• onze waardering

Nog lang en gelukkig - Belinde Luscombe RECENSIE

Recensie: Nog lang en gelukkig - Belinda Luscombe

Belinda Luscombe onderbouwt in haar boek Nog lang en gelukkig dat een langdurige relatie of huwelijk beter is voor je gezondheid, financiën en je geluk in het algemeen. Dit doet ze aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek, haar eigen persoonlijke verhalen, advies van haarzelf, relatietherapeuten en andere experts.

Nog lang en gelukkig is – zoals op de flaptekst ook al staat – een soort handboek dat je kan gebruiken in je eigen relatie. Belinda Luscombe schrijft je niet de wet voor: ze zegt niet wat letterlijk goed of fout is in een relatie of huwelijk. Maar ze geeft tips over hoe om te gaan met bepaalde (vaak voorkomende) kwesties. Dit doet ze aan de hand van praktijkvoorbeelden uit haar eigen huwelijk. De schrijfster behandeld zes uitdagingen waarmee iedereen in een langdurige relatie op een dag te maken zal krijgen: vertrouwdheid, ruzie, geld, gezin, lust en hulp zoeken.

Luscombe maakt op humoristische wijze gebruik van eigen ervaringen met haar huwelijk. Ze is inmiddels zelf een kwart eeuw getrouwd met haar man en is dus een echte ervaringsdeskundige. Nog lang en gelukkig begint dan ook met het voorbeeld dat haar man elke keer weer vraagt naar waar de enveloppen liggen: “Op het eerste gezicht lijkt de vraag onschuldig en het antwoord simpel. ‘Ja, schat. ZE staan op de plank naast de pennen.’ Maar ik krijg zin om een hand stenen in mijn zak te doen en de zee in te lopen. Of beter nog, ze uit mijn zak te halen en naar hem toe te gooien.”

De afwisseling tussen praktijkvoorbeelden, onderzoek uit de wetenschap, advies van experts en Luscombe zelf maakt het tot een interessant verhaal als je meer wilt weten over relaties en geïnteresseerd bent in de menselijke psyche. Als je veel bezig bent met je eigen relatie of huwelijk en hier wel wat tips bij kan gebruiken dan is Nog lang en gelukkig zeker een boek voor jou! Niet alle punten die Belinde Lucombe maakt zal voor elke relatie gelden: iedere relatie is weer anders. Maar het kan verfrissend zijn om eens een mening van een ander te horen, en je een andere kijk te geven op ruzies die in jouw relatie vaak de kop op steken.

Recensie: Nog lang en gelukkig - Belinda Luscombe

Nog lang en gelukkig

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nog lang en gelukkig is een geweldig handboek voor iedereen die nadenkt over zijn of haar relatie. Belinda Luscombe laat voor eens en altijd weten waarom je gelukkiger wordt van bij elkaar blijven.
    Loopt je relatie op de laatste benen, heeft het alleen wat onderhoud nodig of gaat alles juist helemaal goed?
    Nog lang en gelukkig laat via een combinatie van recente wetenschappelijke data, persoonlijke verhalen en advies zien dat een langdurige relatie (of huwelijk) beter is voor je gezondheid, financiën en algehele geluk. Luscombe komt met feiten en een humoristische mix van data, ontmaskert mythes en legt de zes breuklijnen uit die een relatie kunnen bedreigen: vertrouwdheid, ruzie, familie, financiën, vreemdgaan en hulp zoeken. Daarnaast laat ze therapeuten en experts aan het woord over bruiloften, huwelijk en scheiding.
    "Ik raad dit boek aan iedereen die getrouwd is aan. Of die eraan denkt te gaan trouwen. Of iemand kent die getrouwd is. Of die simpelweg geïnteresseerd is in andere mensen.' A.J. Jacobs

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen