10 grappige valentijnfilms op Netflix

Valentijnsdag is natuurlijk bij uitstek de dag om met je geliefde door te brengen. En hoe leuk is het om 's avonds samen op de bank te duiken met een romantische film? Alleen dan rest er nog de vraag welke film je gaat kijken, want met The Notebook maak je je vriend waarschijnlijk niet blij... Wij schieten je te hulp! Op Netflix staan namelijk veel grappige, romantische films waar jullie beiden van kunnen genieten! 

Heb je zin om juist wel helemaal weg te zwijmelen bij romantische films? Of ben je juist in een anti-valentijn mood, ook dan hebben we filmtips voor jou!

Blended

De humor van Adam Sandler moet je liggen, maar als je daarvan houdt dan is deze film zeker een aanrader! Daarbij komt dat zijn chemie met tegenspeelster Drew Barrymore overduidelijk is. Geen wonder dat de twee al meerder films samen hebben gemaakt. Blended is een leuke, luchtige film om tijdens Valentijnsdag te kijken. De hoofdpersonages Lauren en Jim willen elkaar na een vreselijke blinde date nooit meer zien. Maar wanneer zowel Lauren als Jim afzonderlijk van elkaar een familievakantie boeken komen ze samen terecht op een luxe Afrikaans safari resort.

Bron: Warner Bros.

The Ugly Truth

Een leuk plot? Check. Leuke personages? Check. Gerald Butler? CHECK! Deze grappige film is perfect om met jouw Valentijn te kijken op Valentijnsdag. Abby Richter is een ochtendshow producer die heilig gelooft in de liefde. Ze heeft haar zoektocht naar de perfecte man nog niet opgegeven.  Haar carrière heeft haar nog geen windeieren gelegd… totdat de macho Mike Chadway in dienst genomen wordt. Hij belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en altijd duidelijk te maken.

Bron: Columbia Pictures

Did You Hear About the Morgans?

Hugh Grant en Sarah Jessica Parker zijn beide geen onbekende in het komediegenre en hun krachten gecombineerd zorgt voor de grappige film Did You Hear About the Morgans?. Deze film heeft humor die zowel jij als je partner kan waarderen en de nadruk ligt niet te veel op de romantiek. Een leuke film dus om samen met Valentijnsdag te kijken! Meryl en Paul Morgan zijn een zeer succesvol stel uit Manhattan, waarvan het bijna perfecte leven maar één scheurtje vertoont, namelijk hun falende huwelijk. Op een dag zijn ze getuige van een moord en worden ze het doelwit van een huurmoordenaar. Uit bescherming worden de Morgans door de politie verplaatst naar een klein dorpje in Wyoming. De relatie die al op instorten stond, lijkt nu volledig te stranden in de Rocky Mountains…

Bron: Columbia Pictures

Just Go With It

Ook bij deze film draait het vooral om de humor! Plastisch chirurg Danny heeft een makkelijke manier gevonden om vrouwen te versieren. Hij vertelt hen dat hij ongelukkig getrouwd is. Hij wordt echter verliefd op een veel jongere schooljuf en wanneer zij in zijn broekzak een trouwring vindt, moet hij haar dezelfde leugen vertellen die hij eerder gebruikte. Hij schakelt zijn assistente Katherine en zelfs haar kinderen in, om zijn nieuwe geliefde van zijn leugen te overtuigen. Nadien trekken ze met zijn allen naar Hawaii en dit weekend zal het leven van iedereen veranderen.

Bron: Columbia Pictures

Hartenstrijd

Voor de liefhebbers van Nederlandse films heeft Netflix de film Hartenstrijd in de aanbieding. Dit is een vrolijke, grappige film die verschillende verhaallijnen en karakters volgt. Wedden dat jij en je partner allebei van deze film kunnen genieten? In Hartenstrijd wordt motoragente Tina voor de zoveelste keer teleurgesteld door de liefde. De maat is vol en van dat moment bindt ze zich niet meer aan een man en gaat ze alleen nog daten voor de seks. Haar beste vriendin Fleurtje - de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland - moet dan maar het emotionele vlak bevredigen. Aan de andere kant is er de uiterst charmante kroegbaas Sven, die een weddenschap met zijn vriend Dennis sluit om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Tina en Sven worden elkaars 'experiment.'

Bron: 2CFilm

The Bounty Hunter

Deze leuke film heeft voor iedereen wat wils. Voor de man zit er voldoende actie in en voor de vrouw genoeg humor en romantiek (of andersom natuurlijk). Een perfecte film om met Valentijnsdag te kijken! Milo Boyd is een mislukte premiejager. Hij krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn ex-vrouw, verslaggeefster Nicole Hurley, op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanneer Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. Ze vliegen elkaar constant in de haren, totdat ze moeten rennen voor hun leven. Ze dachten dat hun gelofte van in-voor-en-tegenspoed zwaar was, maar in leven blijven is nog veel zwaarder.

Bron: Columbia Pictures

Killers

Ook deze film is leuk om met je partner te kijken! Deze film combineert actie met humor én romantiek. De Amerikaanse toeriste Jen ontmoet tijdens een vakantie aan de Côte d’ Azur haar ideale man, Spencer. Het stel besluit al snel te trouwen. Bij terugkomst in Amerika staat hun idyllische leventje al snel op zijn kop als ze erachter komen dat hun buren wellicht huurmoordenaars zijn die het op hun leven lijken te hebben gemunt… Spencer’s verleden haalt hen in en Jen moet alles uit de kast halen om haar huwelijk te overleven.

Bron: Lionsgate

Coming to America

Deze film focust zich voornamelijk op de humor en met Eddie Murphy zit je altijd goed! Een leuke film dus om Valentijnsdag mee door te brengen. Akeem is een rijke en verwende Afrikaanse prins. Op zijn 21ste verjaardag ontmoet hij de vrouw waar hij mee moet gaan trouwen. Echter wil hij geen vrouw die op alles ja en amen zegt, hij wil een vrouw die hij kan respecteren voor haar intelligentie en karakter. Hij besluit om naar Amerika te gaan om daar de perfecte vrouw te vinden. 

Bron: Paramount Pictures

Forgetting Sarah Marshall

De leuke acteur Jason Segel (bekend van o.a.) How I Met Your Mother speelt de hoofdrol in deze komedie. Daarnaast kun je bij het kijken van deze film ook nog eens genieten van het eiland Hawaii. Misschien een idee voor jullie volgende vakantie?

Hoe verwerk je een pijnlijke liefdesbreuk en word je als man echt volwassen? Door het onderwerp van je jarenlange aanbidding zo snel mogelijk te vergeten! Helaas wil dat voor de aanmodderende muzikant Peter Bretter niet zo gauw lukken. Na vijf lange, prachtige jaren met zijn beroemde vriendin, tv-ster Sarah Marshall, stort zijn wereld in. Ze dumpt hem voor ''die kerel'' van ''die band'' en Peter blijft onthutst achter. Peter besluit om een vakantie naar Hawaii te boeken, om over de breuk heen te komen. Hij weet echter niet dat hij terechtkomt in hetzelfde resort als Sarah en dat Sarah daar met haar nieuwe vriend verblijft...

Bron: Universal Pictures

Hitch

Tot slot kunnen wij de film Hitch aanraden. Met Will Smith zit je altijd goed en de humor in deze film is geweldig! Alex 'Hitch' Hitchens werkt als 'dating doctor' met gegarandeerd succes! Hij weet de meest onmogelijke mensen aan elkaar te koppelen en heeft al vele mannen geholpen om de vrouw van hun dromen voor zich te winnen. Zijn nieuwste klant is de saaie accountant Albert, die een oogje heeft op de adembenemende Allegra Cole. Allegra wordt echter overal gevolgd door de mooie en slimme roddeljournaliste Sara, die maar wat graag via Allegra en Albert achter de identiteit van de 'dating doctor' van New York wil komen. Hitch wordt tot over zijn oren verliefd op Sara, maar wil tegelijkertijd niet ontmaskerd worden.

Bron: Columbia Pictures

Lees ook: De zoetste Valentijn boeken

Nieuwste artikelen

  • Wat eten we vanavond - Mama Baas

  • Gelukkige dagen - Renée van Marissing

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

  • Er was ook eens….- Milouska Meulens

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • 10 romantische films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen