• onze waardering

Repower - Claudia van Avermaet RECENSIE

Recensie: Repower - Claudia van Avermaet 

Raas jij ook altijd door de dag heen? Voel je je vermoeid en zit je tegen een burn-out aan? Dan is het nu de tijd om er iets aan te doen. Repower van Claudia van Avermaet bevat een 7 weken stappenplan om je stressniveau te laten dalen en je batterij weer op te laden.

Toen Claudia van Avermaet een aantal jaren geleden een burn-out kreeg en daar moeilijk van herstelde besloot ze een opleiding te volgen tot natuurvoedingsdeskundige en yinyang-yogadocente. De kennis die ze daar op deed paste ze toe in haar eigen leven waardoor ze volledig herstelde. Het eerste boek dat zij schreef, getiteld Power, gaat over deze herstelperiode. In de boeken die erna verschenen zie je haar energie toenemen en haar gezondheid verbeteren. In Repower, haar zesde boek, komt alles samen in een 7 wekenplan. In 7 weken tijd werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, inspiratie, opbouw, herstel, geluk, en jezelf zijn.

Repower is opgedeeld in zeven hoofdstukken (de weken) die je elk kunt opdelen in drie onderwerpen: Food, Mind en Body. In elk hoofdstuk werk je aan een belangrijk onderdeel van je lichaam. Zo gaat hoofdstuk twee over de lever, een belangrijk orgaan dat voor zuivering van je lichaam zorgt. Hoofdstuk drie gaat dieper in op de hormoonhuishouding zoals de werking van de schildklier en de invloed hiervan op je energie. En in hoofdstuk vier wordt uitgelegd waarom de darmen zo belangrijk zijn. Hoewel het soms wat ingewikkelde materie is legt van Avermaet helder uit wat de werking is van het orgaan of systeem en hoe je met voeding, oefeningen en mindset je dit desbetreffende deel van je lichaam kunt resetten en herstellen. In Food laat ze aan de hand van tabellen zien welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten, in Mind wat je kunt doen om in het dagelijkse leven stress-bestendiger te worden en in Body komen allerlei Yoga-oefeningen aan bod die bijvoorbeeld goed zijn tegen hoofdpijn, voor je darmen of schildklier.

Alle informatie en oefeningen die je in Repower vindt zijn goed onderbouwd. Het stappenplan zorgt voor een goede structuur waardoor het niet moeilijk is om te beginnen en het geheel vol te houden. Iedereen kan wel wat rust gebruiken dus het is zeker een aanrader om het vol te blijven houden en toe te passen in het dagelijks leven.
De recepten achterin het boek zijn een goede aanvulling voor ieder die een zetje nodig heeft in de richting van gezond eten. De gerechten zijn makkelijk te maken en een aantal daarvan kun je van te voren maken of invriezen zodat je op de momenten dat je weinig energie hebt toch een voedzame maaltijd of snack hebt liggen. Want voedzaam en lekker is het. Ze bevatten weinig suikers, nagenoeg geen gluten en vet wordt vaak in de vorm van olijfolie of kokosolie gebruikt. De recepten bevatten veel groenten, fruit, noten en zaden, kortom bomvol anti-stress vitaminen en mineralen.

Fotografie: Repower is geïllustreerd met veel foto’s. De sfeerfoto’s zijn veelal buiten gemaakt, ze zijn fris, helder en geven je de energie en zin om te starten met het plan. De foto’s van de yogaoefeningen zijn binnen gemaakt, hierdoor is er geen ruis, de oefeningen zijn goed te zien maar het zwart in de achtergrond maakt het geheel wat zwaar, het kost energie om naar te kijken. De foto’s van de recepten zijn wat wisselend van kwaliteit. Van sfeervol waardoor je trek krijgt tot wat onscherpe beelden, maar allen zijn goed genoeg om te zien hoe het gerecht moet worden.

Repower is een aanrader voor mensen die tegen oververmoeidheid of een burn-out aanzitten, hun energiepeil willen verhogen en lichaam in balans willen brengen. Maar ook voor mensen die hun leefstijl willen verbeteren middels voeding, ademhaling en beweging.

Recensie: Repower - Claudia van Avermaet 

Repower

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een bijzonder stressvolle tijd of wanneer je herstelt van een ziekte kun je alle extra aandacht voor jezelf gebruiken.

    Toen Claudia Van Avermaet herstelde van een burn-out ging ze op zoek naar wat haar kon helpen om weer vol power in het leven te staan. Nu heeft ze haar persoonlijke tips verwerkt in een 7 weken-plan om onder meer je bloedsuikerspiegel, je hormonen en je immuunsysteem weer in balans te brengen.

    Door bewust te ademen, voldoende te bewegen en te focussen op natuurlijke voeding kun je je lichaam en geest helemaal resetten.

    Laat de stress los en hervind je energie!

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen