• onze waardering

Gwenns bakery - Gwenn Danis RECENSIE

Recensie: Gwenn's bakery - Gwenn Danis

In Gwenn's Bakery van Heel Holland Bakt finalist 2017 Gwenn Danis staan een heleboel recepten uit de Franse bakkeuken. Zo kan je lekker snoepen van de Palmiers, Tartelletes met chocolade en noten of van de Chocoladebonbons Earl Grey en Perzik. Tenminste als je ze eerst zelf gemaakt hebt. Anders wordt het watertanden bij de foto.

De vormgeving van het bakboek is vrij simpel gehouden. Dit maakt het overzichtelijk en duidelijk. Hier en daar staat wel een extra witregel in ingrediënten lijst. De bereidingswijze is per onderdeel van het baksel uitgeschreven. Als je bijvoorbeeld de Chocoladebonbons Earl Grey en Perzik maakt heb je verschillende kopjes met Perzikgelei, Ganache en Bonbon vullen. Dit om de leesbaarheid te verbeteren.

Elk recept heeft twee pagina’s gekregen. De indeling kan wel veranderen van links naar rechts. Soms staat de foto eerst en soms de bereidingswijze met ingrediënten. En soms staat de foto in het midden. Vaak pakt dit goed uit. Helaas soms niet. Zo heeft de Tarte Pomme D’amour een prachtig patroon op de taart. Doordat de vouw van het boek midden op de foto staat, klopt het patroon echter niet helemaal meer. Een gemiste kans.

Nadat ik het boek doorgebladerd had en al snel door had dat het geen bakboek is voor beginners ben ik vol goede moed begonnen aan het eerste recept: Chocoladebonbon Earl Grey en Perzik. Zoals op de foto hieronder te zien is, ben ik nooit tot een eindresultaat gekomen.

In de supermarkt begon de ellende al. Ik had drie verschillende kleuren cacaoboter nodig en een cacaoboterspray. Natuurlijk kon je dit niet zomaar in de supermarkt krijgen. Toen ik met het recept begon ging alles heel makkelijk totdat ik de bonbons wilde vullen. De perzikgelei was al hard voordat ik kon beginnen met het vullen van de bonbons. Hij was overigens wel heel lekker!

Als tweede waagde ik me aan een makkelijker recept: Madeleine. Ondanks dat dit recept niet superveel expertise vraag is het geen recept dat je even op een avondje maakt. De wachttijd van het recept is 2,5 en er wordt zelfs aangeraden het deeg nog langer in de koelkast te laten staan. Gelukkig krijg je er wel hele mooi (en lekkere) schelpjes van.

Het nieuwe bakboek van Gwenn Danis is erg mooi vormgegeven, met hier en daar een onhandigheid. Het is simpel gehouden en dat betaalt zich af bij het gebruik. Gwenn’s Bakery is geen bakboek voor beginners, maar bakken vergt niet voor niets oefening.

Gwenn’s Bakery van Gwenn Davis krijgt drie hartjes.

Recensie: Gwenn's bakery - Gwenn Danis

Gwenn's Bakery

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Finalist van Heel Holland Bakt, Gwenn Danis, heeft de Franse patisserie letterlijk met de paplepel binnengekregen. Hij is opgegroeid in Frankrijk en woont nu in Amsterdam met zijn Franse vrouw en dochter. Toen hij na de Hoge Hotelschool weer naar Frankrijk verhuisde, kwam hij dagelijks in contact met de verfijnde Franse pâtisseries. Hij raakte direct gefascineerd door deze mooie strakke taarten en gebakjes en door de manier waarop de grote pâtissiers daar het banketbakken weten te moderniseren en trendy weten te maken.

    In Gwenn's Bakery passeren alle Franse klassiekers de revue. Soms op traditionele wijze, maar veel vaker geeft Danis een moderne frisse twist aan eclairs, friandises, tartelettes en nog veel meer lekkers. Want als Robèrt en Janny het altijd over één ding eens waren, dan was het wel de heerlijke smaakcombinaties die Gwenn hen voorschotelde. Naast vele basisrecepten geeft hij per recept tips en trucs. Waar moet je op letten?
    En hoe bereik je dat échte Franse resultaat met een moderne, frisse twist?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen