De 5 boeken die bij Barbie in de boekenkast zouden staan

Barbie is natuurlijk helemaal hot op dit moment dus er is geen beter moment om te bedenken welke boeken absoluut in Barbie haar boekenkast zouden staan. We hadden kunnen gaan voor alle boeken met mooie roze covers maar wij denken dat Barbie niet een boek zal beoordelen op de cover. Ze lijkt ons niet echt een Barbie voor thrillers en van geschiedenis zal ze maar schrikken maar onderstaande boeken zullen zeker op haar to-read lijstje staan

 

Lees ook onze recensie van Barbie!

 

Bad Feminist by Roxane Gay

Barbies kleur is natuurlijk?! Roze! Roxane zegt het zelf al, Roxane Gay: "Roze is mijn favoriete kleur. Ik zei altijd dat mijn favoriete kleur zwart was om cool te zijn, maar het is roze - alle tinten roze. Als ik een accessoire heb, is het waarschijnlijk roze. Ik lees Vogue en dat doe ik niet ironisch, al lijkt het misschien wel zo. Ik heb ooit het septembernummer live getweet. "

In deze grappige en inzichtelijke essays neemt Roxane Gay ons mee op haar reis door haar evolutie als vrouw van kleur, terwijl ze de lezers ook meeneemt op een ritje door de cultuur van de afgelopen jaren en commentaar geeft op de staat van het feminisme vandaag de dag. het portret dat ontstaat is er niet alleen een van een ongelooflijk inzichtelijke vrouw die voortdurend groeit om zichzelf en onze samenleving te begrijpen, maar ook een van onze cultuur.

 

De glazen stolp - Sylvia Plath

De gedachten die Barbie plotseling heeft zijn normaal en zouden serieus genomen moeten worden. Barbie is meer dan alleen Barbie.

De Glazen stolp, het semi-autobiografische verhaal over een vrouw die kampt met een geestesziekte in de jaren 1950. Humeurig en soms kortaf, het proza vat prachtig een moment in de vrouwelijke ervaring samen - het verlangen, de ontgoocheling en de angst om jong, verward en verstikt te zijn door de rol die de maatschappij heeft voorgeschreven.

 

Nacht en dag - Virginia Woolf

Wij denken dat alle boeken van Virginia Woolf in Barbie haar boekenkast zullen staan maar een liefdesverhaal met een feministische inslag is zeker voor Barbie.

We zijn aanwezig bij theevisites en diners, die Woolf beschrijft met haar bekende ironie en haar humoristische gevoel voor het absurde. En we gaan mee op prachtig beschreven omzwervingen door Woolfs geliefde Londen. Haar hoofdpersonen, drie vrouwen en twee mannen, staan voor grote keuzes in hun leven. Trouwen? Een carrière zonder huwelijk? Een combinatie? Mary Datchet, voorvechtster van vrouwenrechten, is verliefd op Ralph Denham, maar die is verliefd op Katharine Hilbery. Zij weet het nog niet, verlooft zich eerst met William Rodney maar twijfelt – en zijn oog valt op een nichtje van Katharine.Met groot psychologisch inzicht verweeft Woolf een subtiel liefdesverhaal met een moderne sociale roman over kwesties als vrouwenkiesrecht en de verschillende rollen van vrouwen.

 

Het dagboek van Bridget Jones - Helen Fielding

Dit zou een heel goed boek zijn voor Barbie hoe het is om een echte vrouw te zijn met cellulitis. En gelijk een waarschuwing over 'Bad Boys'.

Zondag 8 januari 58,5 kilo (z.goed), alcoholische consumpties 2 (uitstekend!), sigaretten 7, calorieen 3100 (slecht).' In Het dagboek van Bridget Jones beschrijft Helen Fielding het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieen, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Bridget Jones, voorbeeld voor velen, is inmiddels een begrip: met haar hilarische en meeslepende notities veroverde ze een miljoenenpubliek. De blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de serpenten die op haar toekomstige minnaar azen zijn nu al uitgegroeid tot iconen van de eenentwintigste eeuw. 

 

Trots en vooroordeel - Jane Austen

Een verhaal over hoe een man verliefd is op een sterke vrouw die niks van hem moet weten en het zelf ook niet zo handig aanpakt. Komt ons bekend voor...

Elizabeth Bennet is een intelligente en pittige jongedame die graag zelf wil kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze door haar moeder wordt gekoppeld aan de rijke, maar hooghartige Mr Darcy, heeft ze haar oordeel over hem dan ook snel klaar. Ze worden toch verliefd, maar zijn allebei te trots om zich aan de ander te willen binden. Wanneer er andere huwelijkskandidaten voor Elizabeth opduiken is de vraag dan ook: wie wordt uiteindelijk de gelukkige?

 

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Dit is er dus gebeurd met Wren uit Pretty Little Liars!

  • Kick-off: Leesclub leest Vamp on heels

  • Ja / Nee

Zoek in artikelen