kleuter van vijf. Alles gaat goed totdat de moeder van Mary op een huwelijksaanbod ingaat en samen met Mary naar Engeland verhuist. De drie vaders doen er alles aan om Mary weer terug te winnen. Voor fans van de film is er goed nieuws want er wordt naar verluidt gewerkt aan een remake van Three Men and a Baby!

90's films op Disney+Bron: Touchstone Pictures

9. Dr. Dolittle (1998)

Dr. Dolittle is een echte klassieker en in 2020 is er zelfs een remake van verschenen! Deze film kan dus niet ontbreken in de top 10. John Dolittle is gelukkig getrouwd en een succesvol arts, die zijn leven goed onder controle lijkt te hebben. Tot op een dag een van zijn lang onderdrukte talenten weer naar boven komt; namelijk het feit dat hij met dieren kan praten! De wereld staat op zijn kop, nu ieder diertje in zijn omgeving naar hem komt met zijn problemen...

90's films op Disney+Bron: Twentieth Century Fox

8. The Mighty Ducks (1992)

De leuke film The Mighty Ducks hoort natuurlijk ook thuis in de top 10 '90's films op Disney+. En voor de fans is er nu goed nieuws, want er wordt namelijk gewerkt aan een tv-serie van deze leuke film op Disney+! In The Mighty Ducks krijgt Gordon Bombay de taakstraf om een jong hockeyteam te coachen. Het hockeyteam is de slechtste in de league en Gordon is in het begin erg terughoudend. Langzaamaan verdiend hij het respect van de kinderen en leert hij hen hoe ze moeten winnen. 

Bron: Walt Disney Pictures

7. Jack (1996)

Robin Williams heeft geweldige films gemaakt in de '90's. Het zal je dus niet verbazen dat er meerdere van zijn films in deze top 10 staan! Net als ieder kind wil de tienjarige Jack op school met zijn leeftijdgenootjes spelen. Maar Jack is geen gewoon kind. Door een zeldzame afwijking wordt Jack vier keer zo snel ouder dan normaal. Hij is dus een kind in een lijf van een man. Op zijn eerste dag op school past hij niet in de schoolbank en zijn schoolgenoten zien hem meer als een engerd dan als een vriend. Pas na Jack's merkwaardige ontmoeting met meisjes en zijn rampzalige overnachting in een boomhuis,wordt de vijfde klas het avontuur van zijn leven. 

Bron: Hollywood Pictures

6. Sister Act (1992)

Whoopi Goldberg is een geweldige actrice en de film Sister Act blijf een tijdloze film om te kijken! Hij staat op nummer 6 in onze lijst. Een zangeres wordt door de politie gedwongen om te schuilen voor de mafia op een plaats waar zij haar nooit zullen zoeken: een religieus klooster. Ze heeft moeite om zich aan te passen aan de regels van het klooster. Ze besluit om mee te gaan zingen in het nonnenkoor. En ze weet dit koor zonder muzikaal gehoor om te toveren in een melodieus koor van swingende zingende zusters. Maar wanneer het koor laaiend enthousiaste recensies krijgt, komt haar geheime identiteit in gevaar!

Bron: Touchstone Pictures

5. Hocus Pocus (1993)

Hocus Pocus is op de vijfde plaats geëindigd en ondanks dat deze film gezien kan worden als een Halloween film is Hocus Pocus een heerlijk film om het hele jaar door te kijken! Het verhaal gaat over drie heksenzusters, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en zijn vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksenzusters. 

Bron: Walt Disney Pictures

4. Flubber (1997)

De tweede film met Robin Williams in deze lijst is Flubber! De maffe professor Philip Brainard heeft een revolutionarire nieuwe stof uitgevonden. Het is groen. Het kan vliegen. En het ziet eruit als rubber. Het is Flubber! 

Bron: Walt Disney Pictures

3. Home Alone (1990)

Wie heeft Home Alone niet gezien? Deze geweldige Kerstfilm wil je het liefst het hele jaar door wel kijken! Deze klassieker is dan ook op de derde plaats van onze top 10 geëindigd! Kevin woont in een groot gezin en wanneer de hele familie op vakantie gaat tijdens de feestdagen wordt Kevin per ongeluk vergeten! Hij moet de Kerstdagen nu in zijn eentje thuis doorbrengen. Maar dan hebben twee dieven het op zijn huis voorzien en moet Kevin er alles aan doen om te voorkomen dat de dieven inbreken.

Bron: 20th Century Fox

2. While you were sleeping (1995)

Ook Sandra Bullock heeft geweldige films in de jaren '90 gemaakt, waaronder de heerlijke romantische film While You Were Sleeping. De film heeft een mooi verhaal, het acteerwerk is geweldig en Lucy en Jack hebben een heerlijk chemistrie. Deze film is daarom op de tweede plaats geëindigd! Lucy leidt een eenzaam bestaan. Ze werkt bij de metro achter het loket. Elke dag ziet ze daar Peter, de man van haar dromen. Ze heeft echter nog nooit één woord met hem gewisseld. Op een dag wordt Peter het slachtoffer van een beroving en komt bewusteloos op de rails terecht. Lucy ziet dit gebeuren en redt zijn leven. Door een misverstand wordt Lucy in het ziekenhuis aan de familie voorgesteld als Peters verloofde. Ze zijn compleet verrast, maar verwelkomen Lucy met zo'n overrompelende warmte dat ze niet durft te zeggen dat ze helemaal niet Peters verloofde is. Jack, Peters broer, twijfelt aan de relatie van Peter en Lucy en probeert achter de waarheid te komen. Lucy's dilemma wordt groter als ze Jack eigenlijk veel leuker vindt dan Peter. Als Peter eindelijk bijkomt, is hij de enige die Lucy niet kent.

Bron: Hollywood Pictures 

1. Mrs. Doubtfire (1993)

Op nummer 1 staat de hilarische film Mrs. Doubtfire! En ook in deze film speelt Robin Williams de hoofdrol. Daniel Hillard heeft pas een pittige scheiding achter de rug. Hij is een acteur en besluit om zichzelf voor te doen als een vrouwelijke huishoudster. Op deze manier kan hij tijd doorbrengen met zijn kinderen die nu bij zijn ex-vrouw wonen!

Bron: Twentieth Century Fox

Lees ook: De beste Scifi op Disney+

Nieuwste artikelen

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

  • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • Top 10 pixar films

  • Disney+ Star voegt in februari meer dan 200 films en series toe

  • 16 van de leukste Disney+ tiener komedies

Zoek in artikelen