Young adult top 6: januari 2024

De maand januari is vaak een rustige maand, waardoor er weer veel tijd overblijft om lekker een goed boek te lezen. De afgelopen tijd zijn er weer verscheidene boeken uitgebracht in het genre Young Adult. De liefhebber van dit genre kan wederom zijn hart ophalen aan al dit moois. De Young adult top 6 januari 2024 bestaat weer uit prachtige titels. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 

IQ - Erik Jan Tillema

Een school voor jonge tieners met allemaal slimme kinderen. Ze willen allemaal de slimste zijn en gaan daarom de competitie met elkaar aan. Als er een leerling gestorven is, wordt er weinig aandacht aan geschonken en worden er nieuwe IQ testen gemaakt. Als er nog meer leerlingen komen te overlijden gaan ISa en haar vrienden op onderzoek uit. Lees hier onze recensie van IQ.


De School van Goed en Kwaad 4: Op zoek naar roem - Soman Chainani

De voorbereidingen voor het huwelijk van Agatha en Tedros zijn in volle gang. Helaas verloopt het niet geheel vlekkeloos en dreigt er gevaar. Wanneer Tedros twijfelt of hij in actie over zal gaan, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Een spannend verhaal die veel te snel uit is, omdat je graag nog meer wilt lezen. Lees hier onze recensie van Op zoek naar roem. 


Doolhof Game - Maren Stoffels

Morris zit op de circusschool maar houdt dit geheim voor zijn beste vriend omdat hij bang is dat hij uitgelachen wordt. Als in de buurt een doolhof game gehouden wordt, besluit Morris om hier met zijn vrienden aan mee te doen. Maar dan verdwijnt zijn vriendin Lune. De vriendschap wordt hierdoor op de proef gesteld. Zullen ze Lune weer kunnen vinden? Lees hier onze recensie van Doolhof Game. 


Waar de wind ons brengt - Cathinca van Sprundel

Een boek vol magie, avontuur en spanning, waardoor het een prachtige plek krijgt in onze Young adult top 6 januari 2024. Canta werd verstoten door haar familie omdat ze witte plekken op haar lichaam kreeg. Ze woont samen met meester Antem in de noordelijke bossen. Vlak voordat Antem plotseling komt te overlijden, vertelt hij haar zijn grootste geheim. Lees hier onze recensie van Waar de wind ons brengt. 


Ik vergeef het me - Berti Persoons

De ouders van Sofie gaan scheiden. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid en een periode vol onzekerheid. Haar oom Kamiel maakt misbruik van de situatie en van haar. Hij begint haar ongewenst aan te raken. Sofie schaamt zich hiervoor en besluit dit voor zich te houden. Na een poosje breekt ze toch en begint het verwerkingsproces. Een heftig thema waar Berti Persoons goed mee om gaat. Ik vergeef het me is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Ondanks de heftige themas zoals scheiden en misbruik, leest het boek wel makkelijk. Door de schrijfstijl is het te lezen voor jong en oud. Lees hier onze recensie van Ik vergeef het me. 


Twisted hate - Ana Huang (New adult / ero)

Twisted Hate is het derde deel van de Twisted - reeks. De boeken zijn los van elkaar te lezen, maar zoals het in een reeks bedoeld is, leer je de personages wel beter kennen als je de reeks op volgorde leest. In dit deel volgen we Josh Chan, een arrogante maar succesvolle dokter. Jules Ambrose is niet gecharmeerd van hem en kan hem niet uitstaan. En dat maakt haar natuurlijk super spannend. De strijd eindigt dan ook in een onvergetelijke nacht. Maar ze besluiten om afspraken te maken, zodat ze wel de lusten maar niet de lasten samen delen. Een erotisch verhaal waarbij de vonken er van af spatten. Lees hier onze recensie van Twisted hate.

 

 

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen