Onze aanraders voor Netflix in december

We weten inmiddels waar we allemaal van kunnen genieten in december, maar welke films en series mag je zeker niet missen? Wij plannen alvast een aantal Netflix-avondjes in, bijvoorbeeld voor het nieuwe seizoen van Emily in Paris of de musical Matilda! Weet je niet wat je moet kijken in december? In dit artikel zetten we onze aanraders voor december voor je op een rijtje. Wel zo makkelijk, toch?

Emily in Paris - seizoen 3 (21 december)
In het derde seizoen van Emily in Paris is er alweer een jaar verstreken sinds Emily Chicago inruilde voor de romantische lichtstad. In het nieuwe seizoen zal ze (opnieuw) enkele belangrijke keuzes moeten maken die niet alleen van belang zijn voor haar persoonlijke, maar ook voor haar professionele toekomst.

Lees hier onze recensie van het eerste seizoen van Emily in Paris. 

Bron: Netflix

Firefly Lane - seizoen 2 (2 december)
In de finale van seizoen 1 kwamen we erachter dat veertigers Tully en Kate de vriendschap hebben beëindigd. Na jaren van onafscheidelijkheid tussen Tully en Kate kwam dit nieuws als een behoorlijke verrassing. Waarom besloten ze een punt te zetten achter hun vriendschap? In het tweede seizoen krijgen we hier waarschijnlijk antwoord op. 

Lees hier onze recensie van het eerste seizoen van Firefly Lane. 

Bron: Netflix

The Witcher - Blood Origin (25 december)
De synopsis beschrijft dat het zich 1.200 jaar voor Geralt, Ciri en Yennefer afspeelt, toen het eerste prototype Witcher werd gecreëerd. Het "verkent" die creatie, en vertelt het verhaal van de gebeurtenissen die leiden tot "Conjunction of the Spheres" waar de werelden van mensen, elven en monsters samensmelten tot één wereld.

Bron: Netflix

Troll (1 december)
Troll vertelt het verhaal van een eeuwenoud wezen dat ontwaakt in het Dovregebergte. Het wezen heeft meer dan duizend jaar in gevangenschap geleefd en vernietigt alles wat hij op zijn pad tegenkomt. De Noorse hoofdstad Oslo nadert razendsnel waardoor er een oplossing moet worden gevonden om het monster te stoppen. Dat blijkt echter geen voor de hand liggende opdracht te zijn, in tegendeel.

Bron: Netflix

Lady Chatterley's Lover (2 december)
De ongelukkig getrouwde aristocrate Lady Chatterley gaat een hartstochtelijke verhouding aan met de jachtopziener op het landgoed van haar man en wordt verliefd. 

Bron: Netflix

Scrooge: A Christmas Carol (2 december)
De film gaat over Scrooge, een onvriendelijke man die nog maar één kerstavond heeft om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen.

Bron: Netflix

Pinocchio (9 december)
Het bekende verhaal van Pinocchio die graag een echt jongetje wil zijn wordt in een nieuw jasje gestoken. Deze verfilming van Netflix is een stuk duisterder dan je misschien gewend bent.

Bron: Netflix

Mathilda (25 december)
Roald Dahl's Matilda the Musical is een aankomende muzikale fantasiefilm geregisseerd door Matthew Warchus, geschreven door Dennis Kelly en gebaseerd op de gelijknamige kinderroman uit 1988 van Roald Dahl en de muzikale bewerking van het boek uit 2010. Matilda Wurmhout is zes jaar en heel erg slim. Ze kon al lezen toen ze twee was en inmiddels heeft ze alle boeken van de bibliotheek al uit. Haar ouders zijn de domste mensen op aarde: moeder leeft voor het bingospel en vader voor tweedehands auto's en soms vergeten ze hoe Matilda heet. Op school gaat het er ook erg wreed aan toe: hoofdjuf Bulstronk is een dictator die haar Olympische reputatie als kampioen kogelstootster hoog houdt door haar leerlingen aan het haar het schoolplein rond te slingeren. Matilda komt erachter dat ze over buitengewoon bijzondere krachten beschikt... en daar laat ze het gemene schoolhoofd en andere slechte grote mensen lekker van meegenieten!

Bron: Netflix

De Familie Clause 3 (7 december)
In het vervolg op ‘De Familie Claus 2’ organiseert mama een skivakantie in de bergen, tijdens de kerstperiode… Opa en Jules moeten daarom stiekem vanuit het hotel opereren om het kerstfeest alsnog door te kunnen laten gaan. De twee mannen zijn daardoor nogal afwezig tijdens de vakantie waar ze eindelijk weer eens samen zouden moesten zijn. Kleine zus Noor mist haar broer en besluit hem overal te volgen. Als zij de kerstwereld ontdekt, is de chaos compleet. Want waarom zou zij geen kerstvrouw mogen zijn, net zoals haar grote broer?

Bron: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery (23 december)
In het vervolg op Knives Out reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt. Blanc wordt opnieuw gespeeld door Daniel Craig.

Bron: Netflix

Lees ook: Deze kerstfilms komen binnenkort naar Netflix!

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat - Iris Schurmann-Mock

  • De beste chicklits volgens onze recensenten

  • Vrij zijn!

Zoek in artikelen