Dim Sum & Dumplings

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wie houdt er nu niet van dim sum en dumplings? Tongstrelend en verrassend van smaak maar hoe maak je thuis deze verwennerijen zelf? Karin Lei is letterlijk opgevoed tussen de diverse dim sum en dumplings door haar Taiwanese en Chinese horeca-ouders en laat met Dim Sum & Dumplings zien dat zelf maken echt loont. Begin bij het begin en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie: met instructietekeningen in stripvorm zie je direct hoe je har gow, won ton, siu mai, xiaolongbao (soepdumplings) en meer maakt. Met heerlijke vullingen, zowel vegetarisch als met vlees en vis, kun je eindeloos variëren: gestoomd, gebakken of gefrituurd en geserveerd met mooie dipsauzen. Van gefrituurde garnalenwontons met een hete chilimayo, gebakken auberginedumplings, noedelsoep met won tons tot char siu bao (gestoomde buns met gemarineerd varkensvlees). Maar ook loempia’s of minder bekende snacks als cheung fun (rijstnoedelrolletjes) of lo mai gai (kleefrijstballetjes met kipvulling). Bovendien biedt Dim Sum & Dumplings een keur aan kleine groente-, vlees- en visgerechtjes, basissauzen én informatie over keukengerei en technieken.

Onze recensie

  • onze waardering

    Het kookboek Dim Sum & Dumplings is geschreven door Karin Lei. De fotografie in het kookboek is gedaan door Martina Ankafyr en Anna Larsson. In het voorwoord vertelt Karin Lei hoe haar ouders hard hebben gewerkt om hun restaurant op de kaart te zetten en hoe zij in Zweden een Japans restaurant hebben geopend. In de tijd dat zij dit deden waren Japanse restaurants nog ongebruikelijk, nu zijn zij niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • VIP-readers over: O, o, Olivia

  • Recensie: Kongokorset

  • Recensie: De wereld rond in 10 jaar - de beste tips en trips uit 10 jaar 3 op reis

Zoek in artikelen