• onze waardering

Recensie: Dafne likes RECENSIE

Wie nog nooit van Dafne Schippers heeft gehoord: Dafne is een van de toppers van de Olympische Spelen. Deze Nederlandse heeft al diverse plakken gewonnen met haar sport: atletiek. Hier hoort natuurlijk ook een gezond en gevarieerd eetpatroon bij.

 In Dafne likes vind je haar recepten die snel zijn, zo puur en zo vers mogelijke, groente en fruit bevatten met voldoende eiwitten, weinig koolhydraten en snelle suikers. Alles voor – zoals zij het zelf zegt – uitermate fit te worden en lekker in je vel te zitten.

Laten we beginnen met dat Dafnes kookboek een lust voor het oog is: een wit design met foto's om van te smullen. Je krijgt direct honger zodra je door dit exemplaar bladert. Niet alleen springen de foto's van de pagina's ook vertelt Daphne over de recepten en geeft tips en trics. Haar menu is dan ook echt speciaal op haar van toepassing: een uitgebalanceerd sporterskookboek. 

Het enige minpuntje van het boek. Je moet goed zoeken naar iets lekkers. Tenminste de recepten lijken op het eerste oog meer 'healthy' dan lekker. Wat natuurlijk logisch is omdat de vele ingrediënten niet geheel bekend zijn voor iedere leek op het gebied van koken. 

Toch verraste het boek mij. Na goed te hebben gebladerd – toegegeven: misschien wel een aantal keer het gehele boek te hebben doorgebladerd – besloot ik toch maar voor de Poke Bowl te kiezen. De Poke Bowl is onder de echte Instagram en social media liefhebber een werkelijke rage. Een Poke Bowl is eigenlijk een kom sushi. Ik besloot mij hier dus ook maar eens aan te wagen.

Ik moet toegeven: wat een verrassing en hoe sceptisch ik eerder was, dit moet ik wat terugnemen. De Poke Bowl is namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken: oké, het gerecht bevat een aantal 'vreemde, onbekende' ingrediënten – edamame of rettich, of wat dacht je van amarant? Maar god, wat is dit een genot. 

Daarnaast maakte ik een gezond soepje met onbekende ingrediënten, zoals bimi. Tevens een verrassing: lekker, licht verteerbaar en echt Oosters.

Toegegeven: Dafne likes lijkt op het eerste gezicht meer een lust voor het oog dan voor je maag. Maar zodra je eenmaal de recepten hebt geprobeerd en je toch alle ingrediënten hebt kunnen bemachtigen, blijkt dit principe geheel niet waar. Daphne likes is een lust voor het oog en voor je maag. En vergeet niet: daarbij komt dat alle recepten goed zijn voor de lijn.

 

Dafne likes kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Dafne LIKES kookboek staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat je het beste kunt eten voor en na het sporten. Ook geeft ze tips voor een aantal supersnelle snacks. Een belangrijke plek in het boek wordt bovendien ingenomen voor feestelijke en makkelijke menu's voor het hele gezin, iets wat voor de atlete zelf van grote waarde is. De recepten worden aangevuld met persoonlijke achtergrondverhalen waardoor het boek een mooie inkijk biedt in haar dagelijks leven.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Alle Lucinda Riley boeken

  • Wings / Spells cadeaubox

  • Recensie: Zoals de wind waait

Zoek in artikelen