Top 12 romantische series op Netflix

Sinds de komst van Netflix hebben wij al heel wat series gebinged! Met name vinden wij het heerlijk om even helemaal weg te zwijmelen bij romantische series. Drama, liefde, romantiek en soms zelfs een vleugje fantasy... Wij houden ervan! Ben jij ook zo gek op romantische series? Lees dan snel verder! Wij hebben de top 12 romantische series op Netflix onder elkaar gezet. Deze series zijn perfect om te bingen!

12. Sweet Magnolias

Op nummer 12 staat de serie Sweet Magnolias! Als je van een romantische serie houdt die zich afspeelt in een klein dorpje, dan is Sweet Magnolias iets voor jou! Het verhaal speelt zich af in het lieflijke stadje Serenity. In dit stadje wonen de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue. Deze drie powervrouwen worden ook wel de sweet magnolias genoemd, maar ook deze vrouwen krijgen te maken met vele uitdagingen op het gebied van relaties, familie en carrière. Zo gaat Maddie scheiden van haar man Bill, nadat hij is vreemd gegaan met zijn doktersassistente Noreen.

Bron: Netflix

11. Dawson's Creek 

Dawson's Creek is al een wat oudere serie, maar zeker het kijken waard! Voor velen zal deze serie heerlijk nostalgisch zijn. Dawson's Creek liep van 1998 tot en met 2003. De serie speelt zich af in het klein dorpje Capeside. In dit dorpje wonen drie vrienden: Dawson, Joe en pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap verandert als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd....

Bron: Columbia TriStar Television

10. Once Upon A Time

In Once Upon a Time komen de meest bekende sprookjesfiguren tot leven. In deze serie komen sprookjesachtige romances voor en vinden veel karakters hun ware liefde. In deze serie kan liefde alles overwinnen! Op de 28ste verjaardag van Emma Swan staat ineens het jongetje Henry voor haar deur. Hij beweert haar zoon te zijn die ze 10 jaar geleden ter adoptie heeft afgestaan. Henry is ervan overtuigd dat Emma's ouders niemand minder dan Sneeuwwitje en Prins Charming zijn en dat ze voorbestemd is om een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft hem niet, maar gaat toch met hem mee naar Storybrooke, waar ze onder andere de mysterieuze mr. Gold en de burgemeester Regina Mills ontmoet. Volgens Henry zijn dit allemaal sprookjesfiguren en is de adoptiemoeder van Henry, burgemeester Regina, niemand minder dan de Boze Koningin!

Bron: ABC Studios

9. Chesapeake Shores

Chesapeake Shores wordt gemaakt door Hallmark Channel, inderdaad hetzelfde netwerk als de heerlijk romantische kerstfilms die we van Hallmark gewend zijn! Ook Chesapeake Shores is een heerlijke serie waar je even helemaal bij weg kan zwijmelen. Romantiek ten top! In de serie keert Abby O'Brien Winters terug naar het dorpje Chesapeake Shores nadat ze een telefoontje kreeg van haar zus Jess, die de herberg heeft gerenoveerd. De herberg loopt niet goed en Abby probeert met haar zus de herberg te redden. Als ze terugkeert krijgt ze niet alleen te maken met haar familie, maar ook met Trace Riley, de man die ze 10 jaar geleden verlaten heeft. Trace vormt in eerste instantie een obstakel, maar wordt al snel een bondgenoot en een tweede kans om ware liefde te vinden.

Bron: Hallmark

8. When Calls the Heart

Nog een romantische serie die van Hallmark afkomstig is, is When Calls the Heart. Zwijmelen gegarandeerd! Elizabeth Thatcher is een jonge vrouw die uit een rijke familie komt. Ze verhuist naar het kleine stadje Coal Valley om daar de nieuwe lerares te worden. Ze heeft moeite om zich aan te passen aan het leven aan de westelijke grens. Langzaamaan maakt ze nieuwe vrienden, waaronder de politieagent Jack Thornton.

Bron: Crown Media

7. Anne With an E

De liefhebbers van een romantisch drama zitten goed met Anne With an E!  Anne is een weesmeisje dat na in vele opvangtehuizen gewoond te hebben eindelijk wordt geadopteerd door een familie in Green Gables, Canada. Deze familie bestaat uit broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert. Echter, hebben ze niet om een meisje gevraagd, maar om een jongen die mee kan helpen op het land. Anne is naast een meisje ook nog eens heel bijzonder. Zij is erg wijs en praat ook wijs, dit wordt niet door iedereen in het dorp gewaardeerd.

Bron: Canadian Broadcasting Corporation (CBC)

6. Gilmore Girls

Wie kent de geweldige serie Gilmore Girls niet? Deze serie moet je gezien hebben als je houdt van romantische series! In de serie volgen we de 32-jarige Lorelai en haar 16-jarige dochter. Ze wonen samen in het dorpje Stars Hollow. Ze is uitbaatster van de historische Independence Inn en ze is de beste vriendin, vertrouwelinge en mentor van haar dochter. Wat Lorelai vooral wil, is dat haar dochter niet dezelfde fouten maakt als zijzelf toen ze een tiener was. 

Bron: Warner Bros. Television

5. Virgin River

In de romantische serie Virgin River verhuist Melinda Monroe van Los Angeles naar een klein dorp dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit niet klopt. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Bron: Netflix

4. Jane the Virgin

Heb je zin in een romantische komedieserie? Dan is Jane the Virgin de serie voor jou! In de serie volgen we Jane. Als sinds kleins af aan zweerde ze dat ze maagd zou blijven tot het huwelijk. Ze is nu 23 en haar verloofde is bereid om op haar te wachten. Samen hebben ze hun leven op de rit. Maar dan, door een fout in het ziekenhuis tijdens een medische routinecheck, is Jane ineens zwanger! Tot overmaat van ramp is de vader van de baby haar vorige liefde en huidige baas Rafael. En Jane’s eigen vader, die ze nog nooit ontmoet heeft, blijkt de ster te zijn in haar favoriete televisieserie. Het is alsof haar leven een soapserie is geworden waarin Jane zelf de ster is.

Bron: Warner Bros. Television

3. Love

Op de derde plaats in onze top 12 romantische series op Netflix staat de serie Love! Deze serie bevat veel humor en uiteraard ook romantiek! De serie laat zien dat een relatie niet altijd van een leien dakje gaat. In deze serie maken we kennis met de rebelse Mickey en de goedgeluimde Gus die alle sensaties, maar ook alle kwellingen van moderne relaties ondergaan.

Bron: Netflix

2. Outlander

Outlander heeft een ontzettend meeslepend verhaal en de liefde die tussen Jamie en Claire ontstaat is prachtig! De serie gaat over de pasgetroude verpleegster Claire. Ze leeft in het jaar 1945. Maar dan wordt ze op een dag wakker in het Schotland van 1743. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de moedige en charmante Jamie Fraser ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet twijfelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Bron: Sony Pictures Television 

1. Bridgerton

Op nummer 1 staat, hoe kan het ook bijna anders, de serie Bridgerton! Bij deze heerlijke serie kun je niet alleen wegzwijmelen bij alle prachtige kostuums en decors, maar zeker ook bij de liefde tussen Simon Basset en Daphne Bridgerton. Het verhaal gaat over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en haar vooruitzichten lijken hoopvol. Maar dan begint haar broer potentiële kandidaten uit te sluiten en schrijft de mysterieuze Lady Whitledown in een high society roddelblad negatief over Daphne. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de eeuwige vrijgezel Simon Basset, de Duke of Hastings, leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen. 

Bron: Netflix, Shondaland

 

Lees ook: 12 romantische fantasy series

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen