• onze waardering

Verborgen avonturen - Lara Hawthorne RECENSIE

Recensie: Verborgen avonturen - Lara Hawthorne

Verborgen avonturen is een afwisselend, zoekboek die allerlei plekken op de wereld laat zien. Op elke pagina liggen een tal aan schatten verborgen, die met een magische lens gezocht kunnen worden. Deze lens zit voorin het boek. In dit boek breng je een bezoekje aan de ruimte, duik je diep de oceaan in, en gaan we door de jungle. Er ontbreekt geen goede zoekplek in dit boek. Kun jij alle schatten vinden? 

Verborgen avonturen is een origineel opgezet zoekboek. De magische lens zorgt ervoor dat je als lezer veel kan ontdekken. Vooral voor jonge kinderen is dit erg leuk om te doen. Op elke pagina staat ook omschreven wat je zoal op een bepaalde plek kan vinden, en hoeveel van dezelfde objecten daar liggen. De bijbehorende tekst onder elk te vinden voorwerp is een kort informatief stukje met duidelijke inhoud. Wel worden er soms erg lastige plaatsnamen van plekken in de wereld gebruikt. Dit is wat lastiger te volgen voor kinderen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.  

Het boek kent veel uitdaging, naast moeilijke plaatsnamen, is het absoluut niet makkelijk om alle objecten te vinden, al helemaal omdat je van sommige dingen meer moet dan maar één. Dit maakt het boek aan de andere kant wel weer heel uitdagend. Je bent er in ieder geval wel uren zoet mee om alles bij elkaar te zoeken.  

Ook de illustraties maken de zoektocht er niet gemakkelijker op, wat uiteraard juist de bedoeling is. De afbeeldingen zijn lekker druk en bevatten veel kleine details. Ook zit er ontzettend veel afwisseling in de illustraties waardoor deze stijl niet snel gaan vervelen.  

Voor een zoekboek heeft het boek veel inhoud, aangezien kinderen met meerdere dingen tegelijk bezig zijn. Lara Hawthorne heeft daar goed over nagedacht, aangezien het onbewust een heel leerzaam boek is. Naast zoeken is tellen dus belangrijk, en de leesvaardigheid wordt getraind door de kleine tekstjes. Dit maakt het leuk om het kind alleen met het boek te laten stoeien, maar het is ook leuk om dit gezellig samen te doen. Vooral als het lezen nog niet zo goed gaat.  

Op de laatste pagina van het boek staan nog een aantal extra zoekopdrachten. Dus voor als er gedacht werd dat je na alle pagina’s klaar was, dat is dus niet het geval. Dankzij deze extra opdrachten kan er nog druk door het hele boek heen gebladerd gaan worden, want de zoektocht wordt er niet makkelijker op.  

Kortom, met Verborgen avonturen heeft Lara Hawthorne een uitstekend zoekboek neergezet. Soms hier en daar wat lastig voor kleinere kindjes, maar met wat hulp van een ouder kindje of een volwassene alsnog erg leuk om te doen. Zeker aan aanrader voor kinderen die van wat uitdaging houden.

Recensie: Verborgen avonturen - Lara Hawthorne

Verborgen avonturen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lara Hawthorne creërde op bijzondere wijze een waanzinnige afspiegeling van onze wereld, waar als je goed kijkt nogal veel schatten zijn verborgen. Ga met de magische lens over elke plaat en vind de rijkdom van onze wereld. Zo duik je diep in de zee voor een scheepswrak, beklim je de hoge Mount Everest, trek je door de jungle en een grot, of ga je terug de tijd in naar het oude Egypte.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen