Top 12 scifi series op Netflix

Het aanbod van Netflix is door de jaren heen al enorm gegroeid. En het aanbod lijkt ook alleen maar groter te worden. Zo maakt Netflix ook zelf steeds meer nieuwe films en series. Ook de scifi liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de streamingdienst. Netflix heeft namelijk ontzettend veel leuke scifi series op hun streamingdienst staan! Ben je nog op zoek naar een nieuwe scifi serie om te kijken? Doe dan inspiratie op met onze top 12 scifi series op Netflix. Deze series staan in willekeurige volgorde in de lijst.

DC Titans

Detective Dick Grayson was jarenlang het hulpje van Batman, maar als Robin slaat hij nu zijn eigen weg in. Robin verhuist naar Detroit waar hij in aanraking komt met anderen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Deze jonge helden hebben allemaal hun eigen problemen en hebben hard een mentor nodig. Robin ontwikkelt met hun een nieuw team van superhelden, bestaande uit Raven, Starfire en Beast Boy. Het belangrijkste doel van de Titans is het beschermen van de wereld tegen het kwaad. Daarnaast is er ook nog een aantal persoonlijke problemen waar de helden mee te maken krijgen.

Bron: DC Entertainment, Warner Bros. Television 

Stranger Things

In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen.

Bron: Netflix

The 100

Zevenennegentig jaar na een nucleair Armageddon worden honderd jeugdgevangenen teruggestuurd naar de Aarde om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is. Onder hen zijn Clarke, waaghals Finn en de broer en zus Bellamy en Octavia, die moeten leren omgaan met onvoorspelbare omstandigheden, onbekende roofdieren en elkaar, anders zal het menselijk ras ten onder gaan...

Bron: Warner Bros. Television

The Flash

Barry Allen is een briljante eenling die werkt voor de Central City Police Department. Zijn tragische verleden heeft ervoor gezorgd dat Barry bijzondere interesses heeft: onopgeloste zaken, paranormale gebeurtenissen en wetenschappelijke ontdekkingen. Niets is echter zo interessant als wat er met hem gebeurt: na een ongeluk ontwikkelt hij bovennatuurlijke snelheid. Het duurt dan ook niet lang voordat Central City zijn eigen gemaskerde held heeft: the Flash.

Bron: Warner Bros. Television

Altered Carbon

In de toekomst kun je doorleven in een ander lichaam: als je geld hebt, is alles mogelijk. Rijken kopen lichamen waar ze hun ´schijf´ in laten plaatsen wanneer ze klaar zijn met hun oude lichaam. In hun schijf zit hun geheugen, hun persoonlijkheid, alles. Takeshi Kovacs is soldaat geweest en wordt als rechercheur ingezet om een moord op te lossen. Omdat men in een ander lichaam kan stappen wanneer het oude overlijdt (of ze het simpelweg zat zijn), is de opdrachtgever ook de vermoorde man! Hij heeft geen herinneringen aan zijn moordenaar, en dat maakt het een bijzonder lastige situatie. Kovacs gaat op zoek naar antwoorden, en je volgt hem in dit seizoen tijdens zijn zoektocht naar de waarheid.

Bron: Skydance Television

The Umbrella Academy

De serie draait om de broers en zussen Hargreeves. Zij zijn uit elkaar gegroeid en ieder hun eigen weg gegaan naarmate ze ouder werden. Door het overlijden van hun adoptievader Sir Reginald Hargreeves komen ze echter weer bij elkaar. Sir Hargeeves voedde de kinderen op alsof het zijn eigen kinderen waren, omdat hij ervan overtuigd was dat zij de wereld konden redden. Daarom trainde hij ze tot superhelden. Nu ze weer bij elkaar zijn, zullen ze schokkende familiegeheimen onthullen en een dreigend gevaar voor de mensheid ontdekken.

Bron: Netflix

Orphan Black

Sarah is altijd alleen geweest. Ze heeft geen ouders, geen familie. Ze leeft op straat en komt aan geld door te stelen. Op een dag ziet ze een jonge vrouw op het treinperron die als twee druppels water op haar lijkt. Wanneer de vrouw zelfmoord pleegt door voor de aankomende trein te springen, is Sarah in shock. Maar vervolgens ziet ze een kans, een uitweg voor haar problemen. Sarah neemt de identiteit aan van de overleden vrouw. Ineens heeft ze een leven, een woning, geld en zelfs een vriend. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking: zij en de overleden jonge vrouw zijn klonen. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

Bron: Temple Street Productions

DC's Legends of Tomorrow

Een mysterieuze 'tijdmeester' uit de toekomst brengt een onwaarschijnlijk team van superhelden en misdadigers, bestaande uit Arrow’s Atom, White Canary, Captain Cold, Heat Wave, Martin SteinRip Hunter, Jefferson “Jax” Jackson en Hawkgirl, op de been om de wereld te redden van een krachtig kwaad.

Bron: Warner Bros. Television

Black Lightning

Jefferson Pierce keert terug als de gemaskerde held Black Lightning. Na een pauze van negen jaar, waarin hij zijn vrouw Lynn heeft geholpen bij de opvoeding van zijn dochters Anissa en Jennifer, is de elektrische superheld terug om het stadje Freeland te redden uit de angstgreep van een lokale bende genaamd the One Hundred.

Bron: Warner Bros. Television

Sense8

In de serie worden acht karakters gevolgd, die verspreid over de hele wereld wonen. Transgender Nomi komt uit San Francisco, Will uit Chicago. Riley is geboren in IJsland, maar leeft in Londen. Wolfgang komt uit Berlijn. Aan de andere kant van de wereld leeft Sun in Seoul, Kala in Mumbai en Capheus in Nairobi. Lito is het achtste personage. Hij komt uit Mexico City, is een acteur en mateloos populair. De acht karakters hebben elkaar nog nooit gezien, maar wanneer er één schot gelost wordt hebben ze allemaal een soortgelijk visioen. Vanaf dat moment kunnen de acht sensates elkaar op bepaalde momenten zien, horen, voelen, ruiken en met elkaar praten. Op deze manier kunnen ze dus in elkaars wereld stappen en elkaar zo helpen in benarde situaties. Iedere sensate heeft specifieke kwaliteiten. Sun heeft bijvoorbeeld uitstekende Martial Arts-skills, terwijl Kala ontzettend slim is. Echter zorgen deze gave ervoor dat de sensates ook een doelwit zijn...

Bron: Anarchos Productions, Netflix

Star Trek: The Original Series

In Star Trek maken we kennis met de bemanning van het ruimteschip Enterprise onder leiding van kapitein James T. Kirk. Samen met zijn rechterhand Spock, een vulcan, Uhura,  Dr. McCoy en Scott reist het ruimteschip ver de ruimte in om nieuwe werelden en beschavingen te ontdekken.

Bron: Paramount Television 

Z Nation

New York wordt getroffen door een groot zombievirus, dat zich heeft verspreid over bijna de hele stad. Drie jaar na deze gebeurtenis start Z Nation, waarbij een team van helden de enige overlevende persoon van het virus van New York naar California moeten brengen. In California bevindt zich namelijk het laatste nog functionerende laboratorium, waar men wacht op het bloed van deze overlevende. Hoewel het lichaam van de overlevende het laatste antilichaam is, verbergt het laboratorium een donker, groot geheim dat voor de gehele bevolking dreigend is.

Bron: Go2 Digital Media

Lees ook: Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen