Winnen: 10x Het Young Adult boek van het jaar 2022 'Uit bloed en as'

Aan het einde van 2022 hebben wij de winnaar van de Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar bekend gemaakt. De jury stond voor een moeilijke keuze omdat de boeken in de top 3 erg goed waren, maar Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout is de winnaar! Samen met uitgeverij Zomer & Keuning geven wij dit boek 10 keer weg aan onze lezers. Wil jij kans maken op dit fantasievolle boek? Lees dan snel verder om te zien hoe jij meedoet aan deze winactie!  

Dit had de jury te zeggen over Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout:
"Een echte Young Adult voor de oudere kant van het ya genre. Spanning, romantiek en coming of age op een mooie boeiende wijze weergegeven," schrijft een jurylid. Deze mysterieuze wereld komt tot leven door de heldere schrijfstijl en sfeer. 

Uit bloed en as is complex omdat er een wereld wordt gecreëerd die heel apart is en de figuren en wezens die er in voorkomen, zijn uniek. Een jurylid vindt: "Emoties worden mooi uitgediept. Een jong meisje wordt volwassen onder moeilijke en vreemde omstandigheden, maar vindt toch haar weg. Romantiek, spanning alles zit erin." 

Het is het eerste deel van een serie, waarbij de volgende delen niet meer geschikt zijn voor lezers onder de 16. De romantische lijn in dit deel lijkt een beetje omgedraaid omdat je er meteen helemaal in wordt gegooid en daarna meemaakt hoe de personages elkaar beter leren kennen. De scénes in het begin zijn meteen erg intiem, maar niet te platvoers voor YA. Naast de smeulende romantiek tussen de hoofdpersonages is er ook veel aandacht voor dapperheid, spanning, loyaliteit, nieuwsgierigheid, wraak en vriendschap.

"Een perfecte young adult in het fantasygenre," aldus de jury. De strijd tussen goed en slecht, maar de uitwerking geeft diepgang en complexiteit aan het verhaal. De wereld waarin Uit bloed en as zich afspeelt blijft zich tot het eind met meer detail voor je aftekenen. Aan het einde van dit eerste deel is het uitkijken naar vervolg! Door de spanning, romantiek en fantasy is dit boek de favoriet van de jury! 

Het verhaal
Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Winnen
Om te vieren dat Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout het Young Adult boek van het jaar 2022 is geworden geven wij, in samenwerking met uitgeverij Zomer en Keuning, 10 exemplaren van dit geweldige boek weg. Vul hieronder je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren. Meedoen kan tot en met 31 januari 2023. Als er binnen een week niet wordt gereageerd moeten we iemand anders kiezen. We geven ook 10 exemplaren weg van het Feelgood en Fictie boek van het jaar! 

Vul je naam en adresgegevens in en maak kans op één van de 10 exemplaren van 'Uit bloed en as'. 

De winnaars krijgen van ons een persoonlijk bericht. Indien niet binnen het gestelde termijn gereageerd wordt zullen wij een andere winnaar uitkiezen.

Nieuwste artikelen

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

  • In nevelen gehuld - Eva Björg Aegisdóttir

  • Angelique – Angelique Woudenberg en Liddie Austin

  • Ik wil een bos voor mijn verjaardag - Linda de Haan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Blauwe maan

  • Het woord voor rood - Jon Mcgregor

  • Recensie: Marry Me at Christmas

Zoek in artikelen