• onze waardering

Recensie: Maria Callas RECENSIE

Recensie: Maria Callas - Arianna Huffington

Maria Kalogeropoulos, oftewel Maria Callas, was een van de beroemdste operazangeressen na de Tweede Wereldoorlog. Na haar bewogen jeugd, richtte zij zich met volle overtuiging en toewijding op haar zangopleiding in Athene tot daar de Tweede Wereldoorlog losbarstte. Maria verhuist terug naar haar vader in de Verenigde Staten, maar daar wil haar carrière niet echt van de grond komen. Ze besluit om af te reizen naar Italië waar ze eindelijk doorbreekt en ze gestaag steeds beroemder wordt over de hele wereld tot niemand meer om haar heen kan.

Maria Callas geeft een beschrijving van het veelbewogen leven van Maria Kalogeropoulos. Haar jeugd en de relatie met haar beide ouders en zus, het verhuizen van Griekenland naar de Verenigde Staten en weer terug, het opstarten en het verloop van haar carrière. De persoon Maria met haar ijzeren discipline en toewijding, haar streven naar perfectie in haar werk, haar creativiteit en de manier waarop zij de wereld zag en de relaties met de personen in haar leven zowel met haar ouders, haar collega's, haar geliefden en de mensen uit de operawereld.

In Maria Callas probeert Arianna Huffington een zo volledig mogelijk beeld te geven van de persoon Maria Callas en haar volledige leven. Hierbij beschrijft Huffington erg uitgebreid en gedetailleerd de verschillende personen die erbij betrokken waren en hun meningen en verhalen, maar ook tot in detail welke rol Maria speelde, wanneer ze een bepaalde bijzondere noot aansloeg en soms ook wat ze bijvoorbeeld aanhad. Al deze details maken het verhaal moeilijk leesbaar en gaan na een tijdje ook vervelen. In het begin wil je nog door blijven lezen omdat je geïnteresseerd bent in het leven en de persoonlijkheid Maria, maar na een tijdje is dit bijna niet meer vol te houden.

Als je een diehard Maria Callas fan bent, zijn deze details misschien een leuke en interessante toevoeging. Maar wanneer je met minder voorkennis, meer te weten wil komen over Callas is dit boek echt een beetje teveel van het goede en is er geen doorkomen aan. Erg jammer, want wat wel blijkt uit het boek is dat Maria Callas een heel bijzondere, unieke vrouw en operazangeres was.

Recensie: Maria Callas - Arianna Huffington

Maria callas

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Callas: de meest getalenteerde en betoverende zangeres van de twintigste eeuw, een stijlicoon, maar bovenal een vrouw met een dramatisch leven vol uitersten
    Deze biografie brengt Callas briljant tot leven: van haar transformatie van mollig, pijnlijk verlegen meisje tot de prachtige, gevierde sopraan en het innerlijke conflict met haar larger-than- life-imago. Die innerlijke strijd is het middelpunt van haar leven.
    Met behulp van een schat aan eerder niet gepubliceerd materiaal en tal van interviews documenteert Huffington de eindeloze conflicten tussen Callas en haar moeder, haar diep emotionele relatie met haar stem, de geleidelijke ondergang van haar eerste huwelijk, de gepassioneerde liefdesrelatie met Aristoteles Onassis, haar pijn en vernedering toen hij haar verliet en haar geheime abortus.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Bella Donna's

  • Virgin River seizoen 4 waarschijnlijk in de maak

  • Recensie: Guns Akimbo

Zoek in artikelen