Winnen: 10x Het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 'De Zeven Zussen'

Aan het einde van 2018 mochten wij eindelijk aan jullie bekendmaken welk boek het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 is geworden. Met trots konden wij zeggen dat De Zeven Zussen van Lucinda Riley deze felbegeerde titel wist binnen te slepen. Om dit met jullie te vieren mogen wij, van uitgeverij Xander, 10 exemplaren van het boek aan jullie weggeven!

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Het oordeel van de jury

Na een korte discussie was de jury het er over eens dat maar één boek de winnaar kon zijn en dat De Zeven Zussen alles in zich heeft om het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 te zijn! Het onderwerp in De Zeven Zussen, het op zoek gaan naar jezelf, is niet heel origineel. Maar Lucinda Riley weet het wel op een verrassende manier uit te werken door de verschillende zussen die op het toneel verschijnen en de afwisseling van het heden en het verleden. In dit deel draait het vooral om Maia en kom je veel over haar leven te weten. Maar ook overgrootmoeder Izabela komt veel aan het woord, zodat je indirect meer informatie over Maia's verleden krijgt. Op meesterlijke wijze wisselt Lucinda Riley tussen de verschillende perspectieven. Door ook het verleden in het verhaal te verwerken krijgt het boek de nodige diepgang en bouw je echt een band op met de personages. Hierdoor worden verschillende emoties bij de lezer opgeroepen, zoals verdriet, liefde en angst. Lucinda Riley heeft een fijne, vlotte schrijfstijl en je vliegt door het boek heen. Het hele boek lang blijft de lezer nieuwsgierig naar de ontwikkeling van het verhaal waardoor De Zeven Zussen moeilijk aan de kant te liggen is! 

Het verhaal

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Chicklit.nl boek van het jaar 2018Bron: Xander

Eerste deel van De Zeven Zussen-serie

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Inmiddels zijn ook al Storm, SchaduwParel en Maan verschenen. Het zesde en zevende deel moeten nog verschijnen. Elk deel uit de serie neemt je mee op reis door het verleden van één van de zeven zussen. Benieuwd waar elk deel over gaat? Dat lees je hieronder!

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Storm (deel 2)

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Schaduw (deel 3)

Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Parel (deel 4)

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl boek van het jaar 2018

Maan (deel 5)

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

De Zeven Zussen-serie is het waard om helemaal te lezen. Het ontroerd, maar laat je ook liefde voelen en brengt je zelfs aan het lachen! De gehele serie is voordelig te bestellen op Bookspot.nl en als je nu vier boeken uit De Zeven Zussen-serie besteld, krijg je 20% korting.

Winnen

Wij willen graag met jullie vieren dat De Zeven Zussen van Lucinda Riley het Chicklit.nl boek van het jaar 2018 is geworden! Wij mogen maar liefst 10 exemplaren van het boek aan onze lezers weggeven! Vul hieronder je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren. Meedoen kan tot en met 30 januari 2019.

De winnaars krijgen van ons een persoonlijk bericht. Indien niet binnen het gestelde termijn gereageerd wordt zullen wij een andere winnaar uitkiezen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De zeven zussen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • Dit zijn de aankomende boeken van Lucinda Riley

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

REACTIES

 • Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

 • moeder 54 7 maanden geleden

  Hoop ondanks dat ik geen facebook heb, mee te mogen loten voor dit prachtige boek.

 • Joke Vink V Engeland 7 maanden geleden

  Heel benieuwd naar deze boeken

 • Linda 7 maanden geleden

  De recensies gelezen en ondertussen,

  wil ik nu echt alles weten over De Zeven Zussen,

  Hoewel het over geadopteerde zussen is geschreven,

  zit bij elk het zoeken naar hun herkomst in het bloed en beheerst hun hele leven!

  Met deze nummer 1 Chicklit van het jaar 2018 isLucinda Riley is gewoonweg niet te evenaren.Dolgraag win ik dan ook 1 van deze fantastische 10 prijsvraagexemplaren!

 • Regina Schut 7 maanden geleden

  Ben erg benieuwd naar deze serie. Veel al over gelezen op blogs, boekensites, reviews etc. dat ik misschien toch ook maar overstag moet gaan toch is er iets wat mij een beetje tegen houdt is het niet een hype?

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen