• onze waardering

Recensie: Hot Mess RECENSIE

Recensie: Hot Mess - Lucy Vine

Hot mess en Ellie Knight, het zouden synoniemen van elkaar moeten zijn of dat is toch hoe Ellie het ziet. Haar volwassen leven voelt niet altijd even volwassen aan, maar wilt ze dat eigenlijk wel?

Schrijfster Lucy Vine verspilt geen tijd in Hot Mess. De eerste locatiebeschrijving (een stukje tekst dat elk hoofdstuk inluidt) zet onmiddellijk de toon voor de rest van het boek. Humor, zelfspot en net een tikkeltje over-the-top. Hoofdpersonage Ellie Knight krijgt daarbij zeer herkenbare, authentieke kenmerken wat maakt dat je als lezer kan meegaan in haar gedachtegang, maar ook al eens fronst bij haar keuzes. Als tegengewicht voor Ellie's vrijgezellenbestaan, is er ook nog haar vriendschap met oude schoolvrienden Thomas (misschien wel, misschien niet verliefd op Ellie) en Sophie (huisje-boompje-kindje, check!) en de band met haar familie (uitstekend met Ellie's vader, een flink stuk minder met haar zus Jennifer). Deze personages zijn opmerkelijk vlakker gehouden dan Ellie, wat een gemiste kans is op verdieping in het verhaal, maar het tegelijkertijd luchtig houdt. Vooral dankzij de absurde situaties waar Ellie met hen in belandt. Die hebben immers zo goed als altijd een hoog komediegehalte of flink wat drama in het verschiet. De rest van het verhaal wordt opgevuld met dates en werkperikelen om uiteindelijk af te sluiten met een zeer passend, enigszins verfrissend einde.

Hoewel er heel veel positieve elementen in het verhaal te vinden zijn, vallen ook enkele minpunten op. Het grootste daarbij omvat de e-mails van de vader waarbij dan steeds een hoofdstuk van een manuscript is toegevoegd. Dit zijn de stukken in het verhaal die ik graag had willen overslagen, temeer daar ze eigenlijk niet echt een nut leken te hebben (ook niet in het kader van het einde).  Eveneens jammer is het grote verschil in authenticiteit tussen Ellie en alle andere personages. Hun verhaallijn verviel veel meer in clichés.

Hot Mess van Lucy Vine is een uitstekende toevoeging aan het genre. Een luchtige, moderne variant van een romcom met een leuk hoofdpersonage en een einde dat afwijkt van de clichés. Uitstekend geschikt voor iedereen die simpelweg wilt ontspannen tijdens het lezen. Vier sterren voor deze Hot Mess.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Hot Mess - Lucy Vine

Hot mess

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Ellie Knight. Haar leven loopt niet bepaald zoals gepland. Woonsituatie: een puinhoop. Werk: ongelofelijk saai. Liefdesleven: geen. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een 'hot mess'. Maar wie heeft wél alles perfect op een rijtje?


    Op Valentijnsdag bevindt Ellie zich al Nutella-etend in een café, nadat haar date niet is komen opdagen. Dat schiet niet op. Ellie's vrienden vinden het de hoogste tijd voor een profiel op Tinder. Haar beste vriendin is net moeder geworden, maar of dat nu iets is om jaloers op te zijn... Ellies vader schrijft een roman in de stijl van Vijftig tinten grijs, en houdt zijn dochters per mail op de hoogte van de vorderingen. Dan toch liever Tinder. En een andere baan. Ellie Knight. Ze volgt misschien niet het 'officiële levenspad' maar ze komt er wel, ooit...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 15x Hot Mess van Lucy Vine

Zoek in artikelen