11 Series zoals Bridgerton

Heb jij ook zo genoten van het tweede seizoen van Bridgerton? Wil je opnieuw duiken in een heerlijke kostuumdrama en kan je niet wachten op het derde seizoen? Geen zorgen, wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen en zijn op zoek gegaan naar de leukste series zoals Bridgerton. Met tips als The Gilded AgeSanditon en natuurlijk de Bridgerton prequel kun je het hopelijk volhouden tot dat het derde seizoen van Bridgerton te zien is. 

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (via Netflix)
Krijg jij geen genoeg van Bridgerton? Dan is het maar goed dat de prequel van de populaire serie nu uit is! In Queen Charlotte: A Bridgerton Story volgen we de jonge koningin Charlotte als ze in het huwelijksbootje stapt met koning George. Dit liefdesverhaal tussen de twee jonge leiders zorgt voor een maatschappelijke verschuiving.

Bron: Netflix

Pride and Prejudice (via Amazon Prime)
De welgestelde Mr. Bingley komt in de buurt wonen en heeft zijn vriend Mr. Darcy meegenomen. De komst van de jonge aristocraat Darcy veroorzaakt grote opschudding in het gezin Bennet, met vijf dochters in de huwbare leeftijd. Vooral Mrs. Bennet is ervan overtuigd dat een van haar dochters het hart van de rijke vrijgezel zal weten te veroveren. De intelligente en ironische Elizabeth lijkt de uitverkorene. Maar Elizabeth laat zich leiden door haar vooroordeel naar aanleiding van de roddels die in de kleine gemeenschap de ronde doen en wijst hem af. De trots van beide jonge mensen zorgt voor vele onderlinge misverstanden. Maar er zijn nog meer potentiele huwelijkskandidaten die hun opwachting maken. De geestelijke Mr. Collins, die na de dood van Mr. Bennet alles zal erven, en de legerofficier Wickham.

Bron: BBC

Sanditon (via NPO Start)
Sanditon is een plek die snel verandert. Dit ooit slaperige vissersdorp verandert in een modieus kuuroord. Daarnaast verandert de impulsieve en onconventionele Charlotte Heywood, die haar rustige landelijke huis inruilt voor de intriges en dalliances van een badplaats dat nog in de maak is. Het plot draait en draait terwijl verborgen agenda's worden onthult van personages wiens fortuin afhangt van het commerciële succes van Sanditon. Mensen zoals de visionaire ondernemer Tom Parker, erfgename van gemengd ras, Miss Lambe, en charismatische maar gecompliceerde Sidney Parker. Volg Charlotte's reis om zichzelf te ontdekken.

Bron: ITV 

Outlander ( via Netflix)
Outlander volgt het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743. Ze komt terecht in een onbekende en levensbedreigende wereld. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser - een moedige en charmante jonge Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Bron: Netflix

The Great (via Hulu)
Catharina de Grote woont in de 18e eeuw op het plattenland van Rusland. Ze wordt gedwongen om te kiezen tussen haar eigen persoonlijke geluk en de toekomst van Rusland wanneer ze met een keizer trouwt.

Bron: Hulu

Gentleman Jack (via HBO Max)
Om Shibden Hall in zijn oude glorie te herstellen moet Anne haar kolenmijnen heropenen en trouwen. De charismatische en doelbewuste Anne Lister - die zich met haar hoofd in het zwart gekleed heeft en zich een weg naar de hogere kringen genoot - is niet van plan met een man te trouwen.

Bron: HBO

Dickinson (via Apple TV+)
Dickinson is een serie die zich in de 19e eeuw afspeelt rond de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson. Het verhaal vertaalt de knellende banden van de samenleving, genderrollen en gezin door de ogen van de dichteres, die op briljante wijze gespeeld wordt door Hailee Steinfeld.

Bron: Apple TV+

Downton Abbey (via Netflix) 
Het is april 1912. Robert Crawley (Hugh Bonneville) is de Graaf van Grantham, en daarmee ook de beheerder van de Downton Abbey, het grote landhuis en grondgebied dat bij de titel hoort. Robert is getrouwd met de rijke Amerikaanse Cora Levinson (Elizabeth McGovern). De titels en bezittingen kunnen alleen op een mannelijke erfgenaam worden overgedragen, maar Robert en Cora hebben alleen drie dochters. De serie begint met het nieuws dat de twee meest directe mannelijke erfgenamen zijn gezonken met de Titanic. Hierdoor komt verre verwant Matthew Crawley (Dan Stevens) in beeld, een middenstander. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het immers ook de plek waar de bedienden - binnen een strikte hiërarchie - hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes.

Bron: Netflix

Vanity Fair (via NPO Start)
Gedurende de Napoleontische oorlogen, probeert Becky Sharp te ontsnappen aan armoede. Haar verhaal van misdaad, vrolijkheid, liefde, lachen, vals spelen, vechten en dansen brengt haar helemaal tot het hof van koning George IV…

Bron: ITV

The Gilded Age (HBO Max)
The Gilded Age speelt zich af in 1882 in de Verenigde Staten. De onschuldige en naïeve Marian Brook reist naar New York om bij haar tantes te gaan wonen, de weduwe Agnes van Rhijn en haar ongehuwde zus Ada. De tantes turen wantrouwig door een spleetje in de gordijnen, want de nieuwe overburen arriveren, de familie Russell. Het net nieuwe huis is een kitscherig paleis, waar Agnes op neerkijkt, want de familie Russell is ‘nieuw geld’. En nieuw, dat is niks.

Bron: HBO Max

Victoria (via NPO Start)
In deze tv-serie volgen we het leven van een jonge Queen Victoria, van het moment waarop ze tot koningin wordt gekroond, op de prille leeftijd van achttien, tot haar innige vriendschap met Lord Melbourne die haar mentor is tijdens die belangrijke eerste jaren op de troon. Nu ze de machtigste en rijkste jongedame van Europa is, dingen er vele mannen naar haar hand. Victoria heeft echter slechts oog voor één man: de veel oudere Lord Melbourne. Het is een onmogelijke liefde. Pas wanneer ze Prins Albert ontmoet, valt ze langzaam maar zeker voor de charmes van een andere man…

Bron: Dutch Filmworks

Lees ook: Top 12 romantische series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

  • Op zoek naar roem - Soman Chainani

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen