• onze waardering

Recensie: Zomerkost RECENSIE

Recensie: Zomerkost - Jeroen Meus

In Zomerkost verzamelde televisiekok Jeroen Meus 75 zomerse gerechten die mensen dichter bij elkaar brengen. Geen ingewikkelde recepten waarvoor je uren in de keuken moet staan, maar simpele alledaagse gerechten met een zomerse touch. In de hoofdstukken apero, picknick, lunch, diner en zoet verzamelt hij een selectie van zijn lekkerste recepten voor heerlijke zomerdagen.

We kennen Jeroen Meus als een kok die zijn recepten vrij simpel houdt en zich focust op de normale dagelijkse gerechten en dat toont hij ook weer in Zomerkost. De recepten zijn echt geschikt voor een doordeweekse maaltijd maar zijn tegelijk ook zeker lekker genoeg om te serveren op een etentje. Het zijn vaak gerechten die je al kent maar dan telkens een andere en zomerse variant hier op. Meestal is dit iets waar ik nooit zelf op zou komen en geeft het tegelijk inspiratie om zelf wat te gaan experimenteren.

De recepten zijn verdeeld onder enkele hoofdstukken en zijn telkens begeleid door duidelijke instructies en foto’s. Zelfs met een minimum aan ervaring lukt het nog om deze gerechten klaar te maken en met één bezoekje aan de supermarkt heb je ook meteen alle ingrediënten. Je moet deze zeker niet gaan zoeken in speciale winkeltjes.

Met alle lekkere gerechten is het moeilijk om een keuze te maken. Aan de andere kant geeft het je wel erg veel inspiratie om de hele zomer lang aan de slag te gaan en telkens weer gevarieerde maaltijden op tafel te toveren.

Uiteindelijk besloot ik om de Thaise curry met kokos en de tiramisu met frambozen en witte chocolade te maken.

Thaise curry met kokos

De laatste tijd probeer ik af en toe te experimenteren met curry en kokosmelk, dus dit gerecht paste dan ook mooi in het rijtje om eens uit te testen. In tegenstelling tot de bekendere versie met kip, koos Jeroen Meus voor een vegetarische versie. 

Hij gebruikt in het recept verschillende soorten groenten en kiest ook voor groenten die heel voedzaam zijn en dus perfect de kip kunnen vervangen.

De Thaise curry met kokos was vrij simpel om klaar te maken. Het is wel wat werk, maar als je de stappen goed volgt kan het eigenlijk niet mislukken. Dit gerecht overtuigde ons om eens wat vaker voor een vegetarisch alternatief te kiezen.

Tiramisu met witte chocolade en frambozen

Tiramisu is een bekend dessert dat ook bij ons thuis vaak wordt klaargemaakt. De versie met witte chocolade en frambozen zag ik echter nog nooit en dit maakte mij wel nieuwsgierig. De bereiding op zich verschilt niet heel erg veel van die van een klassieke tiramisu.

Je maakt in dit geval alleen gebruik van vers fruit en het mascarpone mengsel bevat witte chocolade. Het resultaat ziet er wel meteen heel anders uit en de opzet van Jeroen Meus is zeker geslaagd want het dessert straalt gewoon een en al zomer uit. Ook de smaak past perfect bij de zomer. De zoete witte chocolade en de zure frambozen vormen een perfecte combinatie. Dit dessert is zeker voor herhaling vatbaar.

Zomerkost krijgt zonder twijfel vijf hartjes. De recepten zijn stuk voor stuk realiseerbaar voor een gewone thuiskok en zetten aan tot experimenteren. Met de duidelijke beschrijving en foto’s kan er bijna onmogelijk iets mis gaan en de recepten van Jeroen Meus zien er stuk voor stuk even lekker uit. Zomerkost is een echte aanrader!

Recensie: Zomerkost - Jeroen Meus

Zomerkost

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Zomerkost zorgt Jeroen voor de lekkerste zomer ooit.
    Hij brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten.
    Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen