Leuke films voor jou om met je kinderen te kijken op Netflix

Samen met het gezin een film kijken kan soms een uitdaging zijn. Want je hebt niet altijd zin om al die kinderfilms te zien. Maar wij helpen je! Want er zijn namelijk ook genoeg leuke kinderfilms die net zo leuk zijn voor volwassenen. Wij zijn natuurlijk weer heel Netflix afgelopen en na het kijken van heel veel animatiefilms (Lees: het is voor werk hoor) hebben wij de leukste animatiefilms om met je kinderen te kijken op een rijtje gezet.

The Secret Life of Pets

Wat zouden de huisdieren doen als jij niet thuis bent? Deze film beantwoord die vraag! In de film maken we kennis met Max. Hij is gek op zijn baasje Katie en wacht elke dag met smart tot ze thuiskomt. Maar dan brengt Katie op een dag een nieuwe hond genaamd Duke mee naar huis. Max vindt dit absoluut niet leuk en probeert er voor te zorgen dat Katie boos wordt op Duke. Maar Duke laat zich niet kennen. Wanneer Duke en Max samen verdwaald raken in de stad worden ze gevangen door hondenvangers. Ze ontmoeten het konijn Sneeuwbal die Max en Duk weet te bevrijden. Sneeuwbal wil dat ze zich aansluiten bij zijn bende die het voorzien heeft op de mensen die hun huisdieren afdanken. Wanneer Max en Duke weigeren zijn ze op de vlucht voor Sneeuwbal.

Bron: Universal Pictures

Madagascar

I like to move it, move it! Na het kijken van deze film zit dit liedje geheid in je hoofd. De zebra Marty, de leeuw Alex, de giraffe Melman en het nijlpaard Gloria wonen al hun hele leven in de beroemde dierentuin Central Park Zoo. Maar Marty is het zat en wil zien wat er buiten de muren van de dierentuin is. In de nacht van zijn tiende verjaardag besluiten de vier dieren te ontsnappen. Maar dit gaat niet geheel volgens plan. Ze worden opgepakt en al snel bevinden ze zich in kratten op een vrachtschip richting een reservaat voor wilde dieren. Maar dan lijdt het schip schipbreuk en komen de dieren terecht op Madagascar! Marty's droom wordt werkelijkheid om echt in het wild te leven, maar al snel leert Marty wat het betekent om echt een wild dier te zijn.

Bron: DreamWorks Animation

De Zwanenprinses

Heb je zin in een leuke familiefilm met een magisch randje? Dan is De Zwanenprinses de film voor jullie! De film is gebaseerd op Het Zwanenmeer en gaat over prinses Odette en prins Derek. Ze willen graag met elkaar trouwen, maar de gemene tovenaar Ruigbaard steekt daar een stokje voor. Hij ontvoert Odette en verandert haar in een zwaan. Samen met haar nieuwe vriendjes Puffun de papagaai, Speed de schildpad en Jean-Bob de kikker doet Odette al het mogelijke om de betovering te verbreken..

Bron: Rich Animation Studios

Shrek 2

De hilarische film Shrek is een leuke film voor het hele gezin. Niet alleen is de verhaallijn heel interessant, de film zit ook nog eens vol humor! Met name weet de ezel Donkey de show te stelen en heeft hij de lachers op zijn hand. In dit tweede deel komen Shrek en Fiona net terug van hun huwelijksreis. Wanneer ze terug zijn willen de ouders van Fiona dolgraag haar nieuwe man ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze weten echter niet dat Fiona verandert is en dat haar man een groene oger is met een pratende ezel als vriend. Opeens hebben de ouders van Fiona een nieuwe missie: Fiona koppelen aan een waardige prins. Is de liefde tussen Shrek en Fiona sterk genoeg?

Bron: Dreamworks

How To Train Your Dragon

How To Train Your Dragon is ontzettend leuk voor het hele gezin! De film heeft een goed verhaal, veel humor, een goede boodschap en natuurlijk draken! De jonge, verlegen Viking Hiccup woont op het eiland Berk. Hier zijn drakengevechten aan de orde van de dag. Tijdens een inwijdingsritueel moet hij bewijzen een waardig opvolger van zijn vader, het stamhoofd, te kunnen zijn. Maar als hij vriendschap sluit met een gewonde draak, zet dat zijn wereld op z'n kop.

Bron: DreamWorks Animation

Happy Feet

Heb je zin in een swingende film? Dan is Happy Feet de film voor jou en je kinderen. In de film maken we kennis met de jonge Mumble. Hij is een Keizerspinguïn en alhoewel alle Keizerspinguïns geboren zangers zijn, is Mumble juist een geboren danser. Een tapdanser wel te verstaan. Mumble wordt vanwege zijn afwijkende talent uit de kolonie verstoten en gedwongen om de grote wereld in te trekken. Samen met de Amigos en de wijze geelkuifpinguïn Lovelace begint Mumble aan een spannende reis en bewijst hij dat je, zolang je in jezelf gelooft, de wereld kunt veranderen!

Bron: Warner Bros.

Matilda

Roald Dahl heeft vele geweldige boeken geschreven waaronder Matilda! Matilda staat ook op Netflix en is een heerlijke film voor het hele gezin. Wie heeft er daarnaast niet stiekem gedroomd dat hij of zij speciale krachten heeft? In de film maken we kennis met de zesjarige Matilda Wurmhout. Ze is ontzettend slim en kon al lezen toen ze twee jaar was. Inmiddels heeft ze alle boeken van de bibliotheek al uit. Haar ouders zijn de domste mensen op aarde: haar moeder leeft voor de bingo en haar vader voor tweedehands auto's. Soms vergeten ze zelfs hoe Matilda heet! Op school gaat het er niet veel beter aan toe. Hoofdjuf Bulstronk is een dictator die haar Olympische reputatie als kampioen kogelstootster hoog houdt door haar leerlingen aan het haar het schoolplein rond te slingeren. Matilda komt erachter dat ze over buitengewoon bijzondere krachten beschikt... en daar laat ze het gemene schoolhoofd en andere slechte grote mensen lekker van meegenieten!

Bron: TriStar Pictures

Shark Tale

In de grappige film Shark Tale maken we kennis met de praatgrage vis Oscar. Maar door zijn grote verhalen raakt hij flink in de problemen. Alle andere vissen geloven namelijk wat Oscar vertelt en wanneer hij vertelt dat hij een haai gedood heeft stijgt zjin populariteit gigantisch. Maar de geruchten dat hij een haai heeft gedood worden ook door anderen gehoord met slechte bedoelingen en al snel komt Oscar in gevaarlijke situaties terecht.

Bron: Dreamworks

Kung Fu Panda

Met de film Kung Fu Panda zit je ook altijd goed om samen met je kinderen te kijken! Dankzij de humor, de actie en de stoere kung-fu elementen is dit een heerlijke film om met zijn allen te kijken! De onhandige Po is een grote fan van Kung Fu. Daar droomt hij van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Op een dag gebeurt er iets totaal onverwachts: Po wordt door een groot toeval verkozen tot leerling bij de kungfuleraar meester Shifu. Opeens mag Po samenwerken met zijn idolen, namelijk Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Dan komen Po en de andere erachter dat de sneeuwluipaard Tai Lung naar hen op weg is. Po is de enige die het gezelschap kan redden van de gevaarlijke Tai Lung. 

Bron: DreamWorks Animation

De Smurfen

Wie kent deze leuke blauwe figuren nu niet? Ook de film De Smurfen zit barstensvol humor. In deze leuke familiefilm worden de smurfen door de boze tovenaar Gargamel uit hun eigen dorp verjaagd en komen terecht in de mensenwereld! Ze belanden middenin Central Park in New York. De Smurfen moeten een manier zien te vinden om terug te keren naar hun dorp, voordat Gargamel hen vindt.

Bron: Sony Pictures

Baas in eigen bos

Het leventje van Boog, een tamme grizzlybeer, wordt ondersteboven gehaald als hij kennismaakt met Elliot, een hert met één hoorn. Boog leidt een idyllisch bestaan in een rustig stadje. Overdag is hij de ster van een natuurshow en 's avonds vindt hij geborgenheid in de garage van parkwachter Beth die hem grootgebracht heeft. Als de jager Shaw de stad binnenrijdt met Elliot op z'n motorkap gebonden, aarzelt Boog om tussenbeide te komen. Maar tegen beter weten in bevrijdt hij Elliot. Die wil daarna Boog op zijn beurt 'bevrijden' uit de garage. De situatie loopt uit de hand en het tweetal wordt ergens diep in het woud gedumpt, net voor het begin van het jachtseizoen! 

Bron: Sony Pictures Animation

Het regent gehaktballen

Tot slot eindigen we met de leuke film Het regent gehaktballen. Wedden dat je spontaan honger krijgt van deze film? Het regent  gehaktballen heeft ook een vervolg gekregen, die ook op Netflix staat! Flint Lockwood is een aspirant uitvinder en sociaal erg onhandig. Hij heeft al heel wat bizarre apparaten uitgevonden. Wanneer zijn nieuwste uitvinding per ongeluk het stadsplein verwoest en in de wolken wordt geslingerd, gebeurt er iets bijzonders. Het begint cheeseburgers te regenen! Maar wanneer de mensen om steeds meer eten vragen, begint de machine raar te doen en ontstaan er spaghettitornado’s en gehaktbalstormen. Nu moet Flint met behulp van het weermeisje Sam Sparks, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen!

Bron: Sony Pictures Animation

Lees ook: 13x animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen