• onze waardering

Recensie: Be fit, be awesome RECENSIE

Recensie: Be fit, be awesome - Laura van den Broeck

Laura van den Broeck is bekend van haar populaire Instagram: befitbeawesomebylaura. Ze is een Vlaamse voeding- en sportcoach en begeleidt als voedingsconsulente dagelijks mensen naar een evenwichtige levensstijl. Met 12600 volgers op Instagram is zij onmisbaar op het web. Be fit, be awesome leert je hoe je - ondanks een volle agenda - een gezond en fit leven kan leiden.

De oefeningen staan niet in het boek, maar je moet hiervoor naar de website van Laura van den Broeck. Hier typ je de code uit het boek in en registreer je je voor de Youtubevideo’s, die Laura speciaal voor Be fit, be awesome heeft gemaakt. Haar idee: tijdens het koken of als je gerecht in de oven staat te pruttelen kun je een van de workouts doen. Voor een aantal gerechten heeft ze zo’n video opgenomen. Wat gelijk al lastig is, is dat ze verwacht dat je bepaalde equipment in huis hebt. Zoals gewichtjes. Heb je dit niet in huis, dan maakt het gelijk lastig om de oefening uit te voeren. Klein minpuntje: bij het aanmeldingen krijg je direct een nieuwsbriefverzoek.

Het idee om een workout te doen als je toch moet wachten tijdens het eten, is een buitengewoon idee. Maar niet bij ieder gerecht is een oefening te vinden. En je moet toch wel elke dag trainen om dit vol te houden. De workouts zijn gemakkelijk en je ziet Laura zelf in beeld de sportoefeningen voordoen. Ook praat ze hierbij met haar mooie Vlaamse accent.

Het Vlaamse tintje is ook merkbaar in Be fit, be awesome. Af en toe staan er benamingen in die echt specifiek Vlaams zijn (denk aan microgolf). Dit geeft juist een extra charme en geeft iets eigens aan de stijl van Laura van den Broeck. Als Nederlander moet je hier doorheen kijken, maar door de zinnen te lezen, zijn de woorden gemakkelijk te begrijpen.

Naast de fervente volgers van Laura, moeten de echte fitgirls zich ook uitstekend kunnen vinden in dit gezonde leefstijlboek. De recepten zijn opgedeeld in ontbijt, lunch, diner, snacks en sapjes. Zo kun je de hele dag gezond en lekker eten. De ingrediënten zijn eenvoudig te vinden bij de supermarkt en de gerechten zijn smakelijk. Deze bevatten niet alleen extreem health producten, maar ook de vettere, lekkerdere toevoegingen – wel in mindere mate dan.

Ik maakte zelf twee lunchgerechten. Het eerste gerecht is Warme tomaatjes met feta en basilicum. Officieel hoort er gorgonzola in deze bereiding, maar Be fit, be awesome staat vol met alternatieven als je iets niet lust. Heel fijn dus! Het eerste gerecht moest in de magnetron – de microgolf – en op deze manier maak je de tomaten en de kaas warm. Het lijkt wat vreemd, maar wat een heerlijk lunchgerecht is dit. De combinatie van warme feta en tomaat met een stuk bruin brood is heerlijk voor tussen de middag.

Het tweede gerecht is ook perfect bij mooi weer: gegrilde halloumi met kiwi en basilicum. Gemakkelijk en simpel, net als eigenlijk iedere bereiding in Be fit, be awesome. Optioneel kon je er nog wat kappertjes bij doen. Wat een vreemde samenstelling lijkt dit gerecht op het eerste gezicht: het zoete, zure en het zoute van de kaas. Maar dit lunchgerecht is als geheel erg smaakvol. Juist al deze smaken bij elkaar, zorgen voor een verzadigd gevoel en kun je perfect als lichte lunch voorschotelen.

Al met staat Be fit, be awesome vol met gerechten waar iedereen blij van wordt. Het is een fantastisch kookboek, waar je uit blijft koken. De gerechten zijn gezond en lekker, maar niet te gezond. Perfect voor echte ‘Laura volgers’, maar ook als je de Vlaamse schone nog niet kent en kiest voor een gezonde leefstijl met workouts, is Be fit, be awesome een briljante aankoop.

Recensie: Be fit, be awesome - Laura van den Broeck

Be fit, be awesome

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Iedereen heeft het tegenwoordig druk, waardoor gezond eten en voldoende bewegen vaak onderaan het to-dolijstje belanden. Dit boek leert je hoe je, ondanks een volle agenda, een gezond en fit leven kan leiden.
    Laura Van den Broeck is een jonge, dynamische twintiger die als voedingsconsulente dagelijks mensen begeleidt op hun weg naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. Via haar Instagrampagina @befitbeawesomebylaura deelt ze haar eigen gezonde recepten en workout-tips met duizenden volgers. De recepten in dit boek zijn voor mensen van alle leeftijden die gezond willen leven en zich fit willen voelen, maar daar niet te veel tijd en energie aan willen besteden. Naast de recepten bevat het boek ook workouts die ondersteund worden door video's. Je kan die workouts gemakkelijk zelf uitvoeren als een gerecht even in de oven zit of op het vuur staat te pruttelen.
    Omdat Laura een grote tegenstander is van voedsel weggooien (say no to food waste!), heeft ze de recepten zo samengesteld dat je de restjes weer kan verwerken in een ander gerecht. Daarnaast geeft ze bij ieder recept ook alternatieve ingrediënten en combinaties die je de kans geven om je koelkast leeg te maken. Zo bespaar je jezelf vele winkelbezoeken en veel geld.
    Het boek bevat recepten voor zowel ontbijt, lunch en diner als snacks, hapjes, sapjes en smoothies. De combinatie van eenvoudige, snelle recepten en gemakkelijke, effectieve workouts zullen jou dat extra duwtje in de rug geven om volledig voor een fit en awesome levensstijl te gaan.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen