Top 10 met boeken in herfstkleuren

Herfst! Het seizoen herbergt heel veel mooie dingen, waaronder de herfstkleuren. De bomen veranderen in prachtige tinten, en wat is er nu leuker om de boeken die je leest daar mee te matchen? Of om een hele boekenplank in een thema in te richten?!  Hieronder vind je 10 tips om helemaal op te gaan je omgeving de komende tijd!

 

Layla - Colleen Hoover

Colleen Hoover is immens populair en van alle markten thuis. Met Layla levert ze een psychologische thriller af. Leeds en Layla zijn een gelukkig koppel, tot Layla met hersenletsel in het ziekenhuis terecht komt. Dat heeft zoveel impact op Layla's persoonlijkheid dat de twee uit elkaar drijven en Leeds verliefd wordt op een andere vrouw. Maar wat als hij daar Layla mee in gevaar brengt?

Lees hier onze recensie van Layla.

 

 

De Ijzerraaf - Julie Kagawa

Het eerste deel van een nieuwe trilogie die zich in het Iron Fey-universum afspeelt, is meteen een schot in de roos. Verteld vanuit het oogpunt van Puck, Robin Goodfellow, komt er een nieuwe uitdaging voor de oude bekenden. Nimmernimmer wordt bedreigd, maar het is niet helemaal duidelijk waar deze dreiging vandaan komen en hoe gevaarlijk deze precies is. Puck gaat samen met één van de vergeten Fae op onderzoek uit. Al snel komen ze er achter dat ze ook hulp van anderen nodig zullen hebben om dit gevaar te verslaan.

Lees hier onze recensie van De Ijzerraaf.

 

Je speelt met vuur  - Astrid Sercu

Remco en zijn zoon Thibo runnen een kamphuis in de bossen. Bij Thibo gaat dat wel gepaard met enige tegenzin. Wanneer er de drie vriendinnen Mien, Alix en Victoria logeren in het kamphuis ontdekken ze een geheime kamer. Wat zouden Remco en Thibo te verbergen kunnen hebben waar ze een geheime kamer voor nodig hebben?

Een spannende jeugdthriller!

Lees hier onze recensie van Je speelt met vuur

 

Films die nergens draaien - Yorrick Goldewijk

Cato's moeder stierf op de dag dat zij geboren werd. Niet alleen moet Cato daardoor haar moeder missen, maar ook haar vader is vaak afwezig. Wanneer Cato op een dag een oude bioscoop ontdekt die net weer is opengegaan, merkt ze dat er iets vreemd is aan deze bioscoop. De films die er draaien zijn verbonden met het verleden, en Cato hoopt er antwoorden te vinden op de vragen die ze heeft over haar moeder. Iets wat niet geheel onschuldig blijkt...

Lees hier onze recensie van Films die nergens draaien.

 

Alizeh - Tahereh Mafi

De bediende Alizeh draagt een groot geheim met zich mee: ze is eigenlijk een djinn. Ze moet dit verborgen zien te houden om niet vermoord te worden, net zoals haar hele volk. Dat lukt aardig als onopvallende bediende, maar op een dag maakt ze een fout.

Alizeh is het eerste deel in een nieuwe serie van Shatter Me-schrijfter Tahereh Mafi.

Lees hier onze recensie van Alizeh.

 

 

Herfstdraad - Jamal Ouariachi

Een schrijver verhuist naar een buurt waar het verplicht is om deel te nemen aan Het Kruispunt. Dit is een programma waarin antiracistische ideëen de boventoon voeren. De schrijver ondergaat het met een knipoog, maar zijn vrouw neemt het wel heel serieus. De spanningen lopen op en hij besluit aansluiting te zoeken bij een groep die zich heeft afgekeerd van Het Kruispunt. Toch kan hij ook daar het extreme gedachtegoed niet helemaal steunen en wanneer de strijd tussen beide groeperingen groter wordt, moet de schrijver een keuze maken.

Lees hier onze recensie van Herfstdraad.

 

 

Circe - Madeline Miller

Een stukje Griekse mythologie komt tot leven in deze roman van Madeline Miller. De heks Circe wordt na het uitspreken van een vloek door Zeus verbannen naar een verlaten eiland. Daar ontwikkelt ze zich verder, maar dat vindt niet iedereen een prettig idee. Circe is een onafhankelijke vrouw en dat is iets waar verschillende mannen én de goden aanstoot aan nemen. Slaagt Circe erin om de dingen te beschermen waar ze het meeste om geeft?

Extra leuk is dat beide Nederlandstalige covers in het herfstkleuren-thema passen!

Lees hier onze recensie van Circe.

 

Het schot dat niemand raakte - Richard Osman

De moordclub op donderdag met zijn hoogbejaarde leden neemt een nieuwe uitdaging aan. Ze proberen twee oude moorden op te lossen. Wanneer ze dichter bij de waarheid komen, lijkt er een verband te zijn tussen de moordenaar en de aparte opdracht die hun leider Elizabeth heeft gekregen van een vroegere vijand. Zullen ze het geheim kunnen ontrafelen en zo Elizabeth redden?

Lees hier onze recensie van Het schot dat niemand raakte.

 

 

Station Malma - Alex Schulman

Harriet is na de scheiden van haar ouders bij haar vader achtergebleven. Het contact met haar moeder en zus is acuut verbroken na haar laatstste bezoek. Jaren later ontmoet Harriet Oskar en ze krijgen samen een dochter, Yana. Dit kan er echter niet voor zorgen dat Oskar het gevoel heeft zijn vrouw niet te kennen en hun relatie wordt steeds slechter. Harriet laat haar man en dochter achter en dat laat veel onbeantwoorde vragen achter voor Yana. Pas na het overlijden van haar vader jaren later, probeert ze antwoorden te vinden.

Lees hier onze recensie van Station Malma.

 

Misdaadmanifest - Colson Whitehead

Ray Carney had de misdaad afgezworen, maar om zijn dochter gelukkig te maken gaat hij toch bij een oude 'vriend' langs voor een gunst. Op die manier komt hij weer in de Harlemse onderwereld terecht. Gelukkig is daar ook Pepper, zijn wapenbroeder van weleer, om het samen met hem op te nemen tegen de hoge piefen die deze wereld beheersen.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De bakkersdochter

  • Ik vertrek!

  • De boekenkast van Rebecca

Zoek in artikelen