8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

Hoe heerlijk is het om even te verdwijnen in een nieuwe Young Adult serie? Deze series kijken altijd lekker weg, met prille relaties, goede dialogen en soms zelfs nog een fantasy ondertoon. Maar welke nieuwe zijn er nu te zien die jij echt niet mag missen? Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar 8 nieuwe Young Adult series die je echt niet mag missen. Plan maar alvast een avondje in! 

Never Have I Ever - Netflix
Deze grappige en herkenbare serie heeft inmiddels drie seizoenen van ieder tien afleveringen op Netflix staan! De Indisch-Amerikaanse tiener Devi Vishwakumar heeft twee beste vriendinnen, de Oost-Aziatisch Eleanor en de half zwarte, half witte lesbienne Fabiola. Bij de leerlingen op hun middelbare school Sherman Oaks staan ze bekend als de UN, vanwege hun slimheid en diversiteit. Na een traumatisch jaar wil Devi populair zijn in plaats van een buienbeentje, maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Never Have I Ever: 

The Summer I Turned Pretty - Amazon Prime
Het eerste seizoen van zeven afleveringen is op Prime te bekijken! In 'The Summer I Turned Pretty' volgen we Isabel 'Belly' Conklin. Elke zomer brengt ze samen met haar mama en oudere broer de vakantie door in het charmante badplaatsje Cousin's Beach. Ook haar mama's jeugdvriendin Susannah en haar twee zonen, Conrad en Jeremia, gaan telkens mee op de jaarlijkse strandtrip. Van kleins af aan kan Belly het al goed met de broers vinden, maar deze zomer hebben zowel Conrad als Jeremia ineens gevoelens voor haar!

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Summer I Turned Pretty: 

Heartstopper - Netflix
Het eerste seizoen is te zien op Netflix en het tweede seizoen is al aangekonigd! Als de zachtaardige Charlie en de rugbyliefhebbende Nick elkaar op de middelbare school ontmoeten, ontdekken ze al snel dat hun onwaarschijnlijke vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Charlie, Nick en hun vriendenkring moeten de reis van zelfontdekking en acceptatie afleggen. Ze steunen elkaar bij het vinden van hun meest authentieke zelf.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Heartstopper: 

Love, Victor - Disney+
De drie seizoenen zijn te zien op Disney+! Victor begint als een nieuwe student aan de Creekwood High School. Tijdens zijn eigen reis van zelfontdekking moet hij verschillende uitdagingen thuis aangaan, zich aanpassen aan een nieuwe stad en worstelt hij met zijn seksuele geaardheid. Als het allemaal te veel lijkt te worden, neemt hij contact op met Simon om hem te helpen bij het navigeren door de ups en downs van de middelbare school.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Love, Victor: 

The Bastard Son & The Devil Himself - Netflix
De zestienjarige Nathan is de buitenechtelijke zoon van 's werelds gevaarlijkste heks, die een dodelijk bloedbad heeft veroorzaakt. Uit angst dat hij in de voetsporen van zijn vader zal treden, wordt Nathan zijn hele jeugd lang nauwlettend in de gaten gehouden.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Bastard Son & The Devil Himself: 

Paper Girls - Amazon Prime
Het eerste seizoen staat op Prima. Vier jonge krantenbezorgers worden in 1988 door een onverklaarbaar voorval ineens naar 2019 geslingerd. Daar komen ze oog in oog te staan met de volwassen versies van henzelf. De confrontaties die dat oplevert zijn lastiger om mee om te gaan dan uitvinden hoe ze weer naar hun eigen tijd kunnen terugkeren.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Paper Girls:  

Boo Bitch - Netflix
Bekijk het eerste seizoen op Netflix! Scholier Erika omschrijft zichzelf als ‘een muurbloempje'. Totdat ‘een noodlottige avond’ haar leven en dat van haar boezemvriendin Gia voor altijd verandert. Althans, ze zijn niet meer onder de levenden; de meiden zijn ‘deadish’. Niet levend en niet dood. Ergens tussenin, zoiets? Dan spoelt het verhaal 48 uur terug. Erika is een doodnormale scholier die met Gia – ook zo’n typische grijze muis - uitkijkt naar het leven na high school. Eigenlijk hebben ze allebei in hun scholierentijd weinig meegemaakt. Daar willen ze, voordat ze de wijde wereld intrekken, verandering in aanbrengen.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Boo Bitch:  

Stranger Things - Netflix
Vier seizoenen staan al op Netflix! In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Stranger Things:  

Lees ook: De 9 beste Amazon Prime Original series

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • Verleiding

  • De top 15 films met de beste box office openingen ooit

  • Winnen!!! DVD of Blu-Ray van Beautiful Creatures {afgelopen}

Zoek in artikelen