De 9 beste Amazon Prime Original series

Er komen ieder jaar zoveel nieuwe series uit dat er altijd wel iets tussen zit om te kijken. Ook op streamingdiensten zoals Amazon Prime worden steeds nieuwe toppers toegevoegd. Juist daarom kan het lastig zijn om je volgende serie te kiezen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de beste Amazon Prime Original series voor je op een rijtje gezet. Kies er maar een uit! 

The Marvelous Mrs. Maisel
New York, 1958. Midge Maisel is goed op weg. Man, kinderen, en elegante Jom Kippoer diners in hun Upper West Side appartement. Maar als haar leven een verrassende wending neemt, moet ze snel beslissen wat ze nog meer kan – en van huisvrouw naar cabaretière vindt iedereen een wilde keuze, behalve zij. The Marvelous Mrs. Maisel hoort zeker in het rijtje thuis van beste Amazon Prime Original series. 

Bron: Amazon Prime

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Een episch drama dat zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' afspeelt, volgt een ensemble van bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde.

Bron: Amazon Prime

The Boys
Ook deze superhelden serie hoort in het rijtje met beste Amazon Prime Original series thuis! The Boys gaat over een wereld waarin superhelden onder de hoede van een commercieel bedrijf hun krachten inzetten. Tegenover het publiek presenteren ze zich als helden, maar achter de schermen misbruiken de superhelden en het bedrijf hun krachten.

Bron: Amazon Prime

The Expanse
The Expanse is een thriller die zich 200 jaar in de toekomst afspeelt, nadat de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd. Een geharde detective (Thomas Jane, Hung) en een kapitein van een schip (Steven Strait, Magic City) bundelen hun krachten voor een opdracht die begint met een vermiste jonge vrouw en evolueert naar een race door het zonnestelsel om de grootste samenzwering die de mens ooit heeft gezien bloot te leggen. 
Bron: Amazon Prime

Good Omens
Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden! Good Omens hoort zeker op de lijst met beste Amazon Prime Original series. 

Bron: Amazon Prime

The Wheel of Time
In het begin maakte de Schepper het Rad des Tijds, wat een patroon weeft waarin mensenlevens als draden in een groot geheel geweven worden. Het Rad des Tijds blijft draaien… In deze wereld worden mensen opnieuw geboren zonder enige kennis van hun voorgaande levens: reïncarnatie is heel gewoon in de kringloop van het leven. Wanneer een krachtige magiër genaamd Moiraine op zoek gaat naar de Herrezen Draak, zet zij met haar boodschap de levens van een aantal jongeren op zijn kop. Eén van hen is de Draak, de enige die het tegen de gevreesde Duistere op kan nemen… Ook deze fantasy serie hoort in het rijtje van beste Amazon Prime Original series.  

Bron: Amazon Prime

American Gods
American Gods is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Het verhaal is een strijd tussen de oude Goden tegen de nieuwe Goden. Shadows leven is een chaos: zijn vrouw overlijdt in een auto ongeluk vlak voordat hij vrijkomt uit de gevangenis. Op weg naar zijn opvanghuis ontmoet hij Mister Wednesday die wil dat Shadow zijn “klusjesman” wordt. Aangezien Shadow weinig anders kan gaat hij in op het aanbod en vanaf dat moment is hij één van de marionetten in de grote strijd van de Amerikaanse Goden.

Bron: Amazon Prime

Jack Ryan
Wanneer CIA analist Jack Ryan (John Krasinski) zijn veilige bureau moet inruilen voor een dodelijk kat-en-muisspelletje dat hem tussen Europa en het Midden-Oosten heen- en weerslingert, moet hij er alles aan doen om een terroristische aanval tegen de V.S. te stoppen. 

Bron: Amazon Prime

Star Trek Picard
In Star Trek: Picard hervat Sir Patrick Stewart de iconische rol van Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen speelde in Star Trek: The Next Generation. De nieuwe serie volgt dit iconische personage in het volgende hoofdstuk van zijn leven. Picard leidde een missie die de Romulanen van Romulus moest redden. Er vond echter een tragedie plaats, waardoor hij stopte bij Starfleet en zich terugtrok in zijn wijngaard. Nu voeren de Romulanen experimenten uit op mensen die een Borg zijn geweest. Een van die mensen is Dahj.

Bron: Amazon Prime

Lees ook: De leukste Scifi Young Adult films gebaseerd op het boek

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Grip op koolhydraten - Yvonne Lemmers

  • Recensie: Vals

  • Recensie: 12 Years A Slave (DVD)

Zoek in artikelen