• onze waardering

Recensie: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2 RECENSIE

Recensie: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2  

De boeken van Michael Scott worden vaak aangeraden voor lezers die de reeks over Harry Potter uithebben en toe zijn aan iets nieuws. Maar eigenlijk kan beter gezegd worden: vind je magische verhalen leuk, maar mis je in de boeken van J.K. Rowling de link naar de realiteit en personages die echt bestaan hebben? Duik dan eens in de serie over Nicolas Flamel. Het boek De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2 combineert de drie laatste delen van de zesdelige serie over Nicolas Flamel, namelijk De Necromancer, De Warlock en De Zieneres. In deze laatste delen wordt meer en meer personages en plekken die echt bestaan (hebben) gecombineerd met een flinke dosis mythe, magie en monsters.

'De Necromancer richt zich vooral op de tweeling Josh en Sophie en de transformatie die ze beiden ondergaan hebben. De profetie waarin gezegd wordt dat één van hen zal zorgen voor het vergaan van de wereld en de ander voor het redden van de wereld, begint steeds realistischere vormen aan te nemen. De kunst van het opwekken van de doden speelt hierin een onmisbare rol. In De Warlock, raakt de tweeling elkaar juist kwijt en proberen ze afzonderlijk van elkaar te doen wat in hun ogen het beste is. En ten slotte in De Zieneres komt de tweeling weer bij elkaar en ontmoeten ze Isis en Osiris. Door alle bovengenoemde boeken heen worstelen Nicolas Flamel en zijn vrouw Perenelle met hun sterfelijkheid. Ze doen er alles aan om te overleven en de wereld te redden'

De manier waarop Michael Scott in zijn boeken mythologie, magie en realiteit met elkaar combineert tot een razend spannend verhaal met veel vaart, kan alleen maar bewondering oproepen. In De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2 zijn er twee plekken die vooral een belangrijke rol spelen, namelijk het eiland Alcatraz en Danu Talis (beter bekend als Atlantis). Als nawoord in het boek De Necromancer en De Zieneres heeft Michael Scott dan ook tekst en uitleg gegeven, waarom hij juist voor deze plaatsen gekozen heeft. Beide plekken hebben een interessante historische dan wel mythologische achtergrond en dat maakt het des te interessanter om over deze plaatsen te lezen. Daarbij komen er ook diverse, voor ons bekende, personages langs. Denk hierbij aan Isis, Osiris, Prometheus, William Shakespeare en Billy the Kid. Deze bekende namen en plaatsen geven de boeken een flinke dosis gevoel van realiteit mee. Natuurlijk blijft het fictie, maar het regelmatig refereren naar bekende plaatsen, zoals bijvoorbeeld San Francisco, kan ervoor zorgen dat de lezer zich bijna kan voorstellen dat de verhalen echt gebeurd zijn.

De drie delen in De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2 volgen elkaar naadloos op, waarbij ieder deel start met een fragment uit het dagboek van Nicolas Flamel, waarbij hij terugblikt naar de gebeurtenissen uit het voorgaande deel. Michael Scott houdt dezelfde schrijfstijl aan als in de voorgaande delen: korte hoofdstukken, toegankelijk woordgebruik en herhaling. Het aantal belangrijke personages (buiten de tweeling en de Flamels) is enorm en daardoor kan het nog weleens gaan duizelen bij de lezer. Maar doordat de auteur deze personages regelmatig laat terugkeren in zijn boeken, verwerft de lezer meer overzicht van wie wie nu is. De boeken zitten vol met actiescenes, wat de spanning en de vaart goed in het verhaal houdt. Denk hierbij aan ontvoeringen, heftige ontdekkingen, gevechtsscenes en reddingsacties. Hierdoor leest het boek, wat meer dan 1000 pagina's telt, als een trein. Ook het einde van de zesdelige serie kan met recht een waardige afsluiter genoemd worden. Het maakt de cirkel zowel letterlijk als figuurlijk rond.

Concluderend bundelt De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2  de razend spannende laatste drie delen van de serie, boordevol mythische personages, bijzondere plaatsen met veel magie en monsters. De reeks beslaat diverse genres zoals horror, fantasy, mythologie, geschiedenis en actie. Door de vele personages en al dan niet gefantaseerde gebieden, maakt het verhaal driedimensionaal, complex en overtuigend. Door de vele gebeurtenissen en diverse actiescenes in korte hoofdstukken leest het boek, ondanks de meer dan 1000 pagina's, gemakkelijk weg. De boeken van Michael Scott zijn vooral geschikt voor fantasy, mythologie en YA-liefhebbers.

Dit was de Chicklit.nl recensie van De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2 - Michael Scott

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sophie en Josh Newman zijn een vijftienjarige tweeling en hebben deze zomer allebei een baantje, Sophie in een café en Josh in een boekwinkel, als hun leven op z'n kop komt te staan door de komst van doctor John Dee. Nick Fleming, de eigenaar van de boekwinkel, kan niet anders dan zijn ware identiteit onthullen als Dee achter een van zijn eeuwenoud boeken aan blijkt te zitten. Hij is namelijk de Franse alchemist Nicolas Flamel, die al lang geleden dood was geweest als hij niet in het bezit was van het Elixer van het Eeuwige Leven. Dee wil samen met een groep onsterfelijken het einde van de tijd bewerkstelligen, maar kan door Sophie en Josh worden tegengehouden als ze hun krachten op tijd kunnen bespelen. Zullen ze dit voor elkaar krijgen in de meest enerverende vakantieweek ooit?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 1

Zoek in artikelen