Leuke films voor jou om met je kinderen te kijken op Netflix

Samen met het gezin een film kijken kan soms een uitdaging zijn. Want je hebt niet altijd zin om al die kinderfilms te zien. Maar wij helpen je! Want er zijn namelijk ook genoeg leuke kinderfilms die net zo leuk zijn voor volwassenen. Wij zijn natuurlijk weer heel Netflix afgelopen en na het kijken van heel veel animatiefilms (Lees: het is voor werk hoor) hebben wij de leukste animatiefilms om met je kinderen te kijken op een rijtje gezet.

Sing

De swingende animatiefilm Sing is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook als volwassene kun je genieten van de vrolijke muziek en humor in de film. Sing gaat over Buster Moon. Hij is een zingende koala die een ooit enorm succesvol, maar nu gevallen theater runt. Buster is een eeuwige optimist die het meest van zijn theater houdt en alles doet om deze te behouden. Hij krijgt echter nog een kans om zijn levenswerk nieuw leven in te blazen. Hij organiseert 's werelds grootste zangwedstrijd. Vijf grote zangers melden zich: een muis, een jonge olifant, een overbelaste big, een gangster gorilla en een punk-rock stekelvarken.

Bron: Universal Pictures

Angry Birds

Wie kent het spelletje Angry Birds niet? Deze game was razend populair onder jong en oud en het is dan ook niet gek dat er een verfilming van verscheen! Ondertussen zijn er al twee films uitgebracht over deze bijzondere vogels en beide zijn te zien op Netflix! De Film speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes. Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen, zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de varkens van plan zijn.

Bron: Columbia Pictures

Asterix en Obelix: de Romeinse lusthof

Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen om het dorp van Asterix en Obelix heen. Uiteraard proberen Asterix en Obelix hier een stokje voor te steken. De gebouwen van ‘De Romeinse Lusthof’ schieten echter als paddenstoelen uit de grond… Is Caesar onze helden dan toch te slim af?

Bron: Belvision

De Lego Movie

Dankzij de geweldige humor in deze film zul jij samen met je kind van deze leuke film kunnen genieten! De eerste echte LEGO-film volgt het avontuur van Emmet, een doorsnee, braaf Lego-minifiguurtje dat na misverstand wordt aanzien als de 'uitverkorene' die de wereld moet redden. Emmet roept enkele superhelden samen op missie om een eind te maken aan een boosaardige tiran. Helaas is Emmet hopeloos slecht voorbereid op dit hilarisch avontuur. 

Bron: Warner Bros.

Verschrikkelijke ikke

Verschrikkelijke Ikke is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen om te kijken, maar stiekem vinden wij als volwassenen die minions ook ontzettend grappig! In een vrolijke, vredige buitenwijk met netjes omheinde en piekfijn verzorgde tuintjes staat een mysterieuze, onheilspellende villa temidden van een dood gazon. Het zwarte gebouw is het geheime hoofdkwartier van Gru die de wereld wil domineren met zijn legertje gele handlangers: de minions.
Wie zijn plannen probeert te dwarsbomen, maakt snel kennis met een GRU-welijk arsenaal van krimpstralen, vriespistolen en oorlogsvoertuigen. Tot er plots drie weesmeisjes voor de deur staan die in Gru geen superschurk, maar de perfecte papa zien! Een grotere bedreiging voor zijn reputatie is nauwelijks denkbaar.

Bron: Universal Pictures

Hotel Transylvania

Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

Bron: Columbia Pictures

Paddington

Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij er achter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die het beertje in huis neemt. Alles lijkt goed te gaan voor het beertje totdat een museumconservator het unieke beertje ontdekt.

Bron: StudioCanal 

GVR

De verhalen van Roald Dahl zijn geweldig, hoe oud je ook bent! Wanneer het weesmeisje Sofie 's nachts wakker ligt in bed, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt wordt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus die haar meeneemt. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

Bron: Walt Disney Pictures

Madagascar

I like to move it, move it! Na het kijken van deze film zit dit liedje geheid in je hoofd. De zebra Marty, de leeuw Alex, de giraffe Melman en het nijlpaard Gloria wonen al hun hele leven in de beroemde dierentuin Central Park Zoo. Maar Marty is het zat en wil zien wat er buiten de muren van de dierentuin is. In de nacht van zijn tiende verjaardag besluiten de vier dieren te ontsnappen. Maar dit gaat niet geheel volgens plan. Ze worden opgepakt en al snel bevinden ze zich in kratten op een vrachtschip richting een reservaat voor wilde dieren. Maar dan lijdt het schip schipbreuk en komen de dieren terecht op Madagascar! Marty's droom wordt werkelijkheid om echt in het wild te leven, maar al snel leert Marty wat het betekent om echt een wild dier te zijn.

Bron: DreamWorks Animation

Shrek de Derde

De hilarische film Shrek is een leuke film voor het hele gezin. Niet alleen is de verhaallijn heel interessant, de film zit ook nog eens vol humor! Met name weet de ezel Donkey de show te stelen en heeft hij de lachers op zijn hand. In dit derde deel...

Bron: Dreamworks

How To Train Your Dragon

How To Train Your Dragon is ontzettend leuk voor het hele gezin! De film heeft een goed verhaal, veel humor, een goede boodschap en natuurlijk draken! De jonge, verlegen Viking Hiccup woont op het eiland Berk. Hier zijn drakengevechten aan de orde van de dag. Tijdens een inwijdingsritueel moet hij bewijzen een waardig opvolger van zijn vader, het stamhoofd, te kunnen zijn. Maar als hij vriendschap sluit met een gewonde draak, zet dat zijn wereld op z'n kop.

Bron: DreamWorks Animation

Happy Feet

Heb je zin in een swingende film? Dan is Happy Feet de film voor jou en je kinderen. In de film maken we kennis met de jonge Mumble. Hij is een Keizerspinguïn en alhoewel alle Keizerspinguïns geboren zangers zijn, is Mumble juist een geboren danser. Een tapdanser wel te verstaan. Mumble wordt vanwege zijn afwijkende talent uit de kolonie verstoten en gedwongen om de grote wereld in te trekken. Samen met de Amigos en de wijze geelkuifpinguïn Lovelace begint Mumble aan een spannende reis en bewijst hij dat je, zolang je in jezelf gelooft, de wereld kunt veranderen!

Bron: Warner Bros.

Matilda

Roald Dahl heeft vele geweldige boeken geschreven waaronder Matilda! Matilda staat ook op Netflix en is een heerlijke film voor het hele gezin. Wie heeft er daarnaast niet stiekem gedroomd dat hij of zij speciale krachten heeft? In de film maken we kennis met de zesjarige Matilda Wurmhout. Ze is ontzettend slim en kon al lezen toen ze twee jaar was. Inmiddels heeft ze alle boeken van de bibliotheek al uit. Haar ouders zijn de domste mensen op aarde: haar moeder leeft voor de bingo en haar vader voor tweedehands auto's. Soms vergeten ze zelfs hoe Matilda heet! Op school gaat het er niet veel beter aan toe. Hoofdjuf Bulstronk is een dictator die haar Olympische reputatie als kampioen kogelstootster hoog houdt door haar leerlingen aan het haar het schoolplein rond te slingeren. Matilda komt erachter dat ze over buitengewoon bijzondere krachten beschikt... en daar laat ze het gemene schoolhoofd en andere slechte grote mensen lekker van meegenieten!

Bron: TriStar Pictures

Kung Fu Panda

Met de film Kung Fu Panda zit je ook altijd goed om samen met je kinderen te kijken! Dankzij de humor, de actie en de stoere kung-fu elementen is dit een heerlijke film om met zijn allen te kijken! De onhandige Po is een grote fan van Kung Fu. Daar droomt hij van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Op een dag gebeurt er iets totaal onverwachts: Po wordt door een groot toeval verkozen tot leerling bij de kungfuleraar meester Shifu. Opeens mag Po samenwerken met zijn idolen, namelijk Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Dan komen Po en de andere erachter dat de sneeuwluipaard Tai Lung naar hen op weg is. Po is de enige die het gezelschap kan redden van de gevaarlijke Tai Lung. 

Bron: DreamWorks Animation

De Smurfen

Wie kent deze leuke blauwe figuren nu niet? Ook de film De Smurfen zit barstensvol humor. In deze leuke familiefilm worden de smurfen door de boze tovenaar Gargamel uit hun eigen dorp verjaagd en komen terecht in de mensenwereld! Ze belanden middenin Central Park in New York. De Smurfen moeten een manier zien te vinden om terug te keren naar hun dorp, voordat Gargamel hen vindt.

Bron: Sony Pictures

Het regent gehaktballen

Tot slot eindigen we met de leuke film Het regent gehaktballen. Wedden dat je spontaan honger krijgt van deze film? Het regent  gehaktballen heeft ook een vervolg gekregen, die ook op Netflix staat! Flint Lockwood is een aspirant uitvinder en sociaal erg onhandig. Hij heeft al heel wat bizarre apparaten uitgevonden. Wanneer zijn nieuwste uitvinding per ongeluk het stadsplein verwoest en in de wolken wordt geslingerd, gebeurt er iets bijzonders. Het begint cheeseburgers te regenen! Maar wanneer de mensen om steeds meer eten vragen, begint de machine raar te doen en ontstaan er spaghettitornado’s en gehaktbalstormen. Nu moet Flint met behulp van het weermeisje Sam Sparks, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen!

Bron: Sony Pictures Animation

Lees ook: 13x animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen

Nieuwste artikelen

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De hoogst verdienende films in Coronatijd

  • Jesse Williams verlaat Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen