Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2022 'Langste. Kerst. OOIT.'

Eind december kwamen we erachter dat Langste. Kerst. OOIT. de winnaar is van de Feelgood boek van het jaar 2022 verkiezing! Alle drie de boeken waren heel goed, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Om dit te vieren geven wij samen met uitgeverij Luitingh-Sijthoff 10 exemplaren van het boek weg! Ben jij ook zo benieuwd naar dit feestelijke verhaal? Lees dan snel verder om te zien hoe jij kans maakt op dit geweldige boek van Lisette Jonkman! 


Dit had de jury te zeggen over Langste. Kerst. OOIT. van Lisette Jonkman: 
"Feelgood in zijn beste vorm," zo omschrijft een jurylid Langste. Kerst. OOIT. Vragen we ons allemaal niet wel eens af hoe iets was gelopen als je iets net op een andere manier had gezet of op een andere plek was geweest? Lisette Jonkman weet precies hoe dat voelt en heeft daar een monsterlijk verhaal mee geschreven dat is vervuld van complexe lagen. Ieder detail is van belang, waarom weet je pas als precies dezelfde situatie zich net wet anders voordoet. De zorgvuldigheid bij het schrijven lees je van de bladzijdes af. 

Dit verhaal heeft veel lagen: verdriet & rouw, keuzes maken, voor jezelf opkomen maar natuurlijk ook veel liefde. Je beleeft dezelfde dag steeds opnieuw en het is mooi hoe Lisette Jonkman de herhaling duidelijk heeft weten te maken zonder dat de herhaling gaat storen. 

Het boek heeft ook nog eens heel veel humor. Een jurylid vindt zelfs dat dit de kracht van het boek is. Alle juryleden maken ook de vergelijking met Groundhog Day op eerste kerstdag!

Een boek dat je vaker kan lezen in de kerstmaand. Iedere kerstdag pakt totaal anders uit door mooie en subtiele wijzigingen. "Je kan echt lezen dat Lisette Jonkman haar best heeft gedaan op het presenteren van zeer originele karakters en dat heeft ze met veel succes gedaan. Juist deze goed doordachte personages maken van Langste. Kerst. OOIT. geen dertien in een dozijn," schrijft een jurylid. 

Kortom, na het lezen weet je zeker dat je in de kerstsfeer zit, Zelfs als je met een cocktail op het strand ligt. "100% een kerstmis chicklit.". 

Het verhaal
Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.


Winnen 
Om te vieren dat Langste. Kerst. OOIT. van Lisette Jonkam het Feelgood boek van het jaar 2022 is geworden geven wij maar liefst 10 exemplaren van dit feestelijke boek weg. Vul hieronder je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren. Meedoen kan tot en met 31 januari 2023. Als er binnen een week niet wordt gereageerd moeten we iemand anders kiezen. We geven ook 10 exemplaren weg van het Fictie en Young Adult boek van het jaar! 

Vul je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren van 'Langste. Kerst. Ooit.' 

De winnaars krijgen van ons een persoonlijk bericht. Indien niet binnen het gestelde termijn gereageerd wordt zullen wij een andere winnaar uitkiezen.

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Patricia

  • Recensie: Huisje, Boompje, Beest

  • KOOK op tafel - R. The Label

Zoek in artikelen