Alle Disney live action films over prinsessen gerankt

Dat Disney een hele hoop magische films maakt, weten we allemaal al lang. Films over goed, slecht, sprookjes en bijzondere wezens zijn bij de producent aan de orde van de dag. Al sinds 1937 is de Walt Disney Company eentje om in de gaten te houden, sinds Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit kwam. Sindsdien zijn er talloze geanimeerde (prinsessen) films uitgekomen, maar van de favoriete klassiekers zijn ook live action remakes gemaakt. In dit artikel lees je wat alle Disney live action films over prinsessen zijn en welke volgens ons de beste is.

6. Mulan (2020)

Technisch gezien is Mulan helemaal geen prinses en hoort ze dus niet in dit rijtje thuis. Toch wordt de naam vaak in één adem met de prinsessenfilms genoemd, waardoor we hem door de vingers zien. Mulan is een jonge vrouw uit China die de plek van haar vader inneemt wanneer hij naar het front moet. Omdat hij geen zoons heeft, moet hij zelf, maar hij is oud en slecht ter been. Om zijn leven te redden gaat Mulan in zijn plaats en doet ze alsof ze een man is. Als iemand achter haar bedrog komt, zal het namelijk haar dood betekenen...

De live action film van Mulan is vooral een mooie versie van de Chinese legende. Als remake van Mulan (1998) valt hij tegen, vooral omdat twee hele belangrijke personages uit de animatiefilm weggehaald zijn: generaal Shang (waar Mulan verliefd op wordt) en Mushu het draakje. Deze twee karakters zorgden voor humor en vrolijkheid in de originele film en het feit dat Mulan (2020) een meer historische kant op is gegaan, maakt het een heel ander soort film. Toch is het een heel mooie productie die iedereen gezien moet hebben!

Bron: Walt Disney Studios

 

5. Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Oké, deze film gaat dan natuurlijk over Maleficent en Aurora heeft niet de hoofdrol in het verhaal, maar toch speelt zij een grote rol. Inmiddels is Aurora geen prinses meer maar een heuse koningin. Qua ontwikkeling in het personage van Aurora gebeurt er niet zo veel, maar de film is prachtig gemaakt en een echt spektakel om naar te kijken.

Het verhaal gaat over Maleficent, de slechterik uit Sleeping Beauty (Doornroosje, 1959). We kennen haar in deze film al van Maleficent (2014) en de basis voor het verhaal staat dus al. De Dark Fey komen naar het koninkrijk: gevaarlijke feeën die de baas willen zijn en kunnen doen wat ze willen. Omdat Maleficent inmiddels meer goed dan slecht is, helpt ze Aurora om haar rijk te beschermen.

Bron: Walt Disney Studios

 

4. Aladdin (2019)

Ook hier is de prinses dan misschien niet de hoofdpersoon, maar het verhaal gaat wel degelijk over prinses Jasmine. Aladdin ziet haar en wordt op slag verliefd op de mooie en lieve prinses. Hij zou er alles voor over hebben om een kans bij haar te maken. Zelfs één van de drie wensen die hij mag doen bij de geest uit de lamp! Is het genoeg om Jasmine aan de haak te slaan? Dat weten we natuurlijk eigenlijk al uit de animatiefilm uit 1992, maar dat maakt het zeker niet minder leuk om naar deze live action film te kijken!

Aladdin (2019) is een prachtig kleurrijk avontuur met mooie liedjes en een set die adembenemend is. Naomi Watts schittert als de mooie en onafhankelijke prinses Jasmine. 

Bron: Walt Disney Studios

 

3. Maleficent (2014)

In deze film leerden we Maleficent van een heel andere kant kennen. Het verhaal laat, net als Sleeping Beauty, zien dat er een prinses geboren wordt. Maleficent is niet uitgenodigd en besluit langs te gaan bij het feest om het kind een cadeau te geven. Helaas is het niets om blij mee te zijn; het is namelijk een vloek voor de jonge prinses! Het lijkt er op dat de hoofdpersoon door en door slecht is, maar langzamerhand kom je meer over haar en haar verleden te weten. Ook zie je hoe ze de jonge Aurora in de gaten houdt en zelfs een beetje voor haar zorgt. Zo slecht is deze fairy dus niet!

In Maleficent zien we Aurora opgroeien en een band vormen met de hoofdpersoon. De twee leren van elkaar te houden, ondanks de vloek die tussen hen in staat. De vloek waar Aurora nog niets over weet... Maleficent is een prachtige film met een uitstekende cast die voor iedere sprookjesliefhebber een must see is. 

Bron: Walt Disney Studios

 

2. Cinderella (2015)

In deze live action remake van Assepoester (1950) zien we goed hoe lief en goed Cinderella eigenlijk is. Ondanks het gedrag van haar vreselijke stiefmoeder en -zussen doet ze alles voor hen en klaagt ze niet. Ze is ook heel dankbaar voor alles wat ze wel heeft en we weten zeker dat haar Goede Fee blij is met hoe gelukkig Cinderella is met haar geschenken. Dat de prins zich tot haar aangetrokken voelt snappen we ook.

Lily James straalt in de rol van deze lieve jonge vrouw en ook tegenspeler Richard Madden is een geweldige prins. Alles aan deze live action remake is mooi, van de prachtige jurken tot het verhaal, de personages en de omgeving waarin het zich afspeelt.

Bron: Walt Disney Studios

 

1. Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast was de eerste prinsessen live action film en misschien wel meteen de beste. Alles aan deze film is oogverblindend: van Emma Watson tot de zang, de CGI die gebruikt is om het Beest en de andere kasteelbewoners te maken en de kostuums die de personages dragen - er is niets aan Beauty and the Beast wat niet geweldig is. Het verhaal van de jonge vrouw die de plaats van haar vader inneemt is zeer geliefd, helemaal omdat ze langs het uiterlijk van de prins kan kijken en toch van hem leert te houden.

Beauty and the Beast is een heerlijke en prachtige film over geduld, acceptatie en liefde. Iedereen zou deze live action prinsessenfilm moeten kijken (al kunnen wij ons niet voorstellen dat er mensen zijn die dit pareltje nog niet gezien hebben!)

Bron: Walt Disney Studios

 

Eigenlijk zijn al deze live action films prachtig! Heb jij ze allemaal al meer dan eens gezien en ben je nog steeds verliefd op de settings, de kostuums en de romance? Geen zorgen, want er komen nog een aantal Disney live action films over prinsessen aan, zoals The Little Mermaid en Rapunzel! De complete lijst met aankomende Disney live action remakes zie je hier. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Bron: Walt Disney Studios

Lees ook: Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

Zoek in artikelen