• onze waardering

Wild - Bruno Doucet RECENSIE

Recensie: Wild - Bruno Doucet

Hou je van rood vlees? Dan is het kookboek Wild van Bruno Doucet op zoek naar jou! In dit kookboek voor echte wild liefhebbers legt Bruno Doucet uit hoe je op wild jaagt, hoe je bijvoorbeeld een vogel plukt en natuurlijk hoe je deze bereid.

Voordat ik een recept uit een kookboek uitprobeer kijk ik altijd eerst naar de vormgeving. De cover van Wild komt krachtig over. Ondanks dat deze heel simpel is gehouden. De witte letters van de titel doen denken aan de letters van rummikub. En een magnifiek hert kan natuurlijk niet ontbreken. Het beeldmateriaal van het kookboek is overduidelijk door een professionele fotograaf gefotografeerd. Er staan prachtige overzichtsfoto’s in van tijdens het jagen, van het wild (bij het plukken net iets te gedetailleerd) en het resultaat van de recepten.

Het kookboek is ingedeeld in vier hoofdkopjes met negentien verschillende subhoofdstukken. Het begint bij de jacht. Hoe dit door de jaren heen gegroeid is, maar ook hoe het er tegenwoordig uitziet. Vervolgens gaat het over naar het wild en hoe je die kan plukken of villen. Daarna gaan ze in op de recepten die je kan bereiden.

Zelf hou ik niet van rood vlees dus het kookboek van Bruno Doucet is eigenlijk niet aan mij besteed. Gelukkig is mijn zusje wel groot fan en speelt dan ook graag proefpersoon. Als eerste stond het recept ‘Gebraden lendenstuk van ree, voorjaarsgroente, jonge knoflijk, verse tijm en laurier’ op tafel. Ja, veel van de receptnamen zijn zo lang. Bijna al het wild dat in het kookboek te vinden is kan je niet in de supermarkt vinden en daarom zou je naar de poulier moeten. Helaas geeft ook die aan dat hij het niet zomaar in huis heeft en hij het speciaal zou moeten bestellen. Ik heb de ree daarom vervangen door hert. Gelukkig viel het wel in de smaak.

Als tweede probeerde ik het ‘Met truffel uit alba gemarineerde macaroni’. De truffel is echter ook niet iets waar je makkelijk aan komt. Ik moet zeggen dat de manier waarop de bereidingswijze is vormgegeven beter had gekund. Het is één lap tekst, waardoor je vaak aan het zoeken bent bij welke stap je nou gebleven bent.

Het kookboek Wild van Bruno Doucet is een aanrader voor mensen die in een land wonen waar je mag jagen, in Nederland mag dat namelijk niet. Het is lastig om aan de ingrediënten te komen en tijdens het koken loop je je mottig te zoeken.

Het kookboek krijgt van mij vijf hartjes voor de uitvoering, maar het is absoluut niet bedoeld voor de Nederlandse markt. 

Recensie: Wild - Bruno Doucet

Wild

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In tijden waarin de consumptie van vlees ter discussie staat, is het eten van wild een duurzaam alternatief. In dit van oorsprong Franse boek toont Bruno Doucet zijn grote liefde voor de jacht: van de geschiedenis en de verschillende manieren van jagen tot de gedetailleerde beschrijvingen van ruim 40 verschillende soorten wild en stap-voor-stap-instructie voor de bereiding.

    Doucet laat zowel klassiekers uit de Franse keuken zien als nieuwe recepten voor o.a. soepen, terrines en stoofschotels. De 85 gevarieerde recepten in dit boek zijn geschikt voor iedereen: de ervaren én de minder ervaren wildeter.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen