• onze waardering

Achter de wolken - Catherine Cookson RECENSIE

Recensie: Achter de wolken - Catherine Cookson

Nadat Maisie eindelijk van haar echtgenoot af is en haar boek over haar denkbeeldige vriend Hamilton een groot succes is geworden, begint ze aan een prachtig gelukkig leven. Samen met de liefde van haar leven baadt ze in geluk en weelde. Dit prachtige leven zorgt er echter wel voor dat Hamilton slechts sporadisch in de gedachten van Maisie verschijnt. Al snel vormen er zich weer zwarte wolken boven het leven van Maisie en lijkt ze het ene geluk in te moeten ruilen voor het andere.

Achter de wolken is het tweede deel van de Hamiltontrilogie. Waar het eerste deel een groot deel van het leven van Maisie besloeg, beslaat het verhaal in dit boek slechts een aantal jaren van Maisies leven en dus een stuk korter. Dit betekent echter niet dat de vaart in het verhaal minder is geworden. Catherine Cookson maakt nog steeds gebruik van tijdsprongen waardoor de vaart goed in het verhaal blijft zitten en er geen onnodige details voorkomen. Enkel de belangrijke gebeurtenissen uit Maisies leven komen uitgebreid aan bod. In combinatie met de vele tijdsprongen zorgt dit er voor dat het verhaal erg realistisch is, omdat het laat zien dat er niet elke dag iets speciaals gebeurt in het leven van Maisie maar dat er ook vele dagen zijn zoals elke andere dag.

Net als Een vriend voor het leven bevat Achter de wolken vele herkenbare karakters waar de lezer zich goed mee kan identificeren en bevat het verhaal geen moeilijke verhaallijnen. De oude personages worden prachtig omschreven en keren in hun volle glorie terug. Er zijn echter ook nieuwe personages die Catherine Cookson met haar prachtige en beeldende schrijfstijl tot leven weet te brengen. Verder wordt in Achter de wolken het leven in de jaren 80 erg beeldend en realistisch omschreven. Voor de lezer voelt het daardoor alsof ze midden in het verhaal staat en zelf van een afstandje toekijkt. Dit alles zorgt ervoor dat het echt een boek is waarbij de lezer niet veel hoeft na te denken en alleen maar hoeft te genieten.

Achter de wolken is een prachtig vervolg op Een vriend voor het leven met zowel oude als nieuwe personages. Een echt romantisch boek dat je niet meer weg kan leggen en waar je alleen maar van kan genieten.

Recensie: Achter de wolken - Catherine Cookson

Maisie 2 - Achter de wolken

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, maar in haar gedachten staat een wel heel bijzondere vriend haar altijd bij, in voor- en tegenspoed.

    De donkere wolken boven Maisies leven lijken eindelijk op te lossen: het boek dat ze over haar leven en haar beste vriend Hamilton schreef is een enorm succes geworden, ze heeft haar afschuwelijke eerste huwelijk achter zich kunnen laten, en ze staat op het punt te trouwen met een warme, genereuze man die in alles het tegenovergestelde is van haar vorige echtgenoot. Maisie voelt zich voor het eerst van haar leven sterk en optimistisch, en ze zal al haar kracht nodig hebben, want de haat en afgunst van een oude bekende dreigt haar leven wederom te overschaduwen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen