Korean must sees op Netflix

Het is je misschien nog niet echt opgevallen maar Netflix staat vol met Koreanse films en series. En met een goede reden, want tussen deze films en series zitten echte pareltjes. En dan hebben we het niet over de bekende Squid Game maar over iets onbekendere aanraders. Koreanse films en series zijn vaak ontzettend romantisch met mooie verhaallijnen. Wij hebben hier de beste Korean must sees voor jullie op een rijtje gezet.

Business Proposal
Dit is een grote aanrader. In de Koreaanse stijl van series is de serie ontzettend zoet en lief. De fake dating trope kennen we natuurlijk wel maar dit gecombineerd met een Pride and Prejudice vibe maakt het zeker de moeite waard. Vermomd als haar vriendin verschijnt Ha-ri op een blind date om de nieuwste prospect van haar vriendin af te schrikken, maar de plannen lopen mis als hij Ha-ri's CEO blijkt te zijn - en hij doet een aanzoek.

Bekijk hier de trailer van Business Proposal: 

Alchemy of Souls
Alchemy of Souls volgt het verhaal van een magier en huurmoordenaar genaamd Nak-su wiens ziel per ongeluk vastzit in het zwakke lichaam van Mu-deok waardoor ze geen magie meer kan beoefenen. Om zich te verstoppen wordt ze de dienstmeid van Jang Uk een adelman en een magier. Als Jang Uk leert van Nak-su haar krachten smeekt hij haar om haar leerling te worden en zo zijn eigen magische krachten te ontdekken.

Een prachtige fantasy dramaserie vol met actie, goede acteurs, mooie effecten en mooie muziek en natuurlijk romantiek!

Bekijk hier de trailer van Alchemy of Souls: 

King the Land

King the Land vertelt het verhaal van Goo Won, één van de erfgenamen van The King Group, een luxe hotelconglomeraat, die zichzelf wil bewijzen als hotel manager en glimlachen haat, en Cheon Sa-rang, een hotelierster die altijd een glimlach op haar gezicht heeft tot ze Goo Won ontmoet.

Bekijk hier de trailer van King the Land

 

Love to Hate You

De "fake dating" trope in series is een groot favoriet zo ook in Love to Hate You.

Voor een advocaat die een hekel heeft aan verliezen van mannen en een acteur op de A-lijst die vrouwen wantrouwt, betekent liefde niets - totdat ze gedwongen worden om met elkaar uit te gaan.

Bekijk hier de trailer van Love to Hate You 

Single's Inferno
Single's Inferno is een Koreaanse reality serie en gaat over negen mensen die samen op een eiland wonen en de liefde van hun leven proberen te vinden.

Bekijk hier de trailer van Single's Inferno: 

Extraordinary Attorney Woo
Buitengewone advocaat Woo vertelt het verhaal van Woo Young-woo, een autistische advocaat die wordt opgevoed door haar alleenstaande vader. Ze groeit op met een vriend op school, Dong Geu-ra-mi, een excentrieke meid die haar beschermt tegen pestkoppen op school. Ze studeert af als beste van haar rechtenstudie aan de Seoul National University.

Bekijk hier de trailer van Extraordinary Attorney Woo: 

Crash Landing on You
Een Zuid-Koreaanse erfgename komt door een ongelukje tijdens het paragliden terecht in Noord-Korea -- en in het leven van een legerofficier die haar helpt onderduiken. Kijk zoveel je wilt. Liefde kent geen grenzen in deze stormachtige romance met supersterren Hyun Bin en Son Ye-jin.

Bekijk hier de trailer van Crash Landing on You: 

Run on
Als je zoekt naar een serie waarbij de twee hoofdpersonages geweldige chemie hebben dan heb je die hierbij gevonden. Een liefdesverhaal tussen Ki Sun-Gyeom en Oh Mi-Joo. Ki Sun-Gyeom was ooit een populaire sprinter voor het nationale team. Vanwege een zaak stopte hij met de sport. Hij begint dan te werken als een sport-agent.

Bekijk hier de trailer van Run On: 

Romance is a Bonus Book
Soms een beetje warrig maar het is een lieve romantische komedie serie met leuk acteerwerk. Een getalenteerde schrijver, de jongste hoofdredacteur ooit bij zijn uitgeverij, raakt verwikkeld in het leven van een voormalige copywriter die op zoek is naar een baan. 

Bekijk hier de trailer van Romance is a Bonus Book: 

Crash Course in Romance
Vroeger was Nam Haeng-seon een nationale atleet. Nu runt ze, met een positieve persoonlijkheid en een onbeperkt uithoudingsvermogen, een bijgerechtenwinkel. Wanneer haar dochter bijles nodig heeft voor een toelatingsexamen, ontmoet ze de beroemde en populaire Choi Chi-yeol.

Bekijk hier de trailer van Crash Course in Romance: 

It's Okay to Not Be Okay
It's Okay to Not Be Okay draait rond Moon Gang-tae en Ko Mun-yeong: twee volwassenen die op het eerste zicht niet veel met elkaar gemeenschappelijk hebben. Toch blijkt bij hun ontmoeting dat ze één grote factor van verbinding hebben: jeugdtrauma's en mentale moeilijkheden.

Bekijk hier de trailer van It's Okay to Not be Okay: 

Our Beloved Summer
Twee middelbare scholieren filmen een documentaire die viraal gaat. Jaren later belanden de twee ruziënde ex-geliefden opnieuw voor de camera — en in elkaars leven. Kijk zoveel je wilt. Totaal verschillende karakters komen samen in deze romcom met Choi Woo-shik en Kim Da-mi.

Bekijk hier de trailer van Our Beloved Summer: 

The Uncanny Counter
Een groep bovennatuurlijke demonen jagers genaamd "Counters" elk met een unieke vaardigheid, vermomd als medewerkers van een noodle restaurant jagen op geesten die de gewone wereld terroriseren.

Bekijk hier de trailer van The Uncanny Counter: 

Lees ook: 5 rare series op Netflix waarbij je je afvraagt wat je nu net gezien hebt

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • Katherine Heigl heeft een idee voor een 27 Dresses sequel

  • Recensie: Op een ochtend

  • Recensie: Herfstdaden

Zoek in artikelen