Rood gevaar

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het Kremlin vergeet nooit. Zes jaar geleden vluchtte de hooggeplaatste Russische buitenlandse inlichtingenofficier Nikolai Volkov zijn land uit, beschuldigd van het verkopen van staatsgeheimen aan MI6. Hij dook onder in het Verenigd Koninkrijk.

    Negen weken geleden werd Volkov onderuitgezakt op een parkbank in Swindon gevonden, vergiftigd met een zenuwgas – het slachtoffer van een mislukte moordaanslag. Nu staat hij voor de ultieme keuze: werken met zijn gezworen vijanden, of de toorn van het moederland onder ogen zien...

    Ondertussen worden ex-regimenthelden Porter en Bald door MI6 opgeroepen voor een uiterst gevoelige missie. Hun doelwit: Derek Lansbury, een excentrieke Britse populist en vermoedelijke Russische spion. MI6 gelooft dat Lansbury iets groots aan het plannen is voor een geheime extreemrechtse bijeenkomst, en Bald en Porter moeten helpen hem ten val te brengen. Maar hoe dichterbij ze komen, hoe meer ze verstrikt raken in een verbijsterende samenzwering die de gevestigde orde van het Westen omver dreigt te werpen.

     

Zoek in artikelen